25.3 C
Kuala Lumpur
Saturday, January 23, 2021

JANGAN JADI ZOMBIE KEPADA SERANGAN BERITA PALSU (FAKE NEWS) RBA DAN PAKATUN MENJELANG PRU14 TELAH BERMULA

DAP telah pun memberi amaran.

Bersiap sedia lah.

Seperti dijangka RBA dan PakaTun akan melakukan propaganda dengan menyebarkan propaganda palsu dan pembohongan menjelang pilihanraya umum akan datang.

Satu contoh adalah semasa PRU-13 pada tahun 2013 apabila ramai rakyat Malaysia benar-benar yakin dengan propaganda palsu 40,000 pengundi hantu warga Bangladesh dan ‘Blackout’.

Akhirnya dibuktikan tidak benar oleh BERSIH dan DAP sendiri sebulan kemudian selepas perhimpunan Blackout505 yang hambar, dan mengeluarkan laporan bahawa tidak ada perkara tersebut berlaku dan tidak ada bukti.

https://pakdin.my/blackout-operasi-terancang-red-bean-army/
 

Walaupun begitu, ramai rakyat Malaysia masih percaya propaganda ini tetapi tidak boleh menjawab mengapa pembangkang tidak berjaya untuk menangkap walau seorang pun pengundi hantu Bangladesh daripada 40,000 itu dan tidak dapat menjawab apabila tanya di mana lokasi blackout yang sebenar berlaku.

Mereka menuduh bekas MB Selangor Khalid Ibrahim adalah yang paling korup dan dengan itu ditukat – akhirnya Pakatan kalah kes fitnah dan membuat permohonan maaf tanpa syarat dan menarik balik semua tuduhan kepada Khalid.

https://pakdin.my/flashback-dokumen-rasmi-mahkamah-permohonan-maaf-penuh-dan-tanpa-syarat-pkr-kepada-bekas-menteri-besar-selangor/
 

Apa jadi dengan kisah GST akan dinaikkan sehingga 10% jika BN menang pilihan raya Sarawak?

Dan GST yang akan dinaikkan kepada 8% jika BN menang Pilihanraya Kecil Sungai Besar dan Kuala Kangsar?

Macamana dengan kisah “Malaysia akan bankrap” disebarkan oleh DAP sejak 1960-an, 1970-an, 1980-an, 1990-an, 2000-an, 2010-an tetapi pengasas DAP menjual syarikatnya kepada Felda untuk RM1.2 bilion pada tahun 2013 dan Setiausaha Agong DAP duduk di dalam Mercedes S-Class setiap hari dan tinggal di banglo berjuta ringgit ?

Apa kisah rumah besar White House Ipoh milik Pengerusi DAP negeri Perak?

Seolah-olah hanya Malaysia yang muflis manakala pemimpin DAP semua menjadi semakin kaya. Kenapa?

Hari-hari ada saja berita palsu kenaikan pelbagai barang dan perkhidmatan

20161128-rba-propaganda-berita-palsu

Berita Berkaitan

Komen

  1. Masalahnya dgn DAP ni mereka pandai mempengaruhi minda masyarakat terutamanya Melayu dengan fitnah, sarcasm, provokasi dan berita palsu… dan apa yang akan dibuat itulah yang akan dijadikan modal semula bagi menuduh umno atau BN yang lakukan..

  2. Dah memang idologi komins dari dulu x hilang.. perang saraf… tapi org melayu makin alpa dan membenci sesama bangsa kerana ketidakpuashati terhadap pemimpin… bangkitlah melayu bangkit

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.