27.4 C
Kuala Lumpur
Wednesday, March 3, 2021

Kesan Bila Pengundi Bodoh Buat Pilihan

1) Gabenor BNM meletak jawatan kerana beliau tidak dapat menerima orang bodoh yang berusaha memutarbelitkan sifat hutang negara menggunakan imaginasi mereka sendiri.

2) Ketua Pegawai Eksekutif TM meletakkan jawatan selepas hanya satu tahun berkhidmat kerana tiada apa yang dapat dicapai jika rakan sekerja baru anda adalah bodoh dan beremosi.

3) Ketua Pegawai Eksekutif Petronas meletakkan jawatan kerana beliau tidak dapat menerima tindakan kejam yang diambil Petronas mengenai hak-hak sumber Sabah dan Sarawak, sikap saling menghormati dan memahami yang dipupuk kerajaan BN sebelum ini dengan dua negeri itu telah terhapus.

4) Ketua Pegawai Eksekutif Bursa Malaysia sedih melihat bagaimana pelabur-pelabur asing menjauhi negara ini kerana kenyataan bodoh dan bertentangan mengenai kewangan negara dan dasar fiskal yang tidak logik yang diuat oleh banyak orang bodoh dalam kerajaan baru, termasuk Kewangan, PM, dan juga majlis-majlis penatua yang tidak sah.

5) Saya yakin jika Mat Sabu menduduki ujian itu, beliau akan berada pada kedudukan antara yang paling rendah, tetapi beliau telah dipilih sebagai Menteri Pertahanan kita. Lawak betul!

6) Monopoli ini dilaksanakan oleh beliau sendiri dan sekarang beliau meludah pada mukanya sendiri.

7) Dari kertas siasatan yang dibocorkan oleh ketua SPRM semasa, mantan gabenor BNM telah mengesahkan bahawa RM2.6 bilion sememangnya adalah derma dari Arab Saudi dan beliau yang menasihatkan untuk Dato’ Sri Najib Razak membuka akaun bank dan wang ini dipindahkan terus ke dalam akaunnya. Peguam Negara baru boleh pergi cari Jho Low, tiada orang yang kisah, kenapa tidal cari?.

8) Jumlah penjualan asing dari BSKL sejurus selepas pasaran saham dibuka selepas PRU14 sehingga semalam dianggarkan melebihi AS$1 bilion, dan kerajaan baru bertungkus-lumus menggunakan wang hasil kerja keras kita di KWSP untuk menangani perkara itu. Nilai AS$ 1 bilion ini masih dalam RM dan sekiranya mereka mengambil keputusan untuk menarik modal ini keluar dari Malaysia maka Ringgit dijangka akan menurun lagi, mungkin sehingga RM4.5. Harap anda gembira sekarang.

9) Menghantar SPRM ke China untuk menyiasat “Projek Gas” akan menjadi kesilapan terbesar yang pernah dibuat dan mereka mungkin tidak tahu bahawa China bukan lagi China yang sama dengan semasa pemerintahannya sebagai PM ke-4 Malaysia. Tunggu sehingga China bertindak balas yang mana pasti akan termasuk mengurangkan pembelian minyak sawit dan mengurangkan lawatan pelancong, dan siapa yang anda fikir akan terkesan daripada ini?

10) Mereka telah mula menyerang YDP Agong dan mungkin mereka berharap untuk membina sebuah republik baru. Semoga berjaya!

Tabik kepada semua pengundi bodoh, sesungguhnya anda telah meminta sesuatu yang terlalu tidak masuk akal, yang tidak pernah dilihat oleh mata, didengar oleh telinga, dan difikirkan oleh otak.

https://pakdin.my/tag/pilihan-raya-umum

Berita Berkaitan

Komen

  1. Diaorg ckp tkpe, semua yg kerajaan diaorg buat tu bersebab, utk pulihkan ekonomi negara. Masa berkempen sblm PRU14 kn main ckp ekonomi malaysia teruk la akan bankrupt, tp berani jgk taruk manifesto mcm2, last kuar alasan memacam. Belit punya belit last2 ckp ekonomi negara ok plak. Tknk/tkleh tunai manifesto guna memcm alasan, kesian btol pada penyokong diaorg. Dalam hati pnyokong2 tu mesti sakit la kn, cuma xkn nk mngaku kn

  2. Yang kita pangkah selama 60 tahun adalah BN,walaupun mereka terang2 meranap ekonomi,merompak dan berjaya melahirkan jutawan2 yang tak terkira hartanya,sehingga negri gohet gostan,masih juga diagung2kan.hai manusia.P.Ramli memang sudah meramalkan keadaan ini 40-50 tahun dahulu,memang tidak disangka akan berlaku akhirnya.?

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.