24.8 C
Kuala Lumpur
Sunday, January 24, 2021

Gara-Gara Doa Pecah Perut, Nik Aziz Sakit Perut?…

Imbas semula sewaktu khutbah AidilAdha 2009, di atas mimbar masjid Nik Aziz secara tegas menyarankan para jemaah mendoakan kecelakaan ke atas Dato’ Seri Najib dan pemimpin UMNO berkait isu royalti minyak Kelantan.

Manakala pada 04 Disember 2009 pula, Nik Aziz sekali lagi secara terbuka telah menyatakan hasratnya utk memohon kehadrat Illahi supaya dipecahkan perut Najib selagi tidak diberikan royalti minyak tersebut.

“Selagi tidak bagi (royalti petroleum), kita doa sampai pecah perut orang itu,” kata Mursyidul Am PAS dengan sorak para penyokongnya.

Hari ini tanggal 18 Julai 2011, kira-kira hampir 2 tahun selepas lafaz doa Nik Aziz itu takdir menentukan Nik Aziz terpaksa dimasukkan ke hospital USM Kubang Kerian kerana masalah sakit perut.

Alasan yg diberikan oleh Setiausaha Akhbar kepada  Nik Aziz iaitu Ahmad fadhli Shaari ialah Nik Aziz mungkin tersilap makan dan kepenatan selepas pulang daripada luar negara.

Bayangkan kalau doa pecah perut itu benar-benar dibalikkan oleh Allah s.w.t dah takdirnya Nik Aziz hilang nyawa kerana kesakitan teramat sangat dalam perutnya, apa kata orang Pas? Bala, ujian atau apa?..

Pun begitu kita di pihak UMNO tidaklah sejahat mulut Nik Aziz utk meminta Allah s.w.t memecahkan perut Nik Aziz, lebih baik sama-sama kita mintak Allah s.w.t menunjukkan kebenaran di antara 2 pihak ini disamping mendoakan kesejahteraan Nik Aziz supaya cepat sembuh dan tidak lagi menjadi mulut berus.

Berita Berkaitan

Komen

  1. Ketika UMNO / BN Terengganu kalah pada tahun 1999 bertapa megahnya ahli ahli PAS.
    Pada suatu ketika sambutan hari ulang tahun UMNO pada tahun 2001 UMNO telah mengadakan majlis tahlil & baca yassin seperti biasa dan keesokan harinya ahli ahli PAS telah memperlekehkan ahli UMNO dengan angkuhnya berkata ” UMNO sudah nazak, baru nak berdoa, list doa pemimpin PAS masih banyak lagi yang belum ditunaikan dan doa orang orang UMNO lambat lagi untuk sampai kepada Allah. Mana bolih potong Q ” Saya menjawab. ” Biarlah hari ini belum diterima, kami cuma mahu p/raya umum nanti kami ambil balik Terengganu “. Di takdirkan Allah,P/raya umum 2004 UMNO / BN telah menang kembali memerintah Terengganu. Selepas kemenangan tersebut ada beberapa rakan ketika sarapan pagi kat warong berkata dengan nada sinis kepada ahli pas, maaflah doa kami lebih afdal dari doa orang pas yang bermuka muka, doa kami 3 tahun dah ditunaikan, doa orang pas masih lagi kiv dan masih dalam tapisan untuk mengeluarkan ayat ayat mencarut yang terdapat dalam doa. Kami hanya berdoa untuk kebaikan semua tanpa mengira kaum.

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.