Kadir Jasin kantoi memanipulasi perbelanjaan ratu England

Kongsi:

Laporan Geran Sovereign 2016-17 (di bawah) adalah penyata kewangan tahunan keluarga British Royal yang merangkumi gaji dan kos yang berkaitan dengan pentadbiran umum dan penjagaan istana. Ringkasan jumlah yang diperuntukkan kepada Ratu England untuk tujuan tersebut adalah seperti diuraikan di bawah:

Kadir Jasin kantoi memanipulasi perbelanjaan ratu England

Perbelanjaan bersih untuk tahun 2017 sahaja bernilai RM224.06 juta, hampir suku bilion kata A Kadir Jasin mengenainya Rabu lalu. Masukkan empat bulan tambahan, dan anda akan mendapati sejajar dengan apa yang dianggarkan Jasin sebagai perbelanjaan 16 bulan Yang di-Pertuan Agong bermula pada 16 Disember 2016 (di bawah).

Kadir Jasin kantoi memanipulasi perbelanjaan ratu England

Tetapi kami telah membuktikan ‘spreadsheet’ Jasin adalah palsu. Pada Rabu lepas, kami memberi rakyat Malaysia bukti yang membuktikan anggaran sebenar perbelanjaan Agong bagi 2017-2018. Anggaran tersebut adalah seperti berikut:

Kadir Jasin kantoi memanipulasi perbelanjaan ratu England

Daripada jadual, ia hanya berjumlah RM13.5 juta untuk perbelanjaan Yang di-Pertuan Agong berbanding dengan jumlah RM224.06 juta bagi kerajaan British menampung perbelanjaan Ratu England. Kadir Jasin hanya menaikkan taksiran perbelanjaan Agong dengan menambahkan kategori yang tidak masuk akal. Dia cuba menyakinkan kita bahawa raja kita masih terpengaruh “sangat British” walaupun setelah 61 tahun kita mencapai kemerdekaan.

Dan mereka memberitahu bahawa mereka tidak memerlukan undang-undang AntiBerita Tidak Benar.

—————-
http://pakdin.my/tag/raja

Kongsi:

Terkini

Sering dibaca

Dari FB Najib Razak

49 Replies to “Kadir Jasin kantoi memanipulasi perbelanjaan ratu England

  1. Apa pun Kadir Jasin bertindak dgn penuh tanggungjawab dgn melepaskan jawatannya. Therefore his self-respect n pride is still intact. Kalau UMNO… lepas satu dunia tau fasal 1MDB pun Najib masih mendabik dada.. Berbeza kan..

  2. Lepas sebar fitnah, satu dunia tengok. Baru lepas jawatan haha. Mungkin dia tak takut Tuhan kot. Patutnya minta maaf kat satu dunia dan tarik balik kenyataan menghina YDPA. Dosa fitnah sama seperti dosa membunuh dlm Islam betul ke nenek Ned Salleh. Jom pegi dangdut.

  3. Ned Salleh huh memfitnah is secondary???? Really??? Kalau tak fitnah takde la dia nak kena resign. Cause and effect! Fitnah dlm islam pon sgt berat, dosa mcm membunuh. So think again, is it really secondary, not a prime issue??

  4. 1mdb memang xder kesalahan pun……apa isu lagi pasal 1mdb….2.6 bil?ts zeti sendiri dh ngaku dia org perantaraan…..KP SPRM baru pun dh umum dokumen rasmi dari putera arab saudi……udah2 le menabur fitnah…kubur dh panggil tu….ko tu dh tua…xlama lagi dh tu……tobat lagi

  5. Ceritanya skrg…Kantoi fitnah whereby fitnah sepatutnya tidak perlu dlm cerita ni. Kenapa nak kena buat fitnah in the first place? Yes, dah kantoi dan take responsibility, amalan mulia tapi.. Kalau tak kantoi dan org gullible mcm Ned Salleh sure akan champion cerita tu dan di jaja merata. Tolong tengok beyond dia letak jawatan tu, cuba pahamkan dia memfitnah dan itu adalah kesalahan besar!

  6. Shadi Dino Aku la gullible… ????…kau ingat Zetti nak layan fitnah terhadap dia ? Najib dah mula kecut n now engaged lawyers from US… Pebenda kau ni.. Top personnel from 1 MDB yg sembunyi pun dah dapat cari.. Investigations are going on. N time will tell…

  7. Ned Salleh sebelum pilihanraya kata dah ada bukti berkotak2 tapi sampai skrg najib masih bebas kesana kesini. Ceritanya takde bukti kukuh dan nak kena siasat, nampaknya siasatan akan berjalan indefinitely sampai dapat dibuktikan walaupon menyimpang dr pertuduhan asal. By the way, ingat tau… Memfitnah tu adalah dosa besar. Bukan lg jatuh dlm category secondary.. Ianya adalah dosa besar yg sepatutnya di elekan sama sekali. Sekian

  8. Firdaus Fir …1 MDB is billions of ringgit issue…investigations have to be thorough… Memang la masa ni Najib bebas… Tun M still applies ‘ innocent until proven guilty ”
    Inga tau ..at least Kadir tu mengaku salah.. Ade orang tu tak terasa pun..

  9. Firdaus Fir kau ingat kau je bole buat remarks on 1MDB.. my info is common knowledge to all Malaysian’s.. updated to d rakyat by local n international medias.. Apa yg kau takut sangat.. I mentioned that it is still under investigation.. I mentioned too that d current government too applies innocent until proven guilty…dont get over excited… So.. Who is inadequate on matters concerning d 1 MDB Saga… Jgn. La ingat kau je pandai.. Ramai orang pandai kat Malaysia.. Orang tua mcm aku pun faham.

  10. Firdaus Fir Dah ketandusan modal ye.. Caught you with your pants down. Tu la.. Don’t act like Mr Know All when your knowledge is shallow.. Kau ingat kau pandai.. Mentality like yours actually is one of the contributing factors to BN/ UMNO ‘s downfall.. Setakat kau je kata aku tak pandai no hal.. Confidence level aku still intact.. Alhamdulillah..

  11. Heheh what did u catch? Your zero knowledge perhaps? Let me say this one more time, kes najib ni dah masuk mahkamah ke? Dah di bicarkan ke? Dah ada keputusan ke? Kalau takde kenapa terus menerus kata najib salah? Actually u contradicts yourself, kata innocent until proven guilty. Walk the talk lah. Ada ramai org tua yg pandai di Malaysia ni tapi sayang, you are not one of them. ?

  12. Kepandaian apakah yang mahu dibanggakan kalau sekadar megah memburuk dan mengaibkan sesama sendiri? Kebenaran pasti terserlah juga pada masanya, usahlah terlalu mendabik dada dengan kepandaian diri. Dengan kepandaian yang dimiliki, hakikat sebenarnya ada yang lebih pandai dari yang mengaku pandai. Dalam pandai ada bodohnya dan dalam bodoh ada pandainya. Tidak semua yang benar itu benar, tidak semua yang salah itu salah.

  13. Firdaus Fir I. did not contradict my self… Najib is free cos he hasn’t been found guilty yet.. However investigations to his involvement. In d 1MDB case is still going on… My zero knowledge ?More to your zero knowledge…jgn berlagak la Firdaus… Ade Aku kisah setakat karekter Mr Know All mcm kau ..Like I said my confidence level remains. Intact.. ????..

  14. Ned Salleh makcik tua, pahamkan apa aku kata. Dont need to put words into my mouth. U contradict yourself or maybe u dont even know what are u talking about. Tak payah pusing2 ckp tu, nanti hancing kata org. Kesian ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.