Home / :: BLOG :: / Lim Guan Eng di persenda oleh warga Singapura

Lim Guan Eng di persenda oleh warga Singapura

Dalam catatan di Facebook page ‘Shut Down TRS‘ (Refuting Lies and Fabrications by The Rubbish Sites) mempersenda Kebebalan Lim Guan Eng berkaitan kenyataan beliau bahawa SST akan mengurangkan bebanan kerana barangan akan lebih murah berbanding GST.

“Sebaliknya beliau flip-flop mengatakan kerajaan tidak pernah menjanjikan harga barangan lebih murah berbanding GST.”

“Jadi mengapa hapuskan GST sekiranya mengetahui SST tidak akan mengurangkan bebanan rakyat Malaysia?!”

Sumber:
https://www.todayonline.com/world/i-never-said-new-sales-tax-would-bring-prices-down-argues-lim-guan-eng?

https://www.thestar.com.my/news/nation/2018/08/31/lim-sst-will-ease-peoples-burden-govt-will-earn-less-revenue-but-people-come-first/

Video:


https://youtu.be/uxJ5CNF59T4

 

 


http//pakdin.my/tag/sst

Saya belek berita lama terjumpa ini – Najib Razak
https://pakdin.my/saya-belek-berita-lama-terjumpa-ini-najib-razak/

(Visited 66 times, 1 visits today)

Artikel berkaitan

10 comments

  1. John Rocky

    Malu malaya dpt menteri bodoh mcm kaldai

  2. Azizah Ishak

    Rosmaria Mohamed , tqvm. org melayu dah mulai resah. Mereka bertanya : PH & Malaysia Baru nih utk bina sekolah cina & bina gereja saja ka ? but ZERO funds for mesjid n surau ! banyaknya tanah disediakan utk sek.cina n gereja sampai org melayu TIDAK MAMPU miliki rumah sendiri. Tapi ASKAR MELAYU yg masuk hutan jaga tanahair 24jam tiduq dlm hutan dari diserang musuh. 95% polis adalah org melayu yg sengkang mata 24jam jaga keselamatan negara. 95% ahli bomba adalah org melayu yg berkorban nyawa selamatkan mangsa . but the majority malays VOTE TUN TO WIN. so where is justice for the malays ? yg asyik kami dengaq semenjak PH NEW GOVT. amik alih , bina sekolah cina. repair sekolah cina n bina gereja using berpuloh puloh juta ringgit $$$$ ( curi dr. duit tabung yg hilang ka) ? pembinaan mesjid baru stop. surau2 r all complaining they dont receive funds at all since PH GOVT. take over. (2) sekarang nih, trend di Penang, tmn tmn baru mesti bina tokong cina n sek cina n gereja. oh! TIADA MANAFAATNYA kerana merekalah nanti pejuang LGBT. supporters of October feast, full of provokasi n demanding hak sama rata tis n tat yg tak masuk akal. so stop stooping low to DAPigs demands. mau ingat WITHOUT THE MALAYS UMNO IS DEAD ! a BIG lesson to learn to all malay leaders ! remember tis, the malays r more brutal than the LAKNAT JEWS. robohnya kota melaka bcoz of the malays (open door for the enemies to enter) !

  3. Azizah Ishak

    Rosmaria Mohamed , tqvm. org melayu dah mulai resah. Mereka bertanya : PH & Malaysia Baru nih utk bina sekolah cina & bina gereja saja ka ? but ZERO funds for mesjid n surau ! banyaknya tanah disediakan utk sek.cina n gereja sampai org melayu TIDAK MAMPU miliki rumah sendiri. Tapi ASKAR MELAYU yg masuk hutan jaga tanahair 24jam tiduq dlm hutan dari diserang musuh. 95% polis adalah org melayu yg sengkang mata 24jam jaga keselamatan negara. 95% ahli bomba adalah org melayu yg berkorban nyawa selamatkan mangsa . but the majority malays VOTE TUN TO WIN. so where is justice for the malays ? yg asyik kami dengaq semenjak PH NEW GOVT. amik alih , bina sekolah cina. repair sekolah cina n bina gereja using berpuloh puloh juta ringgit $$$$ ( curi dr. duit tabung yg hilang ka) ? pembinaan mesjid baru stop. surau2 r all complaining they dont receive funds at all since PH GOVT. take over. (2) sekarang nih, trend di Penang, tmn tmn baru mesti bina tokong cina n sek cina n gereja. oh! TIADA MANAFAATNYA kerana merekalah nanti pejuang LGBT. supporters of October feast, full of provokasi n demanding hak sama rata tis n tat yg tak masuk akal. so stop stooping low to DAPigs demands. mau ingat WITHOUT THE MALAYS UMNO IS DEAD ! a BIG lesson to learn to all malay leaders ! remember tis, the malays r more brutal than the LAKNAT JEWS. robohnya kota melaka bcoz of the malays (open door for the enemies to enter) !

  4. Dris Hakikat

    Rakyat yg memilih LGE ni dan percaya kata2nya…..bukan nak selidik dulu……bodoh tu ok gak…..ini bangang…sombong pulak tu…….pergi jahanam lah dorang ni

  5. Radzi Slm

    Tak payah malu bro,sebab kita bukan LGE…Hahaha

  6. Zarina Zainal

    Dah tau ko tu x pandai. Harap bapak saja semua tu

  7. Aija Wahab

    Bikin malu sedara2 spore ko jer gone end oii… Jawatan Mof negara…tp bodo…. ingat jawatan.mof sekaragf sama standard ngan mof ko jaga ac bisness daging babi bapak kau ka???