25 C
Kuala Lumpur
Thursday, January 21, 2021

“Makan mi segera boleh menyebabkan bayi menjadi Gay” Kata Ahli Politik Indonesia

Seorang ahli politik Indonesia, mengeluarkan kenyataan tentang akibat memberi makan mi segera dan susu formula kepada bayi boleh menjadikan mereka homoseksual.

Semasa seminar kehamilan, Datuk Bandar Bandaraya Tangerang, Arief R Wismansyah berkata;

“Untuk mewujudkan anak-anak Indonesia yang sihat dan berdaya saing, perkara yang paling penting ialah memberi mereka nutrisi yang mencukupi, terutama penyusuan,” kata beliau.

Menurut Wismansyah, disebabkan ibu bapa sibuk dengan kerjaya, mereka memberikan makanan segera seperti mi segera dan susu.

Beliau berkata bahawa kedua-dua pemakanan ini akan memberi impak negatif kepada perkembangan kanak-kanak.

Jadi, tidak hairanlah bahawa baru-baru ini terdapat lebih ramai LGBT, ” kata ahli politik itu.

Wismansyah’s statement may be a shocker for most people, but his controversial statement is not the first anti-gay rhetoric in the Southeast Asian country.

Kenyataan Wismansyah mungkin mengejutkan ramai orang, tetapi kenyataannya kontroversi beliau bukan retorik anti-gay yang pertama di negara Asia Tenggara.

Menteri Pertahanan Indonesia, awal minggu ini mengatakan gerakan LGBT lebih berbahaya daripada peperangan nuklear.

Pada bulan Januari, menteri penyelidikan dan teknologi Indonesia, menggesa para pelajar LGBT untuk diharamkan dari memasuki universiti.

Walaupun gay bukanlah jenayah dalam majoriti Muslim Indonesia, kecuali untuk wilayah Aceh yang mengamalkan pemerintahan Syariah, konsep homoseksual masih tidak diterima secara meluas. – WORLD OF BUZZ

https://pakdin.my/tag/lgbt

Berita Berkaitan

Komen

  1. Betul merbahaya kerana Rasulallah saw tak ngaku umat

    Orang gay tak lahirkan zuriat . putus keturunan manusia

    Orang gay mendewakan hawa nafsu . lihat di pusat tahfiz Dan sekolah asrama . mangsa silih berganti bahkan mangsa menjadi pemangsa

    Orang gay paling RAMAI salah guna dadah . di eropah gejala HIV Dan aids banyak tersebar kerana aktiviti seks Dan dadah penyumbang KEPADA kegiatan seks rambang di kalangan mereka Dan biseksual

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.