Georgetown dilanda banjir kilat #pakdin.my

PULAU PINANG – Beberapa kawasan di sekitar pusat bandar raya, Georgetown di sini petang ini, ditenggelami banjir kilat ekoran hujan lebat sejak pukul 3 petang tadi.

Jurucakap Bomba dan Penyelamat negeri berkata, daerah Timur Laut paling teruk terjejas dengan lebih lima kawasan antaranya Jalan P. Ramlee; Jalan Paya Terubong; Jalan Thean Teik; Taman Lumba Kuda dan Jalan Masjid Negeri ditenggelami air sehingga paras paha.

Katanya, beberapa laporan kenderaan terperangkap di dalam banjir kilat dan kenderaan rosak dihempap pokok tumbang turut diterima pihaknya dan usaha menyelamat mangsa terjejas sedang digerakkan.

"Hahahaha. Itu YB Ng Wei Aik cakap 40 years of flood sloved in 9 months. Hari ini banjir di Farlim banyak yang jadi mangsa. Kereta tukar jadi Kapal Selam. Banyak kawasan jadi Free Swimming Pool. Tapi lu punya boss Tokong lagi pandai , dia cakap kalau tidak ada hujan , maka tidak banjir lo. Tiap tiap hari korek sini dan sana , bukit di gondol. Mass destroy of enviroment , apa tak banjir."
“Hahahaha. Itu YB Ng Wei Aik cakap 40 years of flood sloved in 9 months. Hari ini banjir di Farlim banyak yang jadi mangsa. Kereta tukar jadi Kapal Selam. Banyak kawasan jadi Free Swimming Pool. Tapi lu punya boss Tokong lagi pandai , dia cakap kalau tidak ada hujan , maka tidak banjir lo. Tiap tiap hari korek sini dan sana , bukit di gondol. Mass destroy of enviroment , apa tak banjir.”

 banjir_penang

Berkaitan