32.8 C
Kuala Lumpur
Wednesday, October 21, 2020

Krisis Air Selangor: Memang dasar penipu.

Hal air pun Kerajaan Pakatan Selangor mahu terus terang menipu dalam propaganda bercetak mereka.

Mengapalah Azmin Ali tak nak cakap siapa pemilik syarikat Sweetwater Alliance yang memilik saham 30% dalam SPLASH dan apa perhubungnan pemilik itu dengan PKR?

‘To force SPLASH to sell, TS Khalid even cancelled the operations license for SPLASH in 2014 but guess who was the person who re-issued the license once he became MB when Khalid was toppled?’
http://www.themalaymailonline.com/malaysia/article/selangor-confirms-awarding-splash-operating-licence-says-part-of-water-deal

——–
Rujukan:
https://ms.m.wikipedia.org/wiki/Syarikat_Pengeluar_Air_Sungai_Selangor

https://pakdin.my/tag/splash/
———-

Maklumat lanjut:

Beza Masalah Air Selangor dan Negeri Lain

Masalah bekalan air bersih akan sentiasa ada kerana negara masih belum mampu menyediakan infra air terbaik di seluruh pelusuk negara yang boleh tahan luas dan muka bumi yang pelbagai.

Yang kita marah ialah apabila Pakatan mengambil alih infra air terbaik negara di Lembah Klang, mereka telah “memusnahkan” segala perancangan seperti beruk dapat bunga”.

Berdekad lalu kita membina infra air terbaik di Lembah Klang kerana ia nadi pertumbuhan ekonomi negara. Melalui pertumbuhan ekonomi ini akan menjana hasil kepada negara supaya dapat bangunkan kawasan lain pula.

Sejak 10 tahun lalu kerajaan Pakatan Selangor telah diingatkan tentang keperluan melakukan penstrukturan semula air Selangor, mengganti paip-paip lama, menaik taraf loji air dan menyegerakan loji Langat 2. Semua ini diabai dan dilengah-lengahkan.

Mereka lebih berminat berpolitik dan berpolemik dalam hal air sehinggalah berlaku krisis air.

Kita bernasib baik kerana tahun ini tidak terjadi fenomena el nino atau kemarau panjang. Jika tidak pasti krisis ini lebih parah.

Perkara paling bodoh ialah macai-macai Pakatan mengungkit masalah air negeri lain sebagai usaha menyimpang isu air di Lembah Klang.

Apa yang mereka tidak sedar ialah masalah air di negeri lain kerana keadaan infra yang kurang baik. Ini disebabkan kekangan kewangan kerajaan dan juga masalah penyelewengan peruntukan di Sabah.

Masalah air di Selangor ialah kegagalan kerajaan Pakatan menguruskan infra air yang terbaik di negara ini walaupun telah diingatkan oleh Kerajaan Persekutuan dan bekas Menteri Besar Selangor dari BN.

Jadi macai bila dapat isu air negeri lain, jangan jadi seperti beruk kena belacan. Terimalah hakikat kepimpinan Pakatan di Selangor telah gagal.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10215932475085119&id=1244194023

#AzminAliPenipu
#KrisisAirSelangor

LSS.


Berita Berkaitan

Dah memang cara Mahathir dari dulu, Najib beritahu Ram Karpal

Ahli Parlimen DAP Ramkarpal kata dia kesal pernah kerjasama dengan Tun Mahathir. Ramkarpal juga dakwa...

Polis tahan 31 individu berhibur dalam parti tertutup

ISKANDAR PUTERI: Polis menahan 31 individu dipercayai mengadakan parti tertutup di dua kediaman dalam...

Najib sindir MB Selangor rakam gambar hidu botol dan ‘up’ di FB

Ahli parlimen Pekan, Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak melemparkan kritikan pedas terhadap...

Malaysia Mahathir punya – Najib Razak

Pagi ini, Tun Mahathir kritik UMNO sebab kita mahu timbangkan semula kerjasama kita dengan...

Komen

..

Dah memang cara Mahathir dari dulu, Najib beritahu Ram Karpal

Ahli Parlimen DAP Ramkarpal kata dia kesal pernah kerjasama dengan Tun Mahathir. Ramkarpal juga dakwa Tun Mahathir telah musnahkan sistem kehakiman untuk penjarakan ramai orang...
993PeminatSuka
4,100PengikutMengikut
3,359PengikutMengikut
11,000PelangganLanggan