25.8 C
Kuala Lumpur
Wednesday, September 30, 2020

Kumpulan Bertindak UMNO Pagoh nyata sokongan kepada PM

Sekumpulan ahli UMNO Bahagian Pagoh yang kecewa dengan tindakan ketua bahagian mereka hari ini menyatakan sokongan terhadap Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak untuk terus mentadbir negara dan parti.

Gerakan yang menggelar diri mereka sebagai Kumpulan Bertindak UMNO Pagoh (KBUP) itu melakukan tindakan sedemikian kerana tidak mahu UMNO bahagian itu tersisih daripada arus perdana UMNO Pusat.

Pengerusinya, Datuk Yusof A. Bakar berkata, tindakan tersebut juga dilakukan demi mempertahankan UMNO Pagoh agar tidak dijadikan seolah-olah berada dalam kawasan pembangkang.

“Bukan kami tidak sayang Tan Sri Muhyiddin Yassin, tetapi lebih sayangkan parti kerana kalau kita tak mampu menyumbang kepada perpaduan dan kekuatan parti, jangan kita menjadi penghasut kepada perpecahan parti,” katanya dalam sidang akhbar di sini sebentar tadi.

Berita Berkaitan

Pesan Pada PAS Jangan Khianati UMNO – Zahid Hamidi

Presiden UMNO, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi meminta PAS selaku rakan sekutu utama di...

“Deklarasi Anwar dan Kenyataan Zahid Jadi Peringatan Buat PPBM”

Deklarasi Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menubuhkan kerajaan baru merupakan satu peringatan kepada Kerajaan...

Komen

..

PRN Sabah & Pencapaian Najib – 17 DUN Dilawati, 12 Menang

Datuk Seri Najib Tun Razak berkongsi statistik “kejayaannya” membantu kempen BN dalam Pilihanraya Negeri Sabah yang baru lepas. Daripada...

#PRNSabah: Perjanjian Malaysia MA63 mendapat perhatian penuh Najib Razak

Perjanjian Malaysia MA63 hanya mendapat perhatian penuh kerajaan BN dahulu semasa saya PM. Di zaman sebelum itu, Tun Mahathir akan penjarakan sesiapa yang membangkitkan isu...

Arkib / Carian

993PeminatSuka
4,100PengikutMengikut
3,348PengikutMengikut
11,000PelangganLanggan