Kenapa pembangkang (kecuali seorang) keluar Dewan? #pakdin.my

#ParlimenTomato #KERAjaanTomato #RuleOfLaw

Ia adalah tindakan simbolik untuk memberitahu rakyat kerajaan hari ini sedang melakukan penipuan.

Yang keluar semua tahu mamat tersebut tetap akan jadi Speaker. Di bawah Tun Mahathir kalau setakat lantik speaker “back dated” bukan hal besar.

Jika berbahas dalam dewan sahaja berapa kerat yang tahu?

Bila keluar ramai-ramai satu dunia tahu kerajaan hari ini sanggup menipu apa sahaja.

Dari jumlah hutang negara, angkat sumpah Ketua Hakim Negara waktu malam, kos LRT sehinggalah kepada pelantikan Speaker Dewan Rakyat yang surat bertarikh belakang.

Mana mungkin Speaker hari ini dilantik pada 2 Julai 2018 seperti kehendak peraturan Dewan sedang beberapa hari lepas mereka masih berebut dan bergaduh soal siapa Speaker.

Hari ini pembangkang berjaya memberi kesedaran bahawa kerajaan ini sedang menipu dari perkara kecil sehingga ke hal besar.

Ramai yang skeptikal,, namun lima atau sepuluh tahun lagi benih yang ditanam hari ini akan berbuah hasil seperti mana Anwar Ibrahim lakukan pada 1998 dan mendatangkan hasil pada 2018.

Hampa ingat Mahathir sertai pakatan sahaja terus menang ka? Proses menghilang kredebiliti Kerajaan BN telah bermula sejak 1998 bukan 3-4 tahun lepas. Yang 3-4 tahun lepas ini tambahan taksuban Mahathir berapa kerat sahaja.

Ini soal memberi kesedaran kepada massa dan mengindoktrinasi pengundi akan datang.

Budak-budak makan dedak yang kaya-raya dengan jawatan dalam UMNO mana faham kerja-kerja menghasut dan membina persepsi ini. Mereka lebih tahu hal cigar RM1000 dari kerja menjadi pembangkang.

Budaya politik matang pundek hampalah.

………..
Sumber:
Ab Jalil Backer
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10216879174872022&id=1244194023

https://pakdin.my/tag/parlimen

https://pakdin.my/speaker-yang-dicadangkan-perlu-dikemukakan-selewat²nya-14-hari-sebelum-sesi-parlimen-bermula/

Berkaitan