Statistik Corona

Malaysia
2,142,924
Confirmed
Updated on September 22, 2021 20:01 8:01 pm
Malaysia
1,917,085
Recovered
Updated on September 22, 2021 20:01 8:01 pm
Malaysia
201,274
Active
Updated on September 22, 2021 20:01 8:01 pm
Malaysia
24,565
Deaths
Updated on September 22, 2021 20:01 8:01 pm

Malaysia

Malaysia
2,142,924
Confirmed
Updated on September 22, 2021 20:01 8:01 pm
Malaysia
1,917,085
Recovered
Updated on September 22, 2021 20:01 8:01 pm
Malaysia
24,565
Deaths
Updated on September 22, 2021 20:01 8:01 pm

Indonesia

Indonesia
4,198,678
Confirmed
Updated on September 22, 2021 20:01 8:01 pm
Indonesia
4,008,062
Recovered
Updated on September 22, 2021 20:01 8:01 pm
Indonesia
140,954
Deaths
Updated on September 22, 2021 20:01 8:01 pm

Thailand

Thailand
1,511,357
Confirmed
Updated on September 22, 2021 20:01 8:01 pm
Thailand
1,366,533
Recovered
Updated on September 22, 2021 20:01 8:01 pm
Thailand
15,753
Deaths
Updated on September 22, 2021 20:01 8:01 pm

Global

All countries
230,645,683
Confirmed
Updated on September 22, 2021 20:01 8:01 pm
All countries
205,650,581
Recovered
Updated on September 22, 2021 20:01 8:01 pm
All countries
4,727,839
Deaths
Updated on September 22, 2021 20:01 8:01 pm

Kenapa takut sebut pasal bangsa?

Kalau kita tak sebut..benda tu boleh hilang ker?
Just because you dont want to talk about it..
Just because you dont want to listen about..
Just because you are too afraid to talk about…

It doesn’t mean it dont exist….!!
Jgn jadi macam burung unta (ostrich) lah…benam kepala dalam tanah bila takut….

How are we going to handle it… kalau kita bebuat tak nampak.

Lu pendam ..dia pendam….lama lama jadi barah dalam hati…
so bila tercuit sikit…. kabooom…meletup!!

Kenapa pula nak sorok kenapa pula nak malu…
Allah sudah tentukan…..

Isu ini harus lah di hadapi, heads on…. take the bull by its horn..

BUT seriously…
Kita kena lentur rebung dari buluh….

Cut the craps tentang sekolah vernacular nie….
Ini hanya mengasingkan bangsa bangsa di Malaysia.

US take 150 tahun to realise this…

It has to start di sekolah
US terpaksa minta bantuan national guard
untok memaksa usaha ini….

Bukan nya kita melarang mereka bertutur dalam bahasa mereka
Bukan nya kita melarang mereka mengamalkan adat budaya mereka….

Just start dengan SATU NEGARA SATU BAHASA….
kerna ini lah yang menggerakkan kearah SATU BANGSA….

Apa kejadah nya ..ngaku rakyat MALAYSIA, tapi tak paham bahasa KEBANGSAAN… ??

Bila tanya jer…..oo MALAIYOO…tak tau..tak tau..

Ramai kata its too late….
ITS NEVER TOO LATE BILA KITA BERCERITA TENTANG PERPADUAN DAN KEAMANAN…

ITS NEVER TOO LATE BILA KITA BERKATA TENTANG KEHARMONIAN

~ The Banker~

Berkaitan