25.2 C
Kuala Lumpur
Wednesday, September 30, 2020

Gara-Gara Doa Pecah Perut, Nik Aziz Sakit Perut?…

Imbas semula sewaktu khutbah AidilAdha 2009, di atas mimbar masjid Nik Aziz secara tegas menyarankan para jemaah mendoakan kecelakaan ke atas Dato’ Seri Najib dan pemimpin UMNO berkait isu royalti minyak Kelantan.

Manakala pada 04 Disember 2009 pula, Nik Aziz sekali lagi secara terbuka telah menyatakan hasratnya utk memohon kehadrat Illahi supaya dipecahkan perut Najib selagi tidak diberikan royalti minyak tersebut.

“Selagi tidak bagi (royalti petroleum), kita doa sampai pecah perut orang itu,” kata Mursyidul Am PAS dengan sorak para penyokongnya.

Hari ini tanggal 18 Julai 2011, kira-kira hampir 2 tahun selepas lafaz doa Nik Aziz itu takdir menentukan Nik Aziz terpaksa dimasukkan ke hospital USM Kubang Kerian kerana masalah sakit perut.

Alasan yg diberikan oleh Setiausaha Akhbar kepada  Nik Aziz iaitu Ahmad fadhli Shaari ialah Nik Aziz mungkin tersilap makan dan kepenatan selepas pulang daripada luar negara.

Bayangkan kalau doa pecah perut itu benar-benar dibalikkan oleh Allah s.w.t dah takdirnya Nik Aziz hilang nyawa kerana kesakitan teramat sangat dalam perutnya, apa kata orang Pas? Bala, ujian atau apa?..

Pun begitu kita di pihak UMNO tidaklah sejahat mulut Nik Aziz utk meminta Allah s.w.t memecahkan perut Nik Aziz, lebih baik sama-sama kita mintak Allah s.w.t menunjukkan kebenaran di antara 2 pihak ini disamping mendoakan kesejahteraan Nik Aziz supaya cepat sembuh dan tidak lagi menjadi mulut berus.

Berita Berkaitan

Isu peralihan Kerajaan Pusat? Istana Negara akan keluar kenyataan rasmi petang ini

Istana Negara dijangka akan mengeluarkan satu kenyataan rasmi petang ini. Perkara itu dinyatakan dalam kenyataan...

#PRNSabah: Perjanjian Malaysia MA63 mendapat perhatian penuh Najib Razak

Perjanjian Malaysia MA63 hanya mendapat perhatian penuh kerajaan BN dahulu semasa saya PM. Di zaman...

Komen

..

BERSATU Mungkir Janji, Bung ‘Mengamuk’ Di Hadapan Hajiji

Ketua UMNO Sabah, Datuk Seri Bung Moktar Radin dikatakan mengamuk di hadapan Ketua Menteri Sabah yang baharu, Datuk Seri Hajiji Noor...

#PRNSabah: Perjanjian Malaysia MA63 mendapat perhatian penuh Najib Razak

Perjanjian Malaysia MA63 hanya mendapat perhatian penuh kerajaan BN dahulu semasa saya PM. Di zaman sebelum itu, Tun Mahathir akan penjarakan sesiapa yang membangkitkan isu...

Arkib / Carian

993PeminatSuka
4,100PengikutMengikut
3,348PengikutMengikut
11,000PelangganLanggan