25.8 C
Kuala Lumpur
Saturday, January 23, 2021

Macai Pakatun Dan Bunga Kata Ringgit Naik Kerana USD Lemah – Bandingkan Dengan Dollar Singapura!!!

MahaCai Pakatun dan PRIBUMI meroyan kerana PENGUKUHAN Ringgit yang meningkat di bawah RM4 berbanding Dollar Amerika (USD) semalam.

Kata MahaCai ini adalah kerana kelemahan USD dan bukan karena pengukuhan Ringgit.

Nah, ini gambar untuk MahaCai. Ringgit juga berada di bawah RM3.00 berbanding dolar Singapura – yang bermaksud bahawa Ringgit yang mengukuh.

MahaCai Pakatun dan Cap Bunga benar-benar rasa terhina dan kecewa apabila mata wang negara mereka sendiri mengukuh.

Orang-orang seperti ini adalah pengkhianat negara Malaysia.

LSS


http://www.xe.com/currencycharts/?from=USD&to=MYR

Berita Berkaitan

Komen

  1. Ini sgd bodoh org nak usd,sgd buat pe dlu kita 2x je ngn drg skrg da jd 3x dlu ngn usd kita 3x jd skrg da 4x ape bodoh la ko ni

    Kalau ekonomi kukuh x de la org malaysia jd bangla dkt Australia korea ngn sg tu semua sebab currency sape la nk keje berat2 ngn gaji ciput kt sg x mahal pn gaji pekerja restora ngn hotel drg dlm 1.5k 2k sgd je tp convert malaysia jd 4.5k-6k rm,kalau currency sma rm 1.5k je spe la nk g keje jauh2 klau gaji ciput tu ??? ni sume sebab currency low

  2. UAE pengeluar minyak jauh lebih banyak dari Malaysia harga minyaknya lebih mahal dari Malaysia, ada rakyatnya mencaci mencerca macam macai pembangkang?
    Arab Saudi pun harga minyak beza beberapa sen berbanding Malaysia padahal pengeluar minyak terbesar dunia. Korang nak sepanjang hayat melantak subsidi? Undi lah Pakatan, mana tau kalau diorang menang nanti semua free… Janji boleh lah.. Pergi belajar ekonomi lah.

  3. Kahkahkahkahkah…. Lawak la…. Tak payah compare dgn singapore…. Pegi je beli barang kat siam tu…. Kalau org siam boleh ambil duit kita maknanya duit kita tinggi la…. Kalau dia suruh pegi tukar sendiri apa nilai sgt RM tu…… Adakah harus dibanggakan……

  4. Dulu,
    Semasa RM jatuh..
    Awak maki kerajaan..
    Kata nak negara nak bankrap..
    Bila KAMI Kata,
    “BUKAN HARI- HARI PUN KITA PAKAI USD”
    Awak maki kami,
    “BODOH PUNYA DEDAK!”

    Sekarang,
    RM semakin mengukuh..
    Kami pun tumpang gembira sebab negara tak jadi bankrap..
    Tapi AWAK Kata,
    “BUKAN HARI- HARI PUN KITA PAKAI USD,
    BODOH PUNYA DEDAK!!”

    Sebenarnya,
    Yang awak kata BODOH & DEDAK ni, memang tuju kat diri sendiri ke?
    ??????

  5. Pembangkang puak dajjal yahudi takkan puas selagi Malaysia tak jatuh ke tangan puak Iblis dajjal. Ini yg sedang berlaku terhadap negara Islam. Termasuk Malaysia. Mereka Pecahbelahkan org Islam dgn memberi kemewahan kehidupan duniawi kamudian barulah mereka bertindak tukar dgn org dari puak munafik yg berkiblatkan dajjal.

  6. Dah laa tuu BONGOK…pembohongan dgn fakta BENAR…ringgit merundum terok kau mauu buat cerita PUTAR ALAM lagi?…sdh laa apa kau ingat kita bodoh kah…SINGAPORE DOLLAR dah cecah hampir 3Rm….dlu baru 2.25Rm…mau muntah!!!..

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.