Loading...
Home / :: BLOG :: / Jabatan Peguam Negara batal pertuduhan Siti Kasim – #MalaysiaBaharu

Jabatan Peguam Negara batal pertuduhan Siti Kasim – #MalaysiaBaharu

Jabatan Peguam Negara membatalkan arahan pertuduhan ke atas
Siti Kasim berhubung kes menunjukkan jari tengah kepada hadirin ketika
wacana tentang Rang Undang-Undang 355 di Kompleks Karangkraf pada tahun
2016.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor Senior Asisten Komisioner Fadzil
Ahmat berkata, setelah meneliti semula segala fakta dan keterangan,
pihak Jabatan Peguam Negara memutuskan arahan pertuduhan yang
dikeluarkan pada 18 April tahun lalu dibatalkan.

“Pada 10 Februari 2019 (semalam) kertas siasatan tersebut telah
dipanggil semula oleh Jabatan Peguam Negara, Putrajaya,” katanya ringkas
kepada media.

Sebelum ini tarikh pendakwaan ke mahkamah telah ditetapkan pada hari ini
namun atas beberapa faktor terpaksa ditunda.

Loading...

Pada April tahun lalu, polis menerima arahan daripada Jabatan Peguam
Negara untuk mendakwa Siti berkenaan kes itu.

Bagaimanapun polis terpaksa menangguhkan perkara itu kerana memberi
tumpuan kepada persediaan PRU14.

Dalam insiden pada September tiga tahun lalu Siti berang kerana diganggu
hadirin ketika bertanya soalan semasa wacana anjuran Sinar Harian dan
peguam itu membalas ejekan orang ramai terhadapnya dengan menunjukkan
isyarat lucah menggunakan jari tengah sejurus selepas menamatkan soalannya.

Sebelum itu Siti berdiri untuk bertanya kepada panel dengan
mempersoalkan mengapa orang Islam di negara ini dipaksa mematuhi
Perlembagaan Persekutuan yang menjadikan Islam sebagai agama rasmi negara.

(Visited 311 times, 1 visits today)

Artikel berkaitan

Terkini

[Video] Peniaga mengamuk pada Puteri UMNO #PRKDUNSemenyih

Dari Facebook Najib Razak

57 comments

  1. Azmi Bin Ahmad Azmi

    Pasti jabatan peguam negara batalkan…geng kn

  2. Amran Abdul Manaf

    Pencabulan undang2 yang terang terangan oleh kerajaan PH. Mana rule of law?

  3. Zai Man U

    cuba puak2 yh x memihak kat PH,jap je dia sumbat kat dlm…
    mcm ada satu kes tu, anak menteri air kencing sampai berbulan2. Org biasa2 24jam je da sangkut… pe je jadah la

  4. Khairuddin Ali

    Gugurkan peguam negara, YDPA ada kuasa, penasihat x boleh pakai, merosakkan negara…

  5. Gon Zales

    Ini yg melayu PH banggakan.. Rule of law….

  6. Khairul Nizam

    Takpe hari ni hari ph esok lusa belum tahu lagi. Hidupkan macam roda.#maluapebossku

  7. Wak Leh

    yg penting dapat joget bersama…

  8. Fadli Hamdani

    Muhammad Sariffudin Mohd Hanafi sokong tun sama dgn sokong siti kasim

  9. Nasir Rpa

    Wow, satu gang, satu kroni, satu jiwa, matlamat yang sama, tahniah ! wow. !

  10. Yaccob Omar

    undang2 tidak lagi ditegak melalui mahkamah, ia sedang dilaksanakan mengikut selera syaitan… kroni, kawan, blue eye… di exclude, diberi immunity… NFA …tindakan yg berpilih n double standard… inikah the so call malaysia yg x ada vision??? no we know, they all inmoral, x ada integrity, useless to the country

  11. Sulaiman Mohd Mansor

    Siti kasim glamour dah jadi jaguh Malayasia baru

  12. Mohd Zolkifli

    Dah agak dah…kroni2 dia mesti lepas punyalaaa…Malaysia Baru maaa…

  13. Hazril Anuar

    Bila batal makin naik tocang la si gemok tu…

  14. Obah Manobah

    Apa lah nak jadi malaysia ni …
    Hancur ph

  15. Nor Azhar Md Saad

    Yahoooooo…. kita boleh joget smpai pagiiiii

  16. Irwansyah Hussein

    Wow.. lepas macam tuh jer kan?. Mesti ada rahsianya kan?

  17. Mohd Arin

    Undang2 ph cuma memihak kpd penyokong2 ph shja..hancur negara kerana undang2 berat sblh yg memenangkn puak2 sndri..

  18. Azma Lina

    Adakah mereka memilih kroni atau sebaliknya?

  19. Rahman Mujiman

    SST.. Semua Sudah Tahu..
    Ini yg melayu PH perlu selamatkan
    dan dengan banganya dapat ditubuhkan badan LGBT untuk anak2 mereka…

  20. Suriani Bonie

    Sonok dia..i like u..u like i ..i jilat u..u jilat i..hakktuuuiii..kekasih gelap upanya..

  21. Suriani Bonie

    Sonok dia..i like u..u like i ..i jilat u..u jilat i..hakktuuuiii..kekasih gelap upanya..

  22. Mohsir Aman

    Kroni depa dan geng goyang pulak.
    Tak kan nak dakwa.
    Geng musibat……

  23. Noor Asmah Salleh

    Memang dok jangka dah! Tak terkejut pun! Memandangkan negara dibawah pemerintahan PH! Faham2 lah Peguam Negara Macammana, hari tu dok joget dng sayang siti kassim?

  24. TomMy Eone

    Khairul Nizam insyallh Allah itu maha adil . siappp laa diaorg ti

  25. Chee Mat

    Sekarang kerajaan dah kebal…tak makan dek saman…

  26. Mohdnajib Zakaria

    mana….yang di perjuangkan…rule of law
    oleh Ph..
    base palabapok..

  27. Ali Saari

    tak pa, atok tua punya mau,
    bila nak jual agama dengan bangsa melayu,
    dulu juga hampa buat perhimpunan bersih lah, himpunan kuning la, repomasi lah, tak mau sama atok, hampa ambik atok balik, sekarang atok hentam hampa balik balas dendam dulu hampa kutuk dap sayang kan ambil dia hampa rasakan lah.

  28. Najib Muoo

    AG dah kena kemammm ngn siti kassim oooo,,, banyakkkk syookkk ooo,,

  29. Saberi Rakiah

    Mereka xtau Hakim Maha Besar da sedia utk jatuhkan hukuman yg setimpal dgn perbuatan mereka InsyaALLAH

  30. Habibah Tamin

    Tkpa lah siti kasim hoi..hang nk tunjuk apa pun tk pa.
    Hampa kn org kuat undang2?lagipun la ni undang2 d bawah tapak kaki hampa..CUMA nk bagi peringat saja…Hang jgn lupa undang yg MAHA BESAG dr undang2 hampa dok peghaaati saja gelagat hampa. D doakn semoga hang dn yg sekepala dgn hang tu sempat BERTAUBAT.Mudah2an ALLAH bagi hang petunjuk..
    Aku kesian sungguh haih ka t ibu yg melahirkn hang.. kami semua brdoa smga Allah masih sudi mnerima taubat hang!Sayang sungguh belajag tinggi2 tapi akal buh kat bawah tapak kaki.Maaf no cik siti si lela mayang..
    .

  31. Satirah Yatin

    hai.. dh sama2 berjoget bertandak.. x kan nk dakwa plk… ni la dia.. ibarat.. pencuri bejoget dgn polis..

  32. Membujur Lalu Melintang Patah

    Mungkin tak lama lagi kad undangan akan tular/Seronoknya …

  33. Razman Sally

    Kawan karib atas dance floor….hahahahaha…

  34. Muhammad Jaafar

    Kena tukar juga kerajaan. Bab ugama dipelekeh tak ada tindakkan wajar tu mereka makin kurang ajar.

  35. Muhd Amirul

    Anugerah Dainil dah jadi peguam negara tu.bukan besha besha

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading...