26.8 C
Kuala Lumpur
Sunday, January 17, 2021

Gema Allahuakbar kedengaran di segenap pelusuk Kuala Lumpur

Himpunan Aman Bantah Ratifikasi ICERD #Daulat812 berjaya menghantar isyarat jelas daripada rakyat buat kelompok pelampau perkauman dalam kerajaan PH terutamanya DAP & HINDRAF.

Kesatuan tinggi yang diperlihatkan oleh UMNO & PAS melalui perhimpunan ini dianggap sebagai satu mimpi ngeri buat kerajaan PH, Mahathir, dan sekutu-sekutu mereka.

Allahuakbar

 

https://pakdin.my/icerd

Berita Berkaitan

Komen

 1. ALHAMDULILLAH…

  Cantik tarikh keramat ini…

  81218

  Jika diterbalikkan dan dibaca dari belakang, tetap sama…

  81218

  Then, randomly buka Quran..
  tengok surah ke-8, ayat 12:

  Allah SWT berfirman:

  اِذْ يُوْحِيْ رَبُّكَ اِلَى الْمَلٰٓئِكَةِ اَنِّيْ مَعَكُمْ فَثَبِّتُوا الَّذِيْنَ اٰمَنُوْا ۗ سَاُلْقِيْ فِيْ قُلُوْبِ الَّذِيْنَ كَفَرُوا الرُّعْبَ فَاضْرِبُوْا فَوْقَ الْاَعْنَاقِ وَاضْرِبُوْا مِنْهُمْ كُلَّ بَنَانٍ

  “(Ingatlah) ketika Tuhanmu mewahyukan kepada para malaikat: Sesungguhnya Aku menyertai kamu (memberi pertolongan), maka teguhkanlah (pendirian) orang-orang yang beriman. Kelak Aku akan mengisi hati orang-orang yang kafir dengan perasaan gerun; oleh itu, pukullah di atas leher mereka (musuh) dan pukullah setiap hujung jari mereka.” (QS. Al-Anfal 8: Ayat 12)
  Moga diperteguhkan hati semua pejuang kebenaran… ✊

  #himpunan812 #himpunanaman #tolakicerd #gerakanpembelaUMMAH #melayusepakatislamberdaulat

 2. Dari Anas r.a berkata bahawa Rasulullah s.a.w telah bersabda: Sepagi atau sepetang dijalan Allah SWT adalah lebih baik dari dunia dan segala isinya.
  (Mirqat)
  Maksudnya ialah jika dunia dan segala apa yang ada didalamnya dibelanjakan dijalan Allah SWT, maka sepagi atau sepetang dijalan Allah SWT adalah lebih membuahkan pahala.

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.