31.8 C
Kuala Lumpur
Saturday, January 16, 2021

Jom buat laporan polis terhadap DS Shukri Abdull demi memastikan keadilan ditegakkan

Contoh laporan polis untuk kita gunakan bersama

——

Pada 22/5/2018 jam lebih kurang 11.00 pagi, saya telah menonton siaran media oleh Ketua Pengarah SPRM Malaysia, Datuk Mohd Shukri Abdull melalui siaran Astro Awani.

Melalui intipati sidang media tersebut, saya datang ke balai untuk membuat laporan polis agar siasatan terhadap KP SPRM bagi kesalahan berikut :

1) Datuk Mohd Shukri Abdull telah menyatakan bahawa beliau telah didatangi “individu” untuk menawarkan rasuah, tetapi Datuk Mohd Shukri Abdull tidak membuat laporan atau mengambil tindakan terhadap pelaku yang mana ianya jelas merupakan kesalahan kerana melindungi orang salah.

2) Dalam sidang media tersebut juga, Datuk Mohd Shukri Abdull telah memaklumkan kepada umum bahawa sejak beliau bersara dari SPRM yang lepas, beliau telah menjual maklumat rahsia kerajaan kepada ribuan orang melalui perjumpaan dan WhatsApp. Siasatan perlu dijalankan untuk keselamatan Negara.

3) Dalam sidang media tersebut juga Datuk Mohd Shukri Abdull memaklumkan bahawa beliau telah menerkma ugutan bunuh dengan pelbagai cara, ada melalui WhatsApp. Laporan dibuat agar siasatan jenayah dilakukan untuk memastikan kesahihan maklumat sidang media, atau adakah ianya maklumat palsu. Jika ada WhatsApp, sewajarnya beliau memberikan bukti dengan mendedahkan maklumat pihak yang mengugut.

Maka saya datang membuat laporan untuk polis jalankan siasatan di bawah Kanun Keseksaan berkaitan menjual maklumat rahsia kerajaan, melindungi pesalah rasuah dan mengeluarkan tuduhan palsu.

Sekian, laporan saya.

#RuleOfLawRimba

Berita Berkaitan

Komen

  1. 1mdb hanyalah alasan utk dijatuhkan kerana 1mdb telah sembelih taikun2 pnya projek yg telah mndapat untung gila babun masa zaman kuku tembaga, itulah sbb utama taikun2 komunis mnghasut org2 melayu utk mnjatuhkan DSNR dan 1mdb, yg kuku tembaga pulak sbb brmotifkan dendam, pemimpin utama mana dulu yg tak pernah brtelagah dgn kuku tembaga ni, semua dia pukul rata, dendam kesumat yg cukup tggi, sbb itu Allahyarham ust fadhil nor pernah mndoakan supaya dia pnjg umur supaya boleh lihat kerosakan yg dilakukannya, dan sekarang kerosakan dh hampir brlaku pd org2 melayu, komunis gembira brtepuk tgn..

  2. Cai pembangkang masih juga nak ber kung fu,cai….yg benam BN adalah rakyat cai,yg ada sekarang ni pun kalau tak amanah dalam mentadbir rakyat akan terajang gak,,janagan taksub pada seseorang pemimpin cai…jadi cytroo biar cerdik,salah satu sebab BN lingkup kerana ada cytroo upahan bodoh cam ni yg kerjanya dok mainkan sentiment batu api.

  3. Mereka ini menggunakan fakta dan fitnah dari dulu lagi nak menghancurkan BN dan UMNO setiap kali pru ada saja fitnah yang dilemparkan…dan kali ini jgk mereka menabur janji…dalam seratus hari tunaikanlah segala apa yg dijanjikan…kalau tak tunai kesian rakyat yg dah tertipu dgn janji manis…

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.