30 C
Kuala Lumpur
Friday, January 22, 2021

Guru Besar Hilang: Jashiah belum ditemui selepas hari ke-13

guru-besar-hilang-kuala-kubu-bharu-yakin-ditemui

KUALA KUBU BHARU: Operasi mencari dan menyelamat (SAR) Jashiah Rabu yang masuk hari ke-13 hari ini, dibahagikan kepada tujuh sektor dalam usaha menjejaki wanita malang itu.

Ketua Polis Daerah Hulu Selangor, Superitendan R Supramaniam berkata antara kawasan pencarian termasuk lokasi terakhir wanita berusia 53 tahun itu, dilihat oleh seorang saksi iaitu di sebuah kebun getah.

“Fokus utama operasi SAR hari ini tertumpu kepada kebun getah di pinggir Bukit Kutu membabitkan radius pencarian 1 kilometer yang disertai oleh 15 anggota.

“Setakat ini, tiada petunjuk positif yang ditemui oleh anggota manakala operasi SAR yang bermula 9 pagi itu ditamatkan pada 7 petang tadi,” katanya kepada pemberita di sini, hari ini.

Operasi SAR hari ini membabitkan 65 anggota daripada Polis DiRaja Malaysia, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia, Jabatan Pertahanan Awam Malaysia, Pasukan Gerakan Am serta penduduk kampung.

Dalam perkembangan lain, Supramaniam berkata majlis bacaan Yasin serta solat hajat untuk Jashiah diadakan semalam, di sebuah masjid di sini yang dihadiri kira-kira 450 orang.

Jashiah yang juga guru besar Sekolah Kebangsaan Taman Keramat 1, kali terakhir dilihat jirannya keluar dari rumahnya pada petang 23 Oktober lalu.

Kehilangan wanita itu disedari suaminya, Ruzilan Omar, 57, pulang didapati rumah mereka terbuka.

Difahamkan, Jashiah menghala ke kawasan Hutan Simpan Bukit Kutu selepas keluar daripada rumahnya di Taman Seri Seruling dengan berjalan kaki dan menumpang kereta orang lain sejauh kira-kira 10 kilometer.

Berita Berkaitan

Komen

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.