JKJAV yang dihormati, Penyelesaian PERCUMA dan Mudah untuk Memperbaiki Laman Pendaftaran Vaksin ada kenapa nak bayar

Popular

01:00:37

[Video] Apa motif Mahathir & Guan Eng buat pinjaman Bon Samurai sedangkan ekonomi negara disahkan kukuh?

Menteri kewangan Tengku Zafrul buat kenyataan bahawa kerajaan tak...

Kos pengeluaran arang batu turun, tarif elektrik dijangka lebih rendah

Tenaga Nasional Bhd (TNB) menjangkakan kemungkinan berlakunya penurunan kecil...

PROTON terus catat jualan memberangsangkan

Proton Holdings Bhd (PROTON) menjual sebanyak 11,378 unit kenderaan...

Covid-19: Masa sesuai kaji semula dasar pelaburan negara

Ini merupakan masa yang sesuai untuk Malaysia membuat pertimbangan...

China akan beli 1.7 juta tan minyak sawit Malaysia sehingga 2023

China menyatakan komitmennya untuk membeli 1.7 juta tan minyak...

Terkini

Kemarin, tersangka preman di Jakarta Utara dan Jakarta Barat ditangkap

Jakarta (ANTARA) - Sejumlah berita seputar kriminalitas Jakarta terkait...

KISAH ANTI-VAKSIN, ISU PERDANA MENTERI BARU DAN HARAPAN KEPADA YDP AGONG

1. Anti vaksin jadi kambing hitam. Itulah yang mula...

Kim Jong Un label K-Pop sebagai ‘barah mudarat’

PYONGYANG: Pemimpin Korea Utara Kim Jong Un menuduh K-Pop...

限行令延长警方继续设路障·韩沙:接受14日到期通行信

内政部长拿督斯里韩沙再努丁指出,由于政府已延长限行令3.0两周,警方会继续接受将于14日届满的关键领域通行信函,直至28日。

Healthcare Assistant In The UK Steals Dead Patient’s Bank Card To Buy Snacks

A healthcare assistant, Ayesha Basharat was caught stealing an...

Project Fair Shot Cloudflare‘ diumumkan pada Januari tahun ini untuk membantu menyelesaikan masalah yang tepat ini dan diberikan secara PERCUMA kepada kerajaan, perbandaran, hospital dan organisasi untuk menggunakan sistem untuk pendaftaran ruang menunggu dan pendaftaran vaksin.”

Saya faham, semua orang kecewa setelah menghabiskan satu petang untuk masuk ke laman pendaftaran sukarela Astra Zeneca hari ini, hanya untuk mengetahui bahawa ia ditutup hampir selepas satu jam – dengan sebilangan kecil daripada kita benar-benar berjaya membuat janji temu. (petunjuk: kami cukup yakin tidak semua slot dipenuhi, jadi harap dapat dibuka kembali segera setelah masalah backend diperbaiki).

Media sosial sudah menjadi hangat dengan netizen yang tidak puas hati kerana mereka tidak berjaya mendapat janji temu, dan salah menyalahkan sudah bermula. Pelayan (server) semestinya tidak cukup kapasiti untuk menangani beban. Captcha digunakan untuk melindungi laman web dari bot, walaupun biasanya efisien, tetapi ianya tidak di bina untuk menangani lonjakan besar dalam trafik pengguna. Dari tetapan Cloudflare yang salah dikonfigurasi, hingga kesalahan kebenaran CORS, semua yang mungkin salah menjadi salah. Tanya mana-mana pembangun web dan mereka akan memberitahu anda, yang diperlukan hanyalah satu kesalahan konfigurasi mudah untuk menghantar aplikasi yang banyak dimuatkan mengalami kegagalan, dan sudah pasti ini yang berlaku hari ini.

Tetapi ini bukan usaha komersial, atau tergesa-gesa untuk mendapatkan tiket untuk konsert rock yang habis terjual. Ini mengenai pengedaran vaksin yang berpotensi menyelamatkan nyawa pada saat memerlukan, jadi orang ramai tidak akan memikirkan apa yang salah, kelemahan reka bentuk atau berapa banyak wang yang telah dilaburkan untuk mendapatkan ini dan siapa yang harus dipersalahkan. Sebaliknya, orang ramai akan mencadangkan jalan keluar untuk menyelesaikan masalah ini secepat mungkin, agar semua orang dapat janji temu vaksinasi mereka tanpa rasa kecewa lagi.

Project ‘Fair Shot Cloudflare‘ diumumkan pada Januari tahun ini untuk membantu menyelesaikan masalah yang tepat ini dan diberikan secara percuma kepada kerajaan, perbandaran, hospital dan organisasi untuk menggunakan sistem untuk pendaftaran ruang menunggu dan pendaftaran vaksin. Oleh kerana laman web pendaftaran vaksinasi https://vaksincovid.gov.my/ sudah ada di infrastruktur Cloudflare, semua yang perlu dilakukan adalah mendaftar untuk ‘Project Fair Shot‘, dan sistem akan digunakan tanpa memerlukan sebarang pengekodan tambahan.

Sistem giliran secara maya akan menjimatkan masa berjam-jam membina semula laman pendaftaran, dan juga mengelakkan keperluan mempertingkatkan dan tambahan pelayan (server). Ini juga akan menjimatkan banyak masa, dan memastikan bahawa janji temu vaksinasi dapat diedarkan dengan adil tanpa mengecewakan mereka yang sukarela mendaftar untuk mendapatkan vaksin secara sukarela.

Sumber: Lowyat.Net

BACA juga:

Leave a Reply