Home / :: BLOG :: / Macai Pakatun Dan Bunga Kata Ringgit Naik Kerana USD Lemah – Bandingkan Dengan Dollar Singapura!!!

Macai Pakatun Dan Bunga Kata Ringgit Naik Kerana USD Lemah – Bandingkan Dengan Dollar Singapura!!!

MahaCai Pakatun dan PRIBUMI meroyan kerana PENGUKUHAN Ringgit yang meningkat di bawah RM4 berbanding Dollar Amerika (USD) semalam.

Kata MahaCai ini adalah kerana kelemahan USD dan bukan karena pengukuhan Ringgit.

Nah, ini gambar untuk MahaCai. Ringgit juga berada di bawah RM3.00 berbanding dolar Singapura – yang bermaksud bahawa Ringgit yang mengukuh.

MahaCai Pakatun dan Cap Bunga benar-benar rasa terhina dan kecewa apabila mata wang negara mereka sendiri mengukuh.

Orang-orang seperti ini adalah pengkhianat negara Malaysia.

LSS


http://www.xe.com/currencycharts/?from=USD&to=MYR

(Visited 6 times, 1 visits today)

Artikel berkaitan

Check Also

Hamzah Zainuddin mengaku menjadi broker 36 Ahli Parlimen BN melompat

Hamzah Zainuddin mengesahkan beliau adalah broker 36 ahli Parlimen BN menandatangi surat menyokong Mahathir sebagai …

91 comments

  1. Mohd Azizafril Abu Hasan

    Tak sia2 jual aset negara pada china.. kipidap..

  2. Salihin Salleh

    Kesian, tkdk otak. Fikir guna pankres

  3. Bakh Kamal

    Kan majoriti org org PH mana pernah cakap pakai otak, pastu berlagak bijak… Tak tahu diri tu bodoh peringkat gaban.

  4. Roslee Abbas

    Kan macai macai Phaprak Dapigs laknatullah Pas Piss Puss Pan Pin Pun semuanya bodoh tahap bahalol !! Otak mereka dalam lubang lubang kunyit.. tulah otak bau busuk hingga teramat bodoh!!!

  5. Roslee Abbas

    Parti Phaprak Dapigs laknatullah pembangkang Pembangang tersangatlah bodoh dan teramat ngokkkkkkkkkkk! UMNO juga memerintah.. Muahaha

  6. Hasyim Ahmad

    Same je umno parti penyamungok penyangak rembat duit rakyat miskin

  7. Azzl Jijoi Manjoi

    Mgkn duit 2.6billion dalam akaun yg menyelamatkan ekonomi malaysia

  8. Emi Ayub

    Mohd Azizafril Abu Hasan baru belajar bab ekonomi selama ini dia belajar bab fitnah

  9. Mohd Azizafril Abu Hasan

    Haha.. ade lagi macai bn umno ni rupanya.. slma ni diam igtkn xde da org sokong da.. ok la ni ade 3 4 org lg macai bebal kat sini… best2..

  10. Ahmed Baqthiar Mat Saad

    Ringgit jatuh bagus untuk pelancongan la admin…

  11. Iman Azairi

    cai2 pakaton semua senang sgt mkn fitnah..ape org suap,terus telan .2.6b,1mdb dah basi la..

  12. Hashim Abd Rahman

    Tak payah mengampu lah
    Admin ni bangang melampau.
    Sama je mcm turun naik minyak
    syok sendiri je lah macai umno ni.

  13. Ayep Alif

    2.6 b 1mdb da basi……x lh buat pape la cm tu… Kira mmg kebal la en…tu sbb ramai sokong….nk ikut dpt ilmu kebal jgk… Huhuhuhuh

  14. Pemuda UMNO Gugusan Kalumpang

    Menyampaikan fakta dikata mengampu.
    Mencaci dan memfitnah pemimpin dan kerajaan tanpa fakta nak kata apa?
    Tak jijik kan?

  15. Pemuda UMNO Gugusan Kalumpang

    Memang pembangkang tak reti guna otak atau otaknya memang untuk mencaci mencerca dan memfitnah ke?

  16. Rex Rox

    Ini sgd bodoh org nak usd,sgd buat pe dlu kita 2x je ngn drg skrg da jd 3x dlu ngn usd kita 3x jd skrg da 4x ape bodoh la ko ni

    Kalau ekonomi kukuh x de la org malaysia jd bangla dkt Australia korea ngn sg tu semua sebab currency sape la nk keje berat2 ngn gaji ciput kt sg x mahal pn gaji pekerja restora ngn hotel drg dlm 1.5k 2k sgd je tp convert malaysia jd 4.5k-6k rm,kalau currency sma rm 1.5k je spe la nk g keje jauh2 klau gaji ciput tu ??? ni sume sebab currency low

  17. Amirul Akmal

    Hasil dari usha sama us dan malaysia ringgit mengukuh kepada 3.99

  18. Pemuda UMNO Gugusan Kalumpang

    UAE pengeluar minyak jauh lebih banyak dari Malaysia harga minyaknya lebih mahal dari Malaysia, ada rakyatnya mencaci mencerca macam macai pembangkang?
    Arab Saudi pun harga minyak beza beberapa sen berbanding Malaysia padahal pengeluar minyak terbesar dunia. Korang nak sepanjang hayat melantak subsidi? Undi lah Pakatan, mana tau kalau diorang menang nanti semua free… Janji boleh lah.. Pergi belajar ekonomi lah.

  19. Yana Ahmad

    Tu SINGAPORE DOLLAR……bukan US DOLLAR…..

  20. Pemuda UMNO Gugusan Kalumpang

    Nanti mesti macai cakap gasoline bukan petrol ?

  21. Zulkarnain Iskandar

    Kahkahkahkahkah…. Lawak la…. Tak payah compare dgn singapore…. Pegi je beli barang kat siam tu…. Kalau org siam boleh ambil duit kita maknanya duit kita tinggi la…. Kalau dia suruh pegi tukar sendiri apa nilai sgt RM tu…… Adakah harus dibanggakan……

  22. Wan Balut

    Soden Ben Amat sudah ka..

  23. Roslee Abbas

    Biasalah kan semua Macai macai Phaprak Dapigs laknatullah pembangkang Pembangang ni sifat dan sikap mereka memang kurangajar dan samseng jalanan!!!

  24. Ajiey Ajiyb

    Tp mmg MYR naik d sebabkabkan USD melemah dlm masa seminggu dua ni…

  25. Jerry Willson

    Maybe because u r so stupid so u doesnt realise singapore is first world country and malaysia?next compare with what?britain?hahaha moron.

  26. Lc Man

    Hasyim Ahmad kurang ajar, die korek bontot lu ke mse lu titon hkhkhk…

  27. Zairul Hisham

    Bagi la umno menang pru ni. Bia kan ringgit jatuh lagi. Baru senang hati tuka SGD tiap2 bulan2 nnti. Kahkah

  28. Hasyim Ahmad

    Roslee Abbas ape beza dgn geng merah jamal pak tongkol jamban samseng jalanan hidung berkicap? Apabila terlalu macai pde umno.. Ade lak menteri tu kate harga barang di sebabkn allah? Menteri umno memg suke mempermainkn agme sbb politik..ade pulak menteri umnoblg stu tu x sokong najib bermakne x prcye pde allah..di situlah kebodohan puak umnogok

  29. Hasyim Ahmad

    Lc Man lyan je geng umno

  30. Lc Man

    Hkhkhk…mlas nk lyan puak tk jumpa tamaddun lg

  31. Azad Azmi

    Mmg fakta pun USD lemah tu faktor dia..adoi admin..

  32. Hasyim Ahmad

    Lc Man ape nk buat man..diorg gaji mgkin 20kusd sebulan.. Kte ni la yg rakyat miskin kne gst hari2 byr kt umno

  33. Muhd Nor Hafizi

    Apakah ini??semua currency ditambat dgn usd jika usd drop naik la semua currency lain..adoii

  34. Lc Man

    Gji die org mngkin pound kot, tu yg brkokok aje tp mulut eko pnuh taik…

  35. Hasyim Ahmad

    Roslee Abbas Tidak percaya Najib bermakna tidak percaya Allah kata Ismail Sabri

    MENTERI Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Ismail Sabri Yaacob dilapor mengaitkan sumpah yang dibuat oleh Najib sebagai sama tahap dengan keimanan (kepercayaan) kepada Allah.

    Sebuah gambar keratan akhbar berhubung perkara itu‎ tersebar dengan meluasnya di laman sosial seperti facebook dan twitter.


    Begitu mudah menteri ini membuat kesimpulan sekiranya orang ramai tidak percaya kepada sumpah yang dibuat oleh Najib, bermakna orang itu tidak percaya kepada Allah. Dalam bahasa ringkasnya, tidak percaya Najib, bermakna tidak percaya Allah.

    Sumpah seseorang bergantung kepada taqwanya kepada Allah, jika seseorang itu tiada taqwa (takut) kepada Allah bila-bila sahaja dia boleh melakukan sumpah palsu meskipun menyebut nama Allah di dalam sumpahnya. Sedangkan nilai taqwa setiap orang hanya Allah yang ‎mengetahuinya.

    Tambah lagi, Al-Quran sendiri telah menegas serta menggariskan bahawa suka bersumpah merupakan ciri orang munafik.

    Mereka itu (orang-orang munafik) menjadikan sumpah sebagai topeng (perisai), lalu mereka menghalangi (manusia) dari jalan Allah. Sesungguhnya amat buruklah apa yang telah mereka kerjakan‎ — Surah Al-Munafiqun ayat 2.

    ‎”Ini namanya jual agama demi sokongan polit

    Read more: http://www.milosuam.net/2015/04/tidak-percaya-najib-bermakna-tidak.html#ixzz53NlGJvZb

  36. Lc Man

    Usah kite hnyut cam puak tu, udah ler. Hati hati…

  37. Hasyim Ahmad

    Hahaha btl man..cukup la nti kang kne tangkap..takuttt

  38. Mohd Azizafril Abu Hasan

    Aik.. basi mcm tu je? Mudahnye settle.. srnok jd mnteri ad macai2 pemaaf ni..

  39. Sari Sidek

    Hrmmm hahaha all currencies would underlying by USD as USD is well acceptable all over the world. It is not just simply comparing against USD . Hahaha totally craps!

  40. Amirul Akmal

    Umno memang la kes tun berabat pun x basi kena puak die kes x jln lagi pun dah kire basi

  41. Harm Ka

    Singapore is smaller…no have many place to develop..only own kuan yew’s stomach to develop..

  42. Harm Ka

    Macai pembangkang dan pembangkang sekali sekadar nak buat negara huru hara..nak jadikan melayu cam org rohingya..nauzubillah..

  43. Cr Erul Zizi

    Apa punya banggang korang ni. Bila compare dgn USD korang kata USD melemah sbb tu jatuh. Ni bila compare dgn SGD korang kata SGD korang tak pakai. Habis tu korang nak suruh RM compare dgn apa plak YEN, Yuan, Bath?

  44. Aziz Rahman Abdul

    Pakaton bukan tau ape..diorg je yg hebat

  45. Irwan Farid

    Kje kt aussie pn harga daun bawang kt malaysia rm18 seikat pn mamat sanggup bli.org lain bli seringgit 2 je.korea gaji mahal brang mkn pn mahal.beras 1kg 4000 lbih won,emmnn

  46. Illa Mansor

    bodo xbertempat nmanya tu..ko tngok la pula diaorg pnya kos sara hidup mcm mna..

  47. Hafizam Zam

    Tertinggal bas ke….nak sy hantar…

  48. Rosli Hashim

    Kan nabi kata berhijrah jadi yg pergi Australia Dan Korea ikut sunnah nabi berhijrah fikir fikirlah sikit jangan melalut

  49. Iman Azairi

    basi tu maksudnye dah slesai la ..
    kan menteri luar arab saudi dah keluar statement kan ..

  50. Amirul Akmal

    Ckp je la tapi bukti x de harap percaya ckp najib.pengikut umno mudah di tipu

  51. Razman Ramli

    Dulu,
    Semasa RM jatuh..
    Awak maki kerajaan..
    Kata nak negara nak bankrap..
    Bila KAMI Kata,
    “BUKAN HARI- HARI PUN KITA PAKAI USD”
    Awak maki kami,
    “BODOH PUNYA DEDAK!”

    Sekarang,
    RM semakin mengukuh..
    Kami pun tumpang gembira sebab negara tak jadi bankrap..
    Tapi AWAK Kata,
    “BUKAN HARI- HARI PUN KITA PAKAI USD,
    BODOH PUNYA DEDAK!!”

    Sebenarnya,
    Yang awak kata BODOH & DEDAK ni, memang tuju kat diri sendiri ke?
    ??????

  52. Azizan Mahmud

    Jgn ambil hati sgt dgn.budak.hingusan bab ekonomi..

  53. Azizan Mahmud

    Suruh mat siam.p lokstaq beli ais batu campur dgn.bath atau dgn usd atau dgn singapore dollar..depa mau tak..hang punya sembang unta pun.bolih mainn sepak takraw siap jd killer pulaK tu

  54. Nazrul Nadzri

    Kalau pakatan menang duit naik ke..kaakakakakaka

  55. Nazrul Nadzri

    Melayu dlm PH adalah kulibatak dan barua cina dap.

  56. Nazrul Nadzri

    Melayu dlm PH adalah kulibatak dan barua cina dap.

  57. Zulkarnain Iskandar

    Kahkahkahkahkah…. Org malaysia mesti mau punya….. Sebab duit diorang lagi tinggi dr kita…. Kalau tukar pun kita yg dpt untung…… Mcm duit kita tukar kat sana duit minyak pun tak lepas….

  58. EricMicheal Yoong

    Pembangkang puak dajjal yahudi takkan puas selagi Malaysia tak jatuh ke tangan puak Iblis dajjal. Ini yg sedang berlaku terhadap negara Islam. Termasuk Malaysia. Mereka Pecahbelahkan org Islam dgn memberi kemewahan kehidupan duniawi kamudian barulah mereka bertindak tukar dgn org dari puak munafik yg berkiblatkan dajjal.

  59. Suara Langkasuka

    Pasaipa ringgit ngan bhat x berubah?

  60. Gir Rizalo

    Budak peon ckp pasal ekonomi..camni la jadiknya

  61. Gir Rizalo

    Klo aku peniaga pn tknk..nk kene buat kje kkuar kos lagi nk p tukar watpa..apa laa bodoh..

  62. Iman Azairi

    ok bleh tgk video skali kat situ k ..

  63. Gir Rizalo

    PH menang makin byk lah puak2 gay lgbt lahir kat malaysia..suka laa penghisap2 tegar cm ko ni nk berpesta..

  64. Gir Rizalo

    Gay LGBT lokasi otak dia kat buntot

  65. Mohd Azizafril Abu Hasan

    Xde link yg sahih sikit ke? Bukti dari website Blogspot?? Free hosting?? Hahaha.. bpe plak byr pakistan tu tuk blkon 15 saat tu??

  66. Iman Azairi

    Mohd Azizafril Abu Hasan saudara bleh tgk di link tu ye ..

  67. Mohd Azizafril Abu Hasan

    Jgn lupa bn umno ade sajat n azwan ali..

  68. Iman Azairi

    Amirul Akmal saudara bleh tgk link di atas ye ..

  69. Nordin Onn

    Bodoh rupanya macai pakatan ni..nak duit bath..woooi duit bath x laku lah kat sini

  70. Nordin Onn

    X sangka macai2 madey ni bodoh2 belaka..

  71. Hasyim Ahmad

    Puak umnogok cmni la suke tuduh org gay..taubat bang

  72. Yon Pitak

    Dah laa tuu BONGOK…pembohongan dgn fakta BENAR…ringgit merundum terok kau mauu buat cerita PUTAR ALAM lagi?…sdh laa apa kau ingat kita bodoh kah…SINGAPORE DOLLAR dah cecah hampir 3Rm….dlu baru 2.25Rm…mau muntah!!!..

  73. Iman Azairi

    hehe tu menteri luar arab saudi la saudara ..xkenal ke ?

  74. Rex Rox

    Bodo2 aku pon aku byr income tax tiap bulan utk korang dpt br1m umur aku 26 br1m pn x dpt tiap2 bulan kna pcb potongan cukai berjadual,bdk2 bwh aku sume da la income tax x kna byr br1m lak dpt mcm cibai ape punya fair la,nk kata budak pn x la sbab sume kebnyakan umur lg tua dr aku baya2 bapak aku ???bape sebulan income tax korang kena potong? Bak mai payslip ???

  75. Takumi Koichi

    aih apa yg nk dibanggakan klau 1sgd =rm2.++,lain la klau rm1 bersamaan 1sgd..

  76. Rex Rox

    Gir Rizalo hak elah page ni pon bape like je ??? ko g tgk page party lain nya page la sial ???

  77. Mohd Fadhlan Alias

    Ada la tu suntikan dana untuk naikkan RM bagi wujudkan persepsi RM dah makin baik. Ini semua pasal nk PRU14 jer, sama macam wayang angkat sampah, cuci longkang oleh menteri2 tu semua ?

  78. Mohd Nizam

    Alaaa bodohnya pemkn2 rasuah dari Anti DAP club ni kan????

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: