KIT SIANG TIDUR SEBANTAL DENGAN MAHATHIR ‘BAPA SEGALA RASUAH’ – TUNKU AZIZ

Kongsi:

Aktivis sosial Tunku Abdul Aziz hairan supremo DAP Lim Kit Siang, yang sentiasa mendakwa sama sekali menentang sebarang bentuk rasuah, mendapati tidak menjadi kesalahan tidur sebantal dengan bekas Perdana Menteri Mahathir Mohamed, bapa kepada ‘segala rasuah’ dalam negara ini.

Pada sidang media yang diadakan semalam di Eastin Hotel, Tunku Aziz berkata Kit Siang telah melupakan segala salah laku yang berkaitan dengan Mahathir, yang Kit Siang menggunakan untuk menghina beliau.

“Kit Siang seperti yang sepatut diketahui bahawa hubungan beliau dengan Mahathir akan meletakkan integriti dan kesetiaan beliau kepada negaranya menimbulkan keraguan yang serius.

“Adakah janji keuntungan peribadi menjadikan beliau buta untuk bertindak melulu dan beliau bersedia untuk menjual jiwanya kepada syaitan?

“Kit Siang telah membuang banyak masa dan tenaga mengenai isu-isu yang berkaitan dengan 1MDB walaupun ia bukan satu isu, dikacau dan diputarbelitkan oleh Mahathir untuk agenda politik beliau untuk menyingkirkan Najib yang dipilih menjadi Perdana Menteri mengikut perlembagaan sebagai sebahagian daripada rancangan yang lebih besar untuk meletakkan anaknya Mukhriz sebagai calon untuk jawatan awam tertinggi di negara ini, “kata Tunku.

Dua musuh utama politik Malaysia, Mahathir dan Kit Siang tiba-tiba bersekongkol menimbulkan persoalan mengenai perikatan baru ini, kata Tunku.

Apabila Mahathir 22 tahun mengetuai rejim yang menindas, Kit Siang menjadi pengkritik paling lantang dan bersemangat.

Kit Siang berjuang tidak henti-henti menentang rasuah dalam kerajaan telah mendedahkan beberapa skandal besar dikaitkan dengan Mahathir dan pentadbirannya.

Walaupun Kit Siang adalah mangsa politik semasa era Mahathir apabila beliau ditahan dalam Ops Lalang 1987 ‘.

Tunku juga mempersoalkan sama ada Kit Siang tidak lagi mengambil berat mengenai kaitan hubungan rapat dengan Mahathir.

Beliau berkata, Mahathir telah berjaya menjadikan tiga anak-anaknya, Mirzan, Mokhzani dan Mukhriz menjadi jutawan segera dalam ruang yang luar biasa dalam masa kurang daripada tiga tahun.

Tunku Aziz berpendapat mungkin Kit Siang telah menjadi buta dari segi moral dan bersedia untuk perundingan pertukaran untuk kepentingan peribadi bagi menyelamatkan anaknya yang juga Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng berkaitan dakwaan rasuah.

“Adakah Kit Siang tidak fikir ia adalah penting bagi Mahathir sekarang ini kembali aktif dalam kepimpinan politik kerana beliau mempunyai tanggungjawab untuk memastikan kekayaan terus dinikmati oleh anak-anak beliau?” Soal Tunku Aziz.

Tunku Aziz menggesa Mahathir untuk berterus terang mengenai kes rasuah yang dikaitkan dengan beliau sekiranya ingin kembali memainkan peranan didalam kepimpinan negara atau parti politik.

20161112-limkitsiang-mahathir-sebantal

Kongsi:

Terkini

Sering dibaca

Dari FB Najib Razak

196 Replies to “KIT SIANG TIDUR SEBANTAL DENGAN MAHATHIR ‘BAPA SEGALA RASUAH’ – TUNKU AZIZ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.