ICERD: Jangan Jadi Orang Gila

Pakar Perlembagaan Persekutuan, Tan Sri Abdul Aziz Abdul Rahman berkata, tindakan menggunakan hujah kesamarataan bagi meratifikasi konvensyen antarabangsa itu merupakan alasan paling tidak munasabah kerana perkara sama turut disentuh dalam Perkara 8 (2) Perlembagaan Persekutuan.

“Mereka yang sokong ratifikasi ICERD ini orang gila! Ini konvensyen antarabangsa dan tidak semua perkara yang berlaku di negara lain boleh diamalkan di sini (Malaysia).

“Kita tak perlu terima konvensyen ini, malah tiada sebab untuk berbuat demikian sebab dalam Perkara 8 (2) Perlembagaan Persekutuan turut menyentuh isu kesamarataan. Janganlah baca Perlembagaan negara itu Sekerat-sekerat,” katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini, hari ini.

Sumber:
http://utusan.com.my/berita/nasional/orang-gila-sokong-icerd-8211-abdul-aziz-1.785486

Ayuh kawan-kawan, kita rapatkan saf, sebarkan isu ni kepada sahabat handai, kaum keluarga.

Ceritakan dan terangkan kepada mereka.

Bagi yang belum sign petition Bantahan Ratifikasi ICERD boleh sign di sini:
>>https://chn.ge/2OKfHgU
>>https://chn.ge/2OKfHgU
>>https://chn.ge/2OKfHgU

Sesungguhnya Allah itu sebaik-baik perancang.

Sekian,
SEBARKAN.

3 KOMEN

  1. Cakap dgn setan2 tu semua,waktu TANAH MELAYU dlm dahdurat dulu adakah puak2 setan ni sama berjuang utk mempertahankn negara,yg banyak mati orng melayu kita,bila malaysia sudah aman,maamor mereka sebok nak kesamaratan adakah itu adil,wahai anak2 muda bangkit dn tentang mereka habis2an jgn kasi mereka ruang walau sedikit pun,mereka patut bershukor mereka bukan dudok di mymar yg mana raayat rohinga di tindas…..