Friday - July 23, 2021 @ 23:39
BERITANASIONALGuan Eng, Betty, Phaik Kheng Dicadang Jalani Ujian Pengesan Pembohongan

Guan Eng, Betty, Phaik Kheng Dicadang Jalani Ujian Pengesan Pembohongan

Seorang pemimpin MIC mencadangkan Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng, isterinya Betty Chew Gek Cheng dan bekas pekerja Lim, Phaik Kheng menjalani ujian pengesan pembohongan bagi menamatkan kontroversi yang menyelubungi mereka.

Timbalan Pengerusi Biro Sosial dan Kebajikan MIC Datuk Ramanan Ramakrishnan berkata ujian berkenaan adalah cara terbaik buat ketiga-tiga individu berkenaan untuk membersihkan nama mereka daripada kontroversi itu.

“Mereka bertiga patut jalani ujian pengesan penipuan (pembohongan) untuk membuktikan perkara sebenar kepada masyarakat bahawa tidak berlaku sebarang skandal (antara Lim dan Phaik Kheng),” katanya ketika dihubungi di sini pada Selasa.

Isu melibatkan Lim, Betty Chew dan Phaik Kheng mula tercetus minggu lepas pada sidang Dewan Undangan Negeri Melaka, apabila Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Duyong, Datuk Gan Tian Loo bertanya kepada Betty Chew yang juga Adun Kota Laksamana jika beliau mengenali Phaik Kheng.

Pada satu sidang akhbar Sabtu lepas pula, Betty Chew menafikan suaminya mempunyai hubungan sulit dengan Phaik Kheng yang pernah bertugas di Pejabat Ketua Menteri Pulau Pinang.

 

++++

 

Berkaitan:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here