30 C
Kuala Lumpur
Friday, January 22, 2021

#LGErasuah: Pengurus Kanan Syarikat Ada Kaitan KLIDC Di Pilih Sebagai Ahli Majlis MPPP!

Wah … semua geng.

Pengurus Kanan Winbond Management juga boleh mendapat keistimewaan dipilih sebagai Ahli Majlis MPPP!

Beiau dengan bangganya mencetak nama, jawatan dan nama syarikat di dalam direktori rasmi MPP untuk tahun 2015.

Siapakah dua orang yang megang saham 80% dan 20% Winbond Management and Consultancy Sdn Bhd??

Datuk Tang Yong Chew memegang 80% saham dalam syarikat ini. Beliau juga memiliki 70% saham (60% di bawah namanya dan 10% di bawah nama isterinya Sally beliau) dalam KLIDC Sdn Bhd.

Miss Phang Li Khoon memegang baki 20% saham dalam syarikat itu. Dia adalah wanita yang menjual banglo dibawah nilai pasaran hartanah semasa sehingga menanggung kerugian kira-kira RM4 juta kerana “fengshui buruk“, “menjejaskan kebudayaan” dan juga yang tidak tahu mengenai nilai pasaran.

skandal-banglo-lgerasuah 600

Tetapi dalam akuan berkanun itu dia berkata dia tidak mempunyai sebarang hubungan dengan Kerajaan Negeri Pulau Pinang sama sekali?

Oh .. hanya seorang petugas beliau sahaja telah dilantik sebagai ahli majlis. Dan juga satu lagi syarikat beliau Magnificent Emblem mempunyai projek pembangunan hartanah yang beiau perlu memohon kepada Kerajaan Negeri untuk kelulusan.

Pengerusi dan pemilik majoriti syarikat Magnificent Emblem dan Winbond Management juga pemilik majoriti saham KLIDC Sdn Bhd.

Berita Berkaitan

Komen

  1. Audit setiap perkataan puak yg hidup selesa berbudayakan puter belit dn pembohongan….itu cara depa memperolihi kuasa ekonomi dn politik keatas mana2 org lain sejak azali

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.