Malapetaka Rampas Hak Melayu Islam Dah Sampai #pakdin.my

Aku rasa anak-anak melayu akan berasa berbangga dengan perubahan yang anda buat! Aku bukan nak karang ramalan lagi seperti sebelum PRU-14 tapi kali ini aku nak cerita tentang bala dah nak sampai!

Betul ke! kita mesti bersedia menerima perubahan jika hendak maju macam barat. Oleh itu Orang melayu harus bersetuju korbankan institusi raja2 seperti yang dituntut oleh DAIM.

Orang felda kena akur tanah 10 ekar ladang tu takda geran kan jadi eloklah penuhi permintaan hindraf agar dikongsi kepada bangsa lain.

Tak lupa Jakim Institusi Islam terancam

“Cubaan mendesak institusi agama seperti JAKIM (Jabatan Kemajuan Islam Malaysia) dimansuhkan adalah gerakan awal untuk menjadikan Malaysia negara sekular. JAKIM merupakan institusi yang menjadi pemudah cara dan amat wajar dipertahankan kerana dengan adanya JAKIM, umat Islam dapat bersatu sepakat dengan keputusan berkaitan hal-hal agama Islam”
Datuk Seri Dr. Abdul Rahman Osman
Mufti Pahang

Cubaan PKR akan cuba mansuhkan status agama dalam mycard!

Aku ada seorang kenalan yg belajar sampai keluar negara atas tajaan mara tapi dia kata kenapa dia undi PH demi anak2nya dan aku rasa dia akan termakbul dimana anaknya tiada lak hak istimewa mungkin senasib bangsa melayu singapura merempat di bumi sendiri. Malah jika hakim dihapuskan maka aku yakin anaknya dapat hak tukar agama atau kahwin dengan agama lain.

Bila aku bercakap pertahankan hak kita dari dirampas bangsa DAP kau org kata aku rasis! Bila dah hilang semua nanti kau orang nak kata apa? (Catatan Mohd Fadzil)
#FaktaBukanAuta

Rujukan:
Hindraf tuntut tanah rancangan seperti Felda, UiTM dibuka kepada kaum lain

Barisan Bertindak Hak Asasi Hindu (Hindraf) menuntut kerajaan Pakatan Harapan menyediakan lebih banyak peluang kepada kaum India berpendapatan rendah untuk memperbaiki taraf hidup mereka, termasuk dengan pemberian tanah rancangan seperti Felda serta peluang pengajian di Universiti Teknologi Mara (UiTM).

http://utusan.com.my/berita/politik/hindraf-tuntut-tanah-rancangan-seperti-felda-uitm-dibuka-kepada-kaum-lain-1.681118

https://pakdin.my

Berkaitan