Jangkaan parlimen bubar awal bagi jentera BN siap sedia

Dalam perkembangan lain, Mohamad meminta semua jentera UMNO agar tidak menganggap kerjasama antara UMNO dan Pas melalui Muafakat Nasional menjamin kemenangan BN pada PRU-15.

Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad dijangka membubarkan parlimen pada awal tahun depan, gurau Timbalan Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamad Hasan.

Mohamad berkata, keputusan pembubaran parlimen tersebut merupakan kuasa mutlak Mahathir dan beliau tiada pengetahuan terhadap perkara itu.

“Itu (bubar parlimen) hanya gurauan sahaja, tidak… bagaimana saya hendak tahu, itu semua keputusan PM, saya tidak tahu.

“Saya cuma mahu menimbulkan kesedaran kepada jentera UMNO dan BN (Barisan Nasional) bahawa jangan rasa senang lenang…kita mesti bersiap sedia.

“Kalau sekiranya PRU diadakan awal, apakah UMNO dan BN sudah bersedia? Itu yang saya hendak bagitahu jadi jangan ambil sambil lewa,” katanya ketika ditemui media selepas menyampaikan ceramah berkelompok BN di pusat daerah mengundi (PDM) Kampung Penerok, di sini.

Dalam perkembangan lain, Mohamad meminta semua jentera UMNO agar tidak menganggap kerjasama antara UMNO dan Pas melalui Muafakat Nasional menjamin kemenangan BN pada PRU-15.

Ujarnya, kesemua penyokong BN mesti mempertimbangkan Sabah dan Sarawak sebagai faktor penyumbang utama untuk menang.

“Selain itu pemilihan calon dari MCA kali ini menunjukkan UMNO tidak bersifat perkauman. Kita pandang gambar lebih besar yang kita tidak hanya lihat keperluan kemenangan di Parlimen Tanjung Piai.

“Kita mahu hantar mesej UMNO bukan perkauman. Apakah keputusan menyatupadukan orang Melayu dianggap rasis? Definisi rasis sudah salah kalau dianggap sedemikian,” tegasnya.

Loading...

3 KOMEN

  1. KETAHANAN KESELAMATAN NEGARA MALAYSIA KINI DAN SEHINGGA KE TAHAP MANA KAH NEGARA DAN RAKYAT SELAMAT.
    DGN ADANYA DAP BERIDEOLOGI KOMUNISMA, EXTREMISTS, RACISTS, ANTI-ISLAM. BEGITU JUGAK KAITAN DAP DGN PUAK PENGGANAS LTTE. YG SUDAH BERTAPAK DI BUMI INI. LAMBAT LAUN NEGARA MENUJU KE ARAH JAHANAM.
    PUAK JAHANAM DAP PERLU DIHAPUSKAN SERTA MERTA.
    PEMBUBARAN PARLIMEN PERLU SANGAT SIADAKAN SECARA MENGEJUT (SNAP ELECTION), AGAR KERAJAAN BARU MEMERINTAH TANPA ADA PUAK JAHANAM DAP INI!!!

Comments are closed.