KERAJAAN DAP PULAU PINANG GAGAL TUNAI JANJI SELESAI MASALAH BANJIR – SALAHKAN KERAJAAN PERSEKUTUAN

Kongsi:

DAP: sifu Tai Chi yang paling hebat didunia dan paling tak tahu malu.

2013: berjanji dengan mengatakan Kerajaan DAP Pulau Pinang mampu “menyelesaikan” madalah banjir

2014: berjanji dan dengan angkuh berkata kerajaaan Pakatan akan “menyelesaikan” madalah banjir di Negeri Selangor.

2015: menyalahkan kerajaan PAS Kelantan kerana tidak mampu untuk menyelesaukan masalah banjir.

2016: menyalahkan kerajaan Persekutuan BN untuk bertanggungjawab keatas masalah banjir di Pulau Pinang dan mengarahkan BN membayar pampasan kepada mangsa banjir.

———–
EXCO Perumahan, perancangan Bandar dan Desa, Jagdeep Singh Deo berkata banjir di Jalan P. Ramlee adalah disebabkan oleh kegagalan kerajaan Persekutuan untuk memberikan peruntukan RM321 untuk projek tebatan banjir di kawasan itu.

Beliau berkata, projek ketiga dan peringkat akhir harus digantung buat Sementara waktu kerana 120 penduduk berhampiran Sungai Pinang terpaksa dipindahkan.

“Kerajaan negeri bertanggungjawab menempatkan semula penduduk, dan kami telah berjaya menempatkan semula mereka pertengahan tahun ini.
(Jagdeep, jika hanya berjaya dipindahkan pertengahan tahun ini maka bagaimana untuk mendapatkan kelulusan dan melaksanakan projek tebatan banjir pada 5 bulan kemudian ?)”

Sekarang tanggungjawab untuk projek tebatan banjir projek diserah kepada kerajaan Persekutuan, yang perlu meluluskan dana dan memulakan semula projek yang telah ditangguhkan bertahun-tahun lamanya, “

” Projek tebatan banjir di bawah kerajaan Persekutuan, dan kegagalan untuk melaksanakan dalam masa menyebabkan banjir, yang membawa kepada kerosakan harta benda “

saya akan menulis surat kepada Kementerian sumber Asli dan Alam sekitar untuk menubuhkan dana bagi membantu penduduk terlibat,”
katanya.

Kerajaan negeri Pulau Pinang berterusan meletakkan kesalahan kepada masalah banjir terhadal kerajaan Persekutuan dan agensi-agensi berkaitan.

Ahad lepas, Ketua Menteri Lim Guan Eng mengarah macai beliau di Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS) Jabatan untuk menyalahkan bahawa kegagalan untuk melaksanakan projek-projek tertentu menjadi punca kepada masalah banjir banjir.
http://www.nst.com.my/news/2016/11/186831/penang-govt-federal-govt-cause-floods-should-therefore-cover-residents-losses?d=1

DAP tak boleh selesai masalah banjir di Pulau Pinang, salahkan kerajaan persekutuan
DAP tak boleh selesai masalah banjir di Pulau Pinang, salahkan kerajaan persekutuan

Kongsi:

Terkini

Sering dibaca

Dari FB Najib Razak

106 Replies to “KERAJAAN DAP PULAU PINANG GAGAL TUNAI JANJI SELESAI MASALAH BANJIR – SALAHKAN KERAJAAN PERSEKUTUAN

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.