32.8 C
Kuala Lumpur
Wednesday, October 21, 2020

Gangster Cina sudah bersedia untuk 13 Mei?

1. MalaysiaToday tulisan Raja Petra Kamaruddin (RPK) mendedahkan bahawa DAP telah memanggil kumpulan gangster-gangster Cina untuk meminta mereka tidak membuat kacau yang boleh mencetuskan kembali insiden 13 Mei.

BACA sini: At last, DAP has awoken a sleeping tiger (https://www.malaysia-today.net/2018/11/26/at-last-dap-has-awoken-a-sleeping-tiger/)

2. Ini kerana, walaupun gangster Cina ini memiliki senjata api dan kebanyakan orang Melayu tidak, tetapi Rejimen Askar Melayu tidak akan berdiam diri dan akan turut masuk campur menyebelahi orang Melayu jika kekacauan berlaku.

3. Ketakutan DAP ini jelas apabila Lim Kit Siang sendiri mengakui bahawa sebab ICERD tidak boleh dilaksanakan kerana bimbang berlakunya kembali insiden 13 Mei.

4. Mengikut MalaysiaToday lagi, Special Branch telah melaporkan bahawa berlaku peningkatan mendadak penyeludupan senjata api di sempadan Malaysia-Thai seolah-olah ada pihak yang sedang merancang ‘sesuatu’.

5. Namun, masih tidak jelas siapa pihak itu. Dan pengumuman Tun Mahathir bahawa ICERD tidak akan dilaksanakan diharap mampu meredakan ketegangan dan pihak berkuasa mampu mencari senjata-senjata yang diseludup itu.

6. “Terlajak perahu boleh diundur”, inilah akibatnya bila ada pihak yang cuba bermain api, mengganggu keharmonian kaum yang sedia ada di Malaysia.

7. Sebagai rakyat Malaysia, kita mahukan negara yang aman dan damai. Tapi keamanan itu hanya boleh dicapai jika semua kaum saling hormat menghormati.

8. Sebab inilah DAP harus dihapuskan dari bumi Malaysia kerana sudah terbukti dari dulu mereka ini adalah “kepala pembuat kacau” di Malaysia.

.
https://pakdin.my/tag/dap


Berita Berkaitan

Kamulah punca sistem negara ini rosak, kata Ramkarpal kepada Mahathir

Ahli Parlimen Bukit Gelugor dari DAP Ramkarpal Singh menyatakan kekesalannya bekerjasama dengan Dr Mahathir...

Azmin dan Hamzah Zainudin katak lompat yang gila kuasa, kata MT Umno

Anggota Majlis Tertinggi Umno menyindir dua pemimpin kanan Bersatu, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali...

Pertemuan Pemimpin PN Gagal Hasilkan Keputusan

Perbincangan wakil tiga parti utama kerajaan Perikatan Nasional – UMNO, PAS dan PBBM, sabtu...

UMNO, Pas setuju Muafakat Nasional didaftar secara rasmi

UMNO dan Pas mencapai persetujuan untuk mendaftarkan Muafakat Nasional (MN) secara rasmi dengan Pendaftaran...

Komen

..

Najib sindir MB Selangor rakam gambar hidu botol dan ‘up’ di FB

Ahli parlimen Pekan, Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak melemparkan kritikan pedas terhadap Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Amirudin Shari berhubung isu pencemaran...
993PeminatSuka
4,100PengikutMengikut
3,359PengikutMengikut
11,000PelangganLanggan