Kisah amanat terakhir Mahathir PRU14 “Demi Maruah” #pakdin.my

25 Mei 2018.
(16 Hari Memerintah).

Tiada lagi borak2 cikgu sekolah di bulan Ramadhan, dah tak bunyi lagi dah suara mengutuk nyumpah Najib!

Yelah sepatutnya sebelum raya ada kenaikan gaji + bonus. Tup2 undi PH punya pasal setakat dpt tukar 6% GST kepada 10% SST.

Berapa ringgit sangat mereka perlu bayar GST untuk raya berbanding kenaikan gaji sekali ganda kenaikan tahunan dan bonus?

Yelah kerana terikut ayat2 menyengat mahathir “demi maruah!” Mereka buang Najib. Maruah siapa MAHATHIR bela dahulu?

Sekarang nampaknya maruah Guan Eng yang suci hingga digugurkan dari kes rasuah. Dapat duduk dalam lubuk duit menteri kewangan

Maruah Anwar yg diampunkan dan dibebaskan dari penjara yang boleh terbang guna pesawat kerajaan ke sana sini duit pakai duit rakyat!

Maruah Mat Sabu ada sijil memasakpun jadi menteri pertahanan

Maruah mahathir kerana 3 anaknya yg billionaire dah boleh cogak2 projek mana nak kebas!

Maruah kroni yg besar melabur dalam PRU-14 akhirnya sudah boleh menunaikan hasil!

Maruah rakyat dekat mana? Apa yang rakyat dah dapat? Dah kaya atau duit dah dapat dijimatkan sehingga RM1000 sebulan hasil harga barang turun, harga minyak RM1.50 seliter atau TOL FREE sekarang ini!

Ohh mereka kata kena tunggu 100 hari. Tapi dalam menunggu 100 kena terima bala dulu bak kata perpatah susah2 dulu insya allah kalau kalau silap pangkah susah lagi kemudian ceritanya:.

Hampir 40k penjawat awam dibuang kerja!

200k penjawat awam dibelenggu kerisauan mungkin mangsa diserap ke swasta!

Bonus tak ada!

Gaji kena potong!

Kenaikan gaji sekali ganda dan tahunan dimansuhkan!

60k pekerja yg bakal diserap dalam jabatan kerajaan melalui skim SL1M dibatalkan

Hampir 200k graduan yg sepatutnya diserap masuk syarikat GLC @ swasta melalui SL1M SEBELUM PRU14 tergantung tanpa berita bila nak mula kerana kerajaan sudah bertukar.

Graduan ketika 100 hari ini tidak dapat memohon apa2 pekerjaan kerana kebanyakan syarikat swasta membekukan pengambilan pekerja baru bagi memerhati keadaan ekonomi tidak stabil.

Harap nak dapat BR1M sebelum raya tetapi kira2 8juta penerima berputih mata dan kurang dari 2 juta dapat tak sampai separuh.

Tol balik raya confirm kena bayar tp najib janji free.

Hutang PTPTN Syed Saddig dah kejar!

Orang kampung bertanya ada lagi ke 1Azam E-Kasih

Nelayan petani bertanya elaun mereka bila nak masuk!

Warga felda terduduk duit raya tahun ini tak ada dibekukan. Lagi sedang bingung harap tanah rumah je ada geran tapi tanah ladang 10 ekar?

Inilah nilai janji maruah mahathir. Sedar x sedar kalau anda ulang baca balik artikel ini dalam sistem pemerintahan kerajaan Mahazalim dengan sistem pemerintahan 22 tahun Mahafiraun sama sahaja iaitu:
ANAK BERANAK + KRONI FIRST dan kemudian2 mereka fikirkan rakyat itupun kalau duit kerajaan cukup walaupun Najib tinggal rezab negara rm430b tidak bermakna cukup untuk membantu rakyat!

MOHD. FADZIL
#FaktaBukanAuta.

Berkaitan