Home / :: BLOG :: / KERAjaan membayar hampir RM1 juta untuk posting mengenai Mahathir dan menfitnah Najib di Sosial Media.

KERAjaan membayar hampir RM1 juta untuk posting mengenai Mahathir dan menfitnah Najib di Sosial Media.

Walaupun tak mampu tunaikan janji mansuhkan tol, ptptn dan hutang felda, kerajaan PH mampu membayar sehingga RM12 ribu untuk 1 posting article dan propaganda Tun Mahathir di FB Page Siakap Keli.

Video-Video Tun Mahathir pula dicadang dikeluarkan oleh pihak DAP. Kos untuk produksi dan pembikinan video adalah tidak diketahui lagi nilai peruntukannya.

Kerajaan PH juga memperuntukkan sehingga RM300ribu untuk google search, email dan iklan di youtube.

Kerajaan juga memperunukkan sebanyak RM558 ribu untuk FB Pages DAP dalam Bahasa Melayu dan Cina.

Jumlah keseluruhan hampir RM1juta. Job untuk media sosial ini nampaknya banyak dapat kepada DAP.

-Tun Carlos
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=205195256813679&id=170782270254978

(Visited 28 times, 1 visits today)

Artikel berkaitan

82 comments

  1. Kim Wong Bauer

    Najib bayar 68juta utk app promote najib?

  2. Nasser Zaini

    Yg nie mcm mana pulak, kalu sbln RM300k, sthun dh RM3.6juta..

  3. MFauzi NazDar

    BOIKOT PAGE Siakap Keli DAN PenMerah [dot] com PENJILAT KUTTY.. Tomato busuk yg disuntik baja air kencing babi..

  4. Abdul Kadir

    Pakai dari duit Tabung Harapan. That was the intended idea of the donations. Penderma kena kencing lagi. Hehe

  5. Mdzza Zaman

    Kopipes pakdin lagi.
    Panggil dia jadi PM aje laa??

  6. Mdzza Zaman

    Kopipes pakdin lagi.
    Panggil dia jadi PM aje laa??

  7. Mdzza Zaman

    Kopipes pakdin lagi.
    Panggil dia jadi PM aje laa??

  8. Mdzza Zaman

    Kopipes pakdin lagi.
    Panggil dia jadi PM aje laa??

  9. Jeff Roy

    Talibarut spore pap ..yahudi timur..dajal

  10. Djamin Aqua

    Pengundi PH…, Ini xmembazir ke???

  11. Arwah Berpesan

    Digital marketing mmg mahal.. Untung page die dpt buat duit..

  12. Ujie Gee Malek Fauziah

    Sanggup yer terima duit utk buruk2 fitnah org…ramai2 admin die melantak duit haram

  13. Jahaya Jamil

    Fitnah brleluasa diakhir zaman, kasihan kpd yg kaki fitnah trdiri drp mlayu kapir,..

  14. Jahaya Jamil

    Fitnah brleluasa diakhir zaman, kasihan kpd yg kaki fitnah trdiri drp mlayu kapir,..

  15. Jahaya Jamil

    Fitnah brleluasa diakhir zaman, kasihan kpd yg kaki fitnah trdiri drp mlayu kapir,..

  16. Ros Len

    Fitnah lagi penting dari laksana manifesto maaaaa … kalau bukan kerana fitnah masakan madey jadi pm semula. Berbaloi baloi pelaburan tu

  17. Zasillah Ariffin

    Patut laaaa…alergik aku ngan siakap keli.

  18. Lara Indah

    Merangkak ler nti diakhirat …ingat senang nak bersihkan nama orang yg telah difitnah…kerana duit fitnah pun tak per…

  19. Mohd Yunus

    Siakap keli gelama ikan duri. Pentingkan diri tu yg jd pencuri.

  20. Rosnani Harun

    Azab lah kamu di dunia dn akhirat.serta mereka yg bersubahat.

  21. Norzlan Yusoff

    Ada bukti ka…umnobn yang banyak menyalurkan dedak…pemimpinnya pula menyimpan harta berpuluh juta dalam rumah…

  22. Harvey Sultan

    Apa lah sangat advertisement kos yg RM1 juta tu? PH miskin, bukan mcm BN. Gaji seorang pengarah GLC BN jer dah berjuta2 RM setahun.
    Belum lagi iklan..
    Apa lah sangat RM1 juta compare dgn RM2.6bilion

  23. Raja Hafida

    Untunglah DSN dpt pahala free hari2 pulak tu…

  24. Anopheles Balabacencis

    Kalo tak menipu bukan cer ya nun alip namanya…/^

  25. Saadon Sam

    Tak balas dendam .tpi sanggup blnja dekat RM1 juta untuk memburuk2 dan memfitnah,,,,bartaubat laa.

  26. Jija Aziz

    bayarlah berapa juta berapa billion pun..kat malaysia ni masih ramai yg tidak mudah tertipu..tidak mudah percaya…tidak telan semua berita bulat2…maka beruntunglah golongan itu …golongan itulah yg digelar ‘educated’…?…mahacai apa tau??

  27. Leely Padil

    Byk contoh sebln seblm ngundi persatuan la pekerja kerajaan buat meeting hampir setiap ari dari perbagai sector. Pergi je dpt dpt pulus Dan ada yg kena sain aku janji lagi.

  28. Leely Padil

    Byk contoh sebln seblm ngundi persatuan la pekerja kerajaan buat meeting hampir setiap ari dari perbagai sector. Pergi je dpt dpt pulus Dan ada yg kena sain aku janji lagi.

  29. Leely Padil

    Byk contoh sebln seblm ngundi persatuan la pekerja kerajaan buat meeting hampir setiap ari dari perbagai sector. Pergi je dpt dpt pulus Dan ada yg kena sain aku janji lagi.

  30. Leely Padil

    Byk contoh sebln seblm ngundi persatuan la pekerja kerajaan buat meeting hampir setiap ari dari perbagai sector. Pergi je dpt dpt pulus Dan ada yg kena sain aku janji lagi.

  31. Leely Padil

    Byk contoh sebln seblm ngundi persatuan la pekerja kerajaan buat meeting hampir setiap ari dari perbagai sector. Pergi je dpt dpt pulus Dan ada yg kena sain aku janji lagi.

  32. Leely Padil

    Byk contoh sebln seblm ngundi persatuan la pekerja kerajaan buat meeting hampir setiap ari dari perbagai sector. Pergi je dpt dpt pulus Dan ada yg kena sain aku janji lagi.

  33. Hazel Sunday

    Pengkhianat .Dikuda2kan ..

    Aduhai SK…

    Unfollow now..

  34. Hazel Sunday

    Mohon admin senaraikan penyokong kpd THM

    Terbaru..

    Istana Negara
    NazaGroup

    Xsilap dah lebih 10 senarai yg membantu utk THM

    Kumpulkan…agar kebangkitan ummah lebih meneliti.sebelum berbelanja ..

  35. Rosnani Harun

    Tgok muka dsn senyum dan makin berseri2..sikit2 terhapus dosa2 dia…yg memfitnah penatlah solat 5 waktu pahala sikit2 dpt pd yg difitnah.. lau kafir ttu lg le kome….

  36. Dorre Jali

    D sbbkan rakyat majoriti suka dengar fitnah, mmg berhasil lah kerja nya, cubalah rakyat Malaysia ramai yg bijak, letak lah fitnah apa pn, xkn jalan punya, tanya diri lain kali..

  37. Nora Aini Dahaban

    Patut la tgk post die lain mcm….hahaha

  38. Nora Aini Dahaban

    Patut la tgk post die lain mcm….hahaha

  39. Elizawaty Junaidi

    Siapapun Pemimpin Yang Menipu Rakyatnya, Maka Tempatnya Di Neraka.

    Neraka juga bagi para pemimpin yg senantiasa berdusta dan menipu rakyatnya, dengan berbagai cara yg dengannya utk kepentingan diri dan golongannya, sebagaimana Sabda Nabi SAW yg artinya sebagai berikut:
    “Siapapun pemimpin yang menipu rakyatnya, maka tempatnya dineraka,”
    (HR. Ahmad)

    Saudaraku para pemimpin Muslim, takutlah kepada Allah, dan jauhilah menjadi golongan yg paling dibenci Allah karena kedhalimannya, dan sebaliknya jadilah golongan yg paling dicintai Allah sebagai pemimpin yg adil.

    Sebagaimana Hadits Nabi SAW:
    Dari Abu Sa’id radhiallahu ‘anhu ia berkata, Rasulullah SAW bersabda
    “Sesungguhnya manusia yg paling dicintai oleh Allah pada hari kiamat dan paling dekat kedudukannya disisi Allah adalah seorang pemimpin yg adil. Sedangkan orang paling dibenci oleh Allah dan paling jauh kedudukannya dari Allah adalah seorang pemimpin yg zhalim”. (HR. Tirmizi)

  40. Elizawaty Junaidi

    Barangsiapa Yang Membenarkan Kebohongan Mereka, Maka Ia Bukan Dari Golongan-Ku.

    Seolah masih fresh karena memang Al-Qur’an dan Hadits sentiasa releven, sesuai dengan kemajuan zamannya. Ada sebuah riwayat hadits yg perlu jadi bahan perhatian, dan membuat kita dlm menyikapinya.

    Dari Ka’ab bin Ujrah ia berkata
    “Rasulullah SAW pernah keluar atau masuk menemui kami, ketika itu kami berjumlah sembilan orang. Dan diantara kami ada batal dari kulit. Baginda lalu bersabda: “Sesungguhnya akan ada setelah-Ku para pemimpin yg berdusta dan dzalim. Barangsiapa yg mendatangi mereka kemudian membenarkan kebohongan mereka, atau membantu mereka dlm kezalimannya, maka ia bukan dari golongan-Ku dan Aku bukan dari golongannya. Serta ia tdk akan minum dari telaga-Ku. Dan barangsiapa yg tdk membenarkan kebohongan mereka dan tdk membantu mereka dlm berbuat kezaliman, maka ia adalah dari golongan-Ku dan Aku dari golongannya. Dan kelak ia akan minum dari telaga-Ku.”
    (HR. Ahmad, No:17424) Sahih.

  41. Elizawaty Junaidi

    Akan datang kepada manusia tahun-tahun yang penuh tipu daya, dimana pendusta dipercayai dan orang yang jujur didustakan.

    Kiamat tidak akan terjadi sehingga orang dipercaya didustakan, orang yg khianat malah dipercaya.

    Hal ini sebagaimana Sabda Rasulullah SAW yg artinya sebagai berikut:
    “Akan datang kepada manusia tahun-tahun yg penuh tipu daya, dimana pendusta dipercayai dan orang yg jujur didustakan, pengkhianat diberi amanah dan orang yg amanah dikhianati.”(HR. Al – Hakim)

    Dengan begitu nilai agama akan semakin pudar dan manusia sangat sulit membedakan mana yg hak dan mana yg bathil.

    Banyak Manusia Nista

    Mendekati akhir zaman banyak tinggal orang-orang nista, janji dan akhlak mereka carut marut, janji kemarin hari ini sudah lupa.

  42. Elizawaty Junaidi

    Akan datang kepada manusia tahun-tahun yang penuh tipu daya, dimana pendusta dipercayai dan orang yang jujur didustakan.

    Kiamat tidak akan terjadi sehingga orang dipercaya didustakan, orang yg khianat malah dipercaya.

    Hal ini sebagaimana Sabda Rasulullah SAW yg artinya sebagai berikut:
    “Akan datang kepada manusia tahun-tahun yg penuh tipu daya, dimana pendusta dipercayai dan orang yg jujur didustakan, pengkhianat diberi amanah dan orang yg amanah dikhianati.”(HR. Al – Hakim)

    Dengan begitu nilai agama akan semakin pudar dan manusia sangat sulit membedakan mana yg hak dan mana yg bathil.

    Banyak Manusia Nista

    Mendekati akhir zaman banyak tinggal orang-orang nista, janji dan akhlak mereka carut marut, janji kemarin hari ini sudah lupa.

  43. Hasbullah Bin Mappamiri

    Umno dan fitnah bpisah tiada.. Sdh lh.. Smua pn fake.. Huhuhu.. Rakyat da xpcya..

  44. Hasbullah Bin Mappamiri

    Umno dan fitnah bpisah tiada.. Sdh lh.. Smua pn fake.. Huhuhu.. Rakyat da xpcya..

  45. Hasbullah Bin Mappamiri

    Umno dan fitnah bpisah tiada.. Sdh lh.. Smua pn fake.. Huhuhu.. Rakyat da xpcya..

  46. Mohamad Amindin Noordin

    Aq Pon Memang xFollow Page Tu , Tahu Dah Page Tu Jadi Macai PH

  47. Isa Putik

    Jgn marah pulak sebab posting tu kena tiyau je???.

  48. Rusli Rusli

    Sepatutnya sejuta kasi sama pengundi melayu ph, pakat2 makan dedak. Bagi duit tu dekat peneroka felda, yg kena telanjang dng ph.

  49. Shah Lin

    Kaya2..pastu pau budak sekolah

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.