27.2 C
Kuala Lumpur
Wednesday, March 3, 2021

#Justice4Adib: Komen provokasi Vick Nesan boleh menimbulkan ketegangan antara kaum

Seorang pengguna Facebook yang mengguna nama Vick Nesan telah membuat komen jelik di Facebook berkaitan kematian Allahyarham Muhammad Adib.

Pada komen beliau telah mengatakan kematian Muhammad Adib adalah sebagai amaran kepada bangsa Melayu dan jangan buat main-main dengan India.

Komen beliau:
Zamri yahya don’t mess with india. See bomba sudah mati. Ini just warning saje.. u orang baik duduk diam diam.

Komen tersebut telah mengundang kemarahan netizen bukan sahaja Melayu malahan pelbagai kaum rakyat Malaysia.

Ada kalangan netizen yang menghubungi beliau untuk mendapat penjelasan lanjut mengenai ‘amaran’ tersebut dan beliau memberi alasan akaun Facebooknya telah di godam (hack)

Netizen bertanya:
Bro, dengar u ada bagi warning dekat FB.. Apa warning?

Jawapan Vick Nesan:

Minta maaf fb saya kena hack.

Antara reaksi dari netizen:

“Ternyata Arwah Adib DIPUKUL dan diakui oleh Vick Nesan 🤔🤔🤔 so #PDRM tunggu apa lagi… boleh paggil mamat ni jadi SAKSI kes PUKUL ADIB 😊😊 VIRALKAN ….

” Bukan semua telur turun murah 2 sen..
Ada yang takde harga langsung..
#PodahSamsengTaikKucing!

Terkini, akaun Facebook beliau telah dinyah aktif (deactivated)

…….

https://pakdin.my/tag/kuil-seafield

Berita Berkaitan

Komen

  1. Makin lama makin ramai bangsa lain berani menghina bangsa Melayu dan agama islam…saya berharap sangat pihak polis tolong lah jalankan tugas dgn penuh berhemah…dan bertindaklah dgn tegas kepada orang orang yang menghina agama Islam dan yg menggugut bangsa melayu…tolong tangkap orang ni demi keadilan…

  2. Pihak berkuasa PDRM … kami raakyat M’sia terutama kaum bumiputera Melayu, memohon supaya jalankan tugas dgn segera …. jgn dibiarkan dan segeralah berkas siVick Nesan… sebelum raakyat yg tgh panas tapi masih lagi bersabar mengambil tindakkan sendiri disbbkan pihak berkuasa lemah tidak tegas utk memberkas dan menyelesaikan masaalah yg tgh panas skg ni.Melayu2 bukan takut tetapi kami hormat akan undang2 negara dan percaya akan tugas yg tlh diamanahkan pd pihak berkuasa PDRM …. maka jlnkanlah tugas dgn penuh dedikasi berhemah serta amanah lagi adil tiada berat sebelah…..tapi sekiranya PDRM ambil sambil lewa akan kes Vick Nesan ni …. tak mustahil dan dikhuatiri nanti raakyat akan ambil tindakkan sendiri tanpa pengetahuan pihak berkuasa. Eeee …. merbahaya tuuu… tlg berkas Vick Nesan dan bawa dia kemuka pengadilan … itu ajer t.ksih .Wassalam

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.