Isu Tudung: Pengetua, Pengurusan Sekolah Mohon Maaf @MuhyiddinYassin @PKamalanathan #pakdin.my

Minta maaf.. selesai.Hati orang Islam dan melayu dah erguris dan terluka.
MCA tak minta surat tunjuk sebab dari pengurusan sekolah tersebut. Biasanya lembaga pengurusan sekolah termasuk dari kalangan ahli MCA. Terang tak hormat Artike 11 Perlembagaan Persekutuan.

Kalau guru melayu difitnah ibubapa murid kerana isu perkauman dibulan Ramadhan yang mulua, cepat pulak timbalan menteri menyebelahi ibu bapa yang sebangsa dengannya. Lihat sini

Bila Guru Besar dicerca oleh hindu kerana membenarkan majlis ibadah korban di kawasan sekolah cepat tindakan timbalan menteri menyebelahi bangsa dia yang mencerca guru besar sekolah. lihat sini

guru wanita di arah buka tudung ..

JOHOR BAHRU: Pengetua dan lembaga pengurusan sekolah yang mengarahkan seorang gurunya supaya membuka tudung telah membuat permohonan maaf.

Guru berkenaan, yang merupakan seorang mualaf berkhidmat di sebuah sekolah Cina di Kota Tinggi, di sini, diberitahu supaya membuka tudung dan mendakwa diancam oleh pengurusan sekolah pada minggu lepas.

Dalam satu mesyuarat khas yang diadakan di Dewan Terbuka Kampung Johor Lama pada Jumaat, pengetua sekolah dan lembaga pengurusan sekolah telah memohon maaf dan menyesal dengan tindakan mereka.

Guru berkenaan menerima permohonan maaf itu dan berkata tidak mahu mengheret isu ini lagi dan hanya mahu menumpukan perhatian kepada tugas beliau.

Dilaporkan bahawa guru itu telah dipindahkan sementara waktu ke sebuah sekolah di daerah Kota Tinggi sementara Jabatan Pendidikan Johor menyiasat kes itu.

Berkaitan