26.1 C
Kuala Lumpur
Friday, September 25, 2020

Mahasiswa melayu tali barut DAP, apa jadi dengan #PenangOfficial1 ?

Nampaknya, mahasiswa Melayu sekali lagi diperbodohkan apabila kini wujud satu gabungan yang kononnya mahu turun berhimpun untuk mendesak #TangkapMO1 pada 27 Ogos ini. Persoalanya sekarang, adakah mahasiswa melayu tali barut DAP ini tahu siapa itu #MalaysiaOfficial1 ?

Sehingga hari ini, Department of Justice (DOJ) Amerika Syarikat tidak langsung mengeluarkan kenyataan siapa yang mereka rujuk sebagai #MalaysiaOfficial1 namun nampaknya mahasiswa Melayu tali barut DAP ini lebih tahu siapa itu #MalaysiaOfficial1 berbanding DOJ. Mana dapat info?

Lebih pelik lagi, #MalaysiaOfficial1 yang dirujuk oleh mahasiswa Melayu tali barut DAP ini tidak lagi didakwa di mana – mana mahkamah didalam dunia. Namun, #PenangOfficial1 iaitu Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng telah didakwa di mahkamah atas kesalahan mengikut Seksyen 23 Akta Pencegahan Rasuah 2009 (berkaitan pengezonan semula sebidang tanah daripada pertanian kepada kegunaan komersial) dan Seksyen 165 Kanun Keseksaan (pembelian sebuah unit banglo di Jalan Pinhorn di bawah nilai pasaran).

Peliknya. mahasiswa melayu tali barut DAP ini tidak pula mahu mewujudkan satu gabungan untuk turun berhimpun untuk mendesak #PenangOfficial1 ditangkap walaupun dengan terang telah didakwa di mahkamah dibawah akta pencegahan rasuah. Persoalanya, kenapa mahasiswa tali barut DAP ini perlu bersikap hipokrit?

Konklusinya, mahasiswa melayu pada masa ini perlu bijak menilai isu dan bukan hanya menjadi mahasiswa melayu tali barut DAP Akhirnya, yang rugi adalah mahasiswa melayu ini sendiri yang memperjuangkan DAP namun mahasiswa Cina menggunakan masa yang terluang untuk belajar dan mencapai cita – cita mereka. Akhirnya melayu juga yang menjadi bodoh di bumi sendiri.

Berita Berkaitan

Jika Saya Menang, Anwar Mungkin Hilang Kerusi PD – Mohd Khairul

Kalau Datuk Seri Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri sekali pun, tempohnya tidak lama kerana...

Istana Negara sahkan majlis menghadap Anwar ditangguh

Istana Negara mengesahkan majlis menghadap Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim...

Zahid Hamidi tunggu keputusan kedua ujian Covid-19 – Perbicaan tunda Isnin

PAGI ini sepatutnya prosiding sambung bicara kes membabitkan bekas Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri...

Saman atas pengampunan Anwar boleh diteruskan

Mahkamah Tinggi hari ini menolak permohonan kerajaan dan Anwar Ibrahim untuk membatalkan tuntutan saman...

Pesawat ringan didakwa terhempas di Tanjung Bungah

GEORGETOWN: Sebuah pesawat ringan dikhuatiri terjunam sebelum terhempas dalam laut berhampiran perairan Tanjung Bunga...

MPS sita pejabat Azmin, Hilman

Pejabat ahli Parlimen Gombak Mohamed Azmin Ali dan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Gombak...

#PRNSabah: Antara alasan dan penafian ekonomi Sabah Merudum bawah Warisan

Tahun 2018: Kadar pertumbuhan ekonomi Sabah turun dari 8.2% ke 1.5% sahaja. Timbalan Presiden Warisan beri alasan ini semua salah BN. Tahun 2019: Pertumbuhan ekonomi...

#PRNSabah: Antara alasan dan penafian ekonomi Sabah Merudum bawah Warisan

Tahun 2018: Kadar pertumbuhan ekonomi Sabah turun dari 8.2% ke 1.5% sahaja. Timbalan Presiden Warisan beri alasan ini semua salah BN. Tahun 2019: Pertumbuhan ekonomi...

Komen

..

Arkib / Carian

994PeminatSuka
4,100PengikutMengikut
3,347PengikutMengikut
11,000PelangganLanggan