25.9 C
Kuala Lumpur
Thursday, December 3, 2020

KEPIMPINAN 3 DAJAL #3

 

20100420-kepimpinan-dajal

Gambar menceritakan seribu perkara. Renungkan, jika pemimpin2 PKR tidak mengarahkan pengikut mereka yg kini dlm tahanan melakukan sabotaj sudah tentu pengikut2 mereka kini sedang bersenang lenang dgn keluarga mereka di rumah. sudah tentu mlm ni mereka dpt berjemaah dn bebas di masjid membaca Yaasiin dan sudah tentu pagi esuk mereka dgn bebas dpt menghantar anak dan isteri mereka ke sekolah dan pejabat dgn gembira. Sudah tentu pada saat ini mereka menjalani kehidupan mereka seharian dgn bebas.  Kebebasan mereka diragut olh para pemimpin PKR sendiri . Mereka berada dlm jel kerana pemimpin PKR yg mahukan mereka bertindak agresif sehingga membawa padah kpd diri mereka sendiri. Untuk apa pengorbanan sia-sia mereka? Tidakkah pengorbanan mereka ini dimanafaatkan olh pemimpin-pemimpin PKR DAP & PAS ?

Sejak 1997 sehingga kini sudah ramai rakyat yg menjadi pengikut pemimpin PKR DAP & PAS menerima nasib seperti mereka yg dlm jel di dlm gambar tersebut. Ada yg menerima luka2 ringan. wang harta habis. Mereka berkurban dan mereka terkorban, apakah yg mereka dapat hasilnya? Hasil pengorbanan mereka dinikmati olh para pemimpin PKR DAP & PAS yg kini setiap bulan dpt elaun, gaji kemudahan kereta rumah perubatan dan sebagainya.  Apa yg mereka dapat ? Adakah para pemimpin PKR DAP & PAS berkongsi manafaat yg mereka terima dgn para pengikut mereka? Sudah tentu tidak. Hj Hadi sampai bernikah 2. Anwar bekereta mewah ke sana sini. Begitu juga Tian Chua yg mampu naik mercedes besar dan melanggar org lain.

Para pemimpin PKR DAP & PAS bersedap-sedapan di luar menikmati makanan mewah, pandu kereta mewah, dapat elaun mewah, wang tuntutan perjalanan mewah, bersenang-senang dgn keluarga mereka di rumah, dan hanya mencapai talipon dan kata ‘ SAYA SEDIH … .. INI ZALIM .. INI KEJAM .. ‘ walhal merekalah punca kpd pengikut mereka di dalam jel.

andaikata pengikut2 mereka sakit, kesempitan duit, dan ditimpa kesusahan, para pemimpin PKR DAP & PAS cuma tumpang sedih shj dan tidak akan sampai menangung perbelanjaan para pengikut mereka sehingga mati pun.

Inilah gaya kepimpinan Dajal PKR DAP & PAS, orang lain susah , mereka yg mendapat manafaatnya.

Berita Berkaitan

Berita ‘Umno buat soal selidik kemungkinan bekerjasama dengan PKR, DAP’ nak tutup sisatan semula video semburit

Berita yang di petik dari 'sumber' kononnya tetapi tidak pernah diketahui sumbernya sebenarnya berniat...

Anwar janji lepas jawatan jika gagal tumbangkan PN, kata Pemuda PAN Bukit Bintang

Ketua Pemuda PAN Bukit Bintang, Sheikh Khuzaifah Bawazeer mendakwa Anwar Ibrahim berjanji akan melepaskan...

PAS Selangor belum bincang agihan kerusi, nafi tanding 3 Parlimen

PAS Selangor belum mengadakan perbincangan mengenai pembahagian kerusi di negeri itu termasuk memuktamadkan calon...

Tun Mahathir kempen Kerajaan Perpaduan lagi

Ketika krisis politik melanda negara, nampaknya bekas perdana menteri paling lama, Tun Dr Mahathir...

Komen

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

00:01:14

[Video] BN dan UMNO akan pantau perlaksanaan skim i-Sinar tidak rumit dan menyusahkan rakyat

Saya perhatikan ada yang bimbang bahawa proses pengeluaran skim i-Sinar KWSP akan tetap rumit.. Seperti yang dimaklum Menteri Kewangan petang tadi dalam Dewan Rakyat, dia...