Malaysiak akan jadi negara Republik Kristian seperti Singapura dan Fiji?

Apa sudah jadi kepada Filipina? Dulunya Manila diperintah oleh Raja Sulaiman. Mindanao diperintah oleh Sultan Muhammad Kabungsuwan. Sekarang dah jadi negara Kristian diisamping puluhan agama lagi ada di dalamnya.

Apa sudah jadi kepada Vietnam? Dulu namanya kerajaan Melayu Islam Campa (Panduranga, Kauthara, Vijaya, Inderapura, Simhapura). Sekarang dah jadi negara Komunis-Buddha. Orang Malaysia tak tahu pun Vietnam tu dulu sebenarnya sebuah kerajaan Melayu Islam.

Apa jadi kepada Thailand?
Sebahagiannya dulu di sebelah selatan adalah wilayah Melayu Islam dan tempat lahir ramai para ulamak Islam Nusantara. Sekarang sudah jadi negara Buddha. Orang Melayu pun sudah tak reti bercakap Melayu dan tidak tahu tulisan jawi. Budak sekolah rendah Melayu di sana sudah percaya bahawa Perlis, Kedah, Kelantan adalah asal Thailand yang kini dijajah oleh Malaysia.

Apa dah jadi kepada Singapura? Dulunya bernama Temasek, tempat berdagang pelbagai rumpun Melayu. Tempat berlabuh sultan-sultan Melayu dari Riau-Lingga. Sekarang sudah jadi negara kosmopolitan berkiblat ke Washington dan Tel Aviv.. Anak kita kat Johor pun tak tahu bahawa Singapura dulu negeri Melayu Islam beraja di bawah kedaulatan Johor. Itu dulu..

Apa pula akan terjadi kepada Pulau Batam dan banyak lagi wilayah di Indonesia? Bukankah gerakan Kristianisasi di sana sudah masuk gear 5? Batam sudah jadi daerah kristian terbesar di Indonesia!

Jadi apa mustahilnya jika Malaysia adalah sasaran seterusnya? Mereka acah kita sedikit dengan isu kalimah Allah. Sudah ada di kalangan orang Melayu dan tokoh-tokoh Melayu yang murtad. Mereka tuntut agar perlembagaan yang menghalang penganut agama lain sebar agama mereka kepada umat Islam dimansuhkan. Mereka minta anak-anak yang baru lahir tidak ada status agama. Kita berlonggar mereka sudah leapfrogging, melompat katak jauh ke depan lagi. Kita mungkin mati dalam iman, tapi cucu cicit kita belum tentu lagi.

Sedikit sikap hazar (berhati-hati) lebih baik dari bersikap selamba rock dan tidak apa selamanya..

Nota Kaki: Pesanan ustaz di atas amat wajar diambil iktibar memandangkan bahawa di dalam kerajaan PH kini DAP yang paling dominan dan berkuasa. Mereka ada 66 MP bukan Islam berbanding 58 MP beragama Islam. Jika statistik ini pun kita tak nampak rasanya pemikiran politik orang Melayu kita sekarang sudah boleh dibuang ke laut. – NBI.


……………………………
https://youtu.be/-PiTHi57tqM

639 KOMEN

 1. Bila Melayu islam diberi peluang memerintah lebih 60th apa yg dibuat utk islam..pemimpin2 mereka hanya sibuk dgn kuasa dan harta..orang cina dan india didatangi oleh mubaligh kristian dan ramai menjadi kristian..yg kononnya menjaga islam mana..sepatutnya cina dan india ramai dah jadi islam…bangsa cina dan india mereka bersungguh2 dlm semua perkara..kalau mereka menjadi pendakwah islam..ramai yg masok islam..sebaliknya melayu menjauhkan islam..Pemimpin yg kalah kalau diberi Peluang ke2..perkara yg sama dibuatnya…Melayu islam muhasabah diri ini takdir Allah..kejatuhan empayar islam berlaku kerana pemimpin islam dan pengikutnya jauh dari landasan islam sebenar.

 2. Bila Melayu islam diberi peluang memerintah lebih 60th apa yg dibuat utk islam..pemimpin2 mereka hanya sibuk dgn kuasa dan harta..orang cina dan india didatangi oleh mubaligh kristian dan ramai menjadi kristian..yg kononnya menjaga islam mana..sepatutnya cina dan india ramai dah jadi islam…bangsa cina dan india mereka bersungguh2 dlm semua perkara..kalau mereka menjadi pendakwah islam..ramai yg masok islam..sebaliknya melayu menjauhkan islam..Pemimpin yg kalah kalau diberi Peluang ke2..perkara yg sama dibuatnya…Melayu islam muhasabah diri ini takdir Allah..kejatuhan empayar islam berlaku kerana pemimpin islam dan pengikutnya jauh dari landasan islam sebenar.

 3. Bila Melayu islam diberi peluang memerintah lebih 60th apa yg dibuat utk islam..pemimpin2 mereka hanya sibuk dgn kuasa dan harta..orang cina dan india didatangi oleh mubaligh kristian dan ramai menjadi kristian..yg kononnya menjaga islam mana..sepatutnya cina dan india ramai dah jadi islam…bangsa cina dan india mereka bersungguh2 dlm semua perkara..kalau mereka menjadi pendakwah islam..ramai yg masok islam..sebaliknya melayu menjauhkan islam..Pemimpin yg kalah kalau diberi Peluang ke2..perkara yg sama dibuatnya…Melayu islam muhasabah diri ini takdir Allah..kejatuhan empayar islam berlaku kerana pemimpin islam dan pengikutnya jauh dari landasan islam sebenar.

 4. Bila Melayu islam diberi peluang memerintah lebih 60th apa yg dibuat utk islam..pemimpin2 mereka hanya sibuk dgn kuasa dan harta..orang cina dan india didatangi oleh mubaligh kristian dan ramai menjadi kristian..yg kononnya menjaga islam mana..sepatutnya cina dan india ramai dah jadi islam…bangsa cina dan india mereka bersungguh2 dlm semua perkara..kalau mereka menjadi pendakwah islam..ramai yg masok islam..sebaliknya melayu menjauhkan islam..Pemimpin yg kalah kalau diberi Peluang ke2..perkara yg sama dibuatnya…Melayu islam muhasabah diri ini takdir Allah..kejatuhan empayar islam berlaku kerana pemimpin islam dan pengikutnya jauh dari landasan islam sebenar.

 5. Bila Melayu islam diberi peluang memerintah lebih 60th apa yg dibuat utk islam..pemimpin2 mereka hanya sibuk dgn kuasa dan harta..orang cina dan india didatangi oleh mubaligh kristian dan ramai menjadi kristian..yg kononnya menjaga islam mana..sepatutnya cina dan india ramai dah jadi islam…bangsa cina dan india mereka bersungguh2 dlm semua perkara..kalau mereka menjadi pendakwah islam..ramai yg masok islam..sebaliknya melayu menjauhkan islam..Pemimpin yg kalah kalau diberi Peluang ke2..perkara yg sama dibuatnya…Melayu islam muhasabah diri ini takdir Allah..kejatuhan empayar islam berlaku kerana pemimpin islam dan pengikutnya jauh dari landasan islam sebenar.

 6. Bila Melayu islam diberi peluang memerintah lebih 60th apa yg dibuat utk islam..pemimpin2 mereka hanya sibuk dgn kuasa dan harta..orang cina dan india didatangi oleh mubaligh kristian dan ramai menjadi kristian..yg kononnya menjaga islam mana..sepatutnya cina dan india ramai dah jadi islam…bangsa cina dan india mereka bersungguh2 dlm semua perkara..kalau mereka menjadi pendakwah islam..ramai yg masok islam..sebaliknya melayu menjauhkan islam..Pemimpin yg kalah kalau diberi Peluang ke2..perkara yg sama dibuatnya…Melayu islam muhasabah diri ini takdir Allah..kejatuhan empayar islam berlaku kerana pemimpin islam dan pengikutnya jauh dari landasan islam sebenar.

 7. Bila Melayu islam diberi peluang memerintah lebih 60th apa yg dibuat utk islam..pemimpin2 mereka hanya sibuk dgn kuasa dan harta..orang cina dan india didatangi oleh mubaligh kristian dan ramai menjadi kristian..yg kononnya menjaga islam mana..sepatutnya cina dan india ramai dah jadi islam…bangsa cina dan india mereka bersungguh2 dlm semua perkara..kalau mereka menjadi pendakwah islam..ramai yg masok islam..sebaliknya melayu menjauhkan islam..Pemimpin yg kalah kalau diberi Peluang ke2..perkara yg sama dibuatnya…Melayu islam muhasabah diri ini takdir Allah..kejatuhan empayar islam berlaku kerana pemimpin islam dan pengikutnya jauh dari landasan islam sebenar.

 8. Bila Melayu islam diberi peluang memerintah lebih 60th apa yg dibuat utk islam..pemimpin2 mereka hanya sibuk dgn kuasa dan harta..orang cina dan india didatangi oleh mubaligh kristian dan ramai menjadi kristian..yg kononnya menjaga islam mana..sepatutnya cina dan india ramai dah jadi islam…bangsa cina dan india mereka bersungguh2 dlm semua perkara..kalau mereka menjadi pendakwah islam..ramai yg masok islam..sebaliknya melayu menjauhkan islam..Pemimpin yg kalah kalau diberi Peluang ke2..perkara yg sama dibuatnya…Melayu islam muhasabah diri ini takdir Allah..kejatuhan empayar islam berlaku kerana pemimpin islam dan pengikutnya jauh dari landasan islam sebenar.

 9. Bila Melayu islam diberi peluang memerintah lebih 60th apa yg dibuat utk islam..pemimpin2 mereka hanya sibuk dgn kuasa dan harta..orang cina dan india didatangi oleh mubaligh kristian dan ramai menjadi kristian..yg kononnya menjaga islam mana..sepatutnya cina dan india ramai dah jadi islam…bangsa cina dan india mereka bersungguh2 dlm semua perkara..kalau mereka menjadi pendakwah islam..ramai yg masok islam..sebaliknya melayu menjauhkan islam..Pemimpin yg kalah kalau diberi Peluang ke2..perkara yg sama dibuatnya…Melayu islam muhasabah diri ini takdir Allah..kejatuhan empayar islam berlaku kerana pemimpin islam dan pengikutnya jauh dari landasan islam sebenar.

 10. Bila Melayu islam diberi peluang memerintah lebih 60th apa yg dibuat utk islam..pemimpin2 mereka hanya sibuk dgn kuasa dan harta..orang cina dan india didatangi oleh mubaligh kristian dan ramai menjadi kristian..yg kononnya menjaga islam mana..sepatutnya cina dan india ramai dah jadi islam…bangsa cina dan india mereka bersungguh2 dlm semua perkara..kalau mereka menjadi pendakwah islam..ramai yg masok islam..sebaliknya melayu menjauhkan islam..Pemimpin yg kalah kalau diberi Peluang ke2..perkara yg sama dibuatnya…Melayu islam muhasabah diri ini takdir Allah..kejatuhan empayar islam berlaku kerana pemimpin islam dan pengikutnya jauh dari landasan islam sebenar.

 11. Bila Melayu islam diberi peluang memerintah lebih 60th apa yg dibuat utk islam..pemimpin2 mereka hanya sibuk dgn kuasa dan harta..orang cina dan india didatangi oleh mubaligh kristian dan ramai menjadi kristian..yg kononnya menjaga islam mana..sepatutnya cina dan india ramai dah jadi islam…bangsa cina dan india mereka bersungguh2 dlm semua perkara..kalau mereka menjadi pendakwah islam..ramai yg masok islam..sebaliknya melayu menjauhkan islam..Pemimpin yg kalah kalau diberi Peluang ke2..perkara yg sama dibuatnya…Melayu islam muhasabah diri ini takdir Allah..kejatuhan empayar islam berlaku kerana pemimpin islam dan pengikutnya jauh dari landasan islam sebenar.

 12. Bila Melayu islam diberi peluang memerintah lebih 60th apa yg dibuat utk islam..pemimpin2 mereka hanya sibuk dgn kuasa dan harta..orang cina dan india didatangi oleh mubaligh kristian dan ramai menjadi kristian..yg kononnya menjaga islam mana..sepatutnya cina dan india ramai dah jadi islam…bangsa cina dan india mereka bersungguh2 dlm semua perkara..kalau mereka menjadi pendakwah islam..ramai yg masok islam..sebaliknya melayu menjauhkan islam..Pemimpin yg kalah kalau diberi Peluang ke2..perkara yg sama dibuatnya…Melayu islam muhasabah diri ini takdir Allah..kejatuhan empayar islam berlaku kerana pemimpin islam dan pengikutnya jauh dari landasan islam sebenar.

 13. Bila Melayu islam diberi peluang memerintah lebih 60th apa yg dibuat utk islam..pemimpin2 mereka hanya sibuk dgn kuasa dan harta..orang cina dan india didatangi oleh mubaligh kristian dan ramai menjadi kristian..yg kononnya menjaga islam mana..sepatutnya cina dan india ramai dah jadi islam…bangsa cina dan india mereka bersungguh2 dlm semua perkara..kalau mereka menjadi pendakwah islam..ramai yg masok islam..sebaliknya melayu menjauhkan islam..Pemimpin yg kalah kalau diberi Peluang ke2..perkara yg sama dibuatnya…Melayu islam muhasabah diri ini takdir Allah..kejatuhan empayar islam berlaku kerana pemimpin islam dan pengikutnya jauh dari landasan islam sebenar.

 14. Bila Melayu islam diberi peluang memerintah lebih 60th apa yg dibuat utk islam..pemimpin2 mereka hanya sibuk dgn kuasa dan harta..orang cina dan india didatangi oleh mubaligh kristian dan ramai menjadi kristian..yg kononnya menjaga islam mana..sepatutnya cina dan india ramai dah jadi islam…bangsa cina dan india mereka bersungguh2 dlm semua perkara..kalau mereka menjadi pendakwah islam..ramai yg masok islam..sebaliknya melayu menjauhkan islam..Pemimpin yg kalah kalau diberi Peluang ke2..perkara yg sama dibuatnya…Melayu islam muhasabah diri ini takdir Allah..kejatuhan empayar islam berlaku kerana pemimpin islam dan pengikutnya jauh dari landasan islam sebenar.

 15. Bila Melayu islam diberi peluang memerintah lebih 60th apa yg dibuat utk islam..pemimpin2 mereka hanya sibuk dgn kuasa dan harta..orang cina dan india didatangi oleh mubaligh kristian dan ramai menjadi kristian..yg kononnya menjaga islam mana..sepatutnya cina dan india ramai dah jadi islam…bangsa cina dan india mereka bersungguh2 dlm semua perkara..kalau mereka menjadi pendakwah islam..ramai yg masok islam..sebaliknya melayu menjauhkan islam..Pemimpin yg kalah kalau diberi Peluang ke2..perkara yg sama dibuatnya…Melayu islam muhasabah diri ini takdir Allah..kejatuhan empayar islam berlaku kerana pemimpin islam dan pengikutnya jauh dari landasan islam sebenar.

 16. Bila Melayu islam diberi peluang memerintah lebih 60th apa yg dibuat utk islam..pemimpin2 mereka hanya sibuk dgn kuasa dan harta..orang cina dan india didatangi oleh mubaligh kristian dan ramai menjadi kristian..yg kononnya menjaga islam mana..sepatutnya cina dan india ramai dah jadi islam…bangsa cina dan india mereka bersungguh2 dlm semua perkara..kalau mereka menjadi pendakwah islam..ramai yg masok islam..sebaliknya melayu menjauhkan islam..Pemimpin yg kalah kalau diberi Peluang ke2..perkara yg sama dibuatnya…Melayu islam muhasabah diri ini takdir Allah..kejatuhan empayar islam berlaku kerana pemimpin islam dan pengikutnya jauh dari landasan islam sebenar.

 17. Bila Melayu islam diberi peluang memerintah lebih 60th apa yg dibuat utk islam..pemimpin2 mereka hanya sibuk dgn kuasa dan harta..orang cina dan india didatangi oleh mubaligh kristian dan ramai menjadi kristian..yg kononnya menjaga islam mana..sepatutnya cina dan india ramai dah jadi islam…bangsa cina dan india mereka bersungguh2 dlm semua perkara..kalau mereka menjadi pendakwah islam..ramai yg masok islam..sebaliknya melayu menjauhkan islam..Pemimpin yg kalah kalau diberi Peluang ke2..perkara yg sama dibuatnya…Melayu islam muhasabah diri ini takdir Allah..kejatuhan empayar islam berlaku kerana pemimpin islam dan pengikutnya jauh dari landasan islam sebenar.

 18. Bila Melayu islam diberi peluang memerintah lebih 60th apa yg dibuat utk islam..pemimpin2 mereka hanya sibuk dgn kuasa dan harta..orang cina dan india didatangi oleh mubaligh kristian dan ramai menjadi kristian..yg kononnya menjaga islam mana..sepatutnya cina dan india ramai dah jadi islam…bangsa cina dan india mereka bersungguh2 dlm semua perkara..kalau mereka menjadi pendakwah islam..ramai yg masok islam..sebaliknya melayu menjauhkan islam..Pemimpin yg kalah kalau diberi Peluang ke2..perkara yg sama dibuatnya…Melayu islam muhasabah diri ini takdir Allah..kejatuhan empayar islam berlaku kerana pemimpin islam dan pengikutnya jauh dari landasan islam sebenar.

 19. Bila Melayu islam diberi peluang memerintah lebih 60th apa yg dibuat utk islam..pemimpin2 mereka hanya sibuk dgn kuasa dan harta..orang cina dan india didatangi oleh mubaligh kristian dan ramai menjadi kristian..yg kononnya menjaga islam mana..sepatutnya cina dan india ramai dah jadi islam…bangsa cina dan india mereka bersungguh2 dlm semua perkara..kalau mereka menjadi pendakwah islam..ramai yg masok islam..sebaliknya melayu menjauhkan islam..Pemimpin yg kalah kalau diberi Peluang ke2..perkara yg sama dibuatnya…Melayu islam muhasabah diri ini takdir Allah..kejatuhan empayar islam berlaku kerana pemimpin islam dan pengikutnya jauh dari landasan islam sebenar.

 20. Bila Melayu islam diberi peluang memerintah lebih 60th apa yg dibuat utk islam..pemimpin2 mereka hanya sibuk dgn kuasa dan harta..orang cina dan india didatangi oleh mubaligh kristian dan ramai menjadi kristian..yg kononnya menjaga islam mana..sepatutnya cina dan india ramai dah jadi islam…bangsa cina dan india mereka bersungguh2 dlm semua perkara..kalau mereka menjadi pendakwah islam..ramai yg masok islam..sebaliknya melayu menjauhkan islam..Pemimpin yg kalah kalau diberi Peluang ke2..perkara yg sama dibuatnya…Melayu islam muhasabah diri ini takdir Allah..kejatuhan empayar islam berlaku kerana pemimpin islam dan pengikutnya jauh dari landasan islam sebenar.

 21. Bila Melayu islam diberi peluang memerintah lebih 60th apa yg dibuat utk islam..pemimpin2 mereka hanya sibuk dgn kuasa dan harta..orang cina dan india didatangi oleh mubaligh kristian dan ramai menjadi kristian..yg kononnya menjaga islam mana..sepatutnya cina dan india ramai dah jadi islam…bangsa cina dan india mereka bersungguh2 dlm semua perkara..kalau mereka menjadi pendakwah islam..ramai yg masok islam..sebaliknya melayu menjauhkan islam..Pemimpin yg kalah kalau diberi Peluang ke2..perkara yg sama dibuatnya…Melayu islam muhasabah diri ini takdir Allah..kejatuhan empayar islam berlaku kerana pemimpin islam dan pengikutnya jauh dari landasan islam sebenar.

 22. Bila Melayu islam diberi peluang memerintah lebih 60th apa yg dibuat utk islam..pemimpin2 mereka hanya sibuk dgn kuasa dan harta..orang cina dan india didatangi oleh mubaligh kristian dan ramai menjadi kristian..yg kononnya menjaga islam mana..sepatutnya cina dan india ramai dah jadi islam…bangsa cina dan india mereka bersungguh2 dlm semua perkara..kalau mereka menjadi pendakwah islam..ramai yg masok islam..sebaliknya melayu menjauhkan islam..Pemimpin yg kalah kalau diberi Peluang ke2..perkara yg sama dibuatnya…Melayu islam muhasabah diri ini takdir Allah..kejatuhan empayar islam berlaku kerana pemimpin islam dan pengikutnya jauh dari landasan islam sebenar.

 23. Bila Melayu islam diberi peluang memerintah lebih 60th apa yg dibuat utk islam..pemimpin2 mereka hanya sibuk dgn kuasa dan harta..orang cina dan india didatangi oleh mubaligh kristian dan ramai menjadi kristian..yg kononnya menjaga islam mana..sepatutnya cina dan india ramai dah jadi islam…bangsa cina dan india mereka bersungguh2 dlm semua perkara..kalau mereka menjadi pendakwah islam..ramai yg masok islam..sebaliknya melayu menjauhkan islam..Pemimpin yg kalah kalau diberi Peluang ke2..perkara yg sama dibuatnya…Melayu islam muhasabah diri ini takdir Allah..kejatuhan empayar islam berlaku kerana pemimpin islam dan pengikutnya jauh dari landasan islam sebenar.

 24. Bila Melayu islam diberi peluang memerintah lebih 60th apa yg dibuat utk islam..pemimpin2 mereka hanya sibuk dgn kuasa dan harta..orang cina dan india didatangi oleh mubaligh kristian dan ramai menjadi kristian..yg kononnya menjaga islam mana..sepatutnya cina dan india ramai dah jadi islam…bangsa cina dan india mereka bersungguh2 dlm semua perkara..kalau mereka menjadi pendakwah islam..ramai yg masok islam..sebaliknya melayu menjauhkan islam..Pemimpin yg kalah kalau diberi Peluang ke2..perkara yg sama dibuatnya…Melayu islam muhasabah diri ini takdir Allah..kejatuhan empayar islam berlaku kerana pemimpin islam dan pengikutnya jauh dari landasan islam sebenar.

 25. Sudah bole kira juga berapa banyak Gereja kecil dan besar seluruh KL Selangor paling tumbuh macam cendawan dah
  Di kilang serta di rumah kedai

  Apa dah jadi

  Siap ramai pastor dan paderi ada yg dari negara luar

  Apa dah jadi

 26. Sudah bole kira juga berapa banyak Gereja kecil dan besar seluruh KL Selangor paling tumbuh macam cendawan dah
  Di kilang serta di rumah kedai

  Apa dah jadi

  Siap ramai pastor dan paderi ada yg dari negara luar

  Apa dah jadi

 27. Sudah bole kira juga berapa banyak Gereja kecil dan besar seluruh KL Selangor paling tumbuh macam cendawan dah
  Di kilang serta di rumah kedai

  Apa dah jadi

  Siap ramai pastor dan paderi ada yg dari negara luar

  Apa dah jadi

 28. Sudah bole kira juga berapa banyak Gereja kecil dan besar seluruh KL Selangor paling tumbuh macam cendawan dah
  Di kilang serta di rumah kedai

  Apa dah jadi

  Siap ramai pastor dan paderi ada yg dari negara luar

  Apa dah jadi

 29. Konon nak salahkan rakyat malaysia kerana undi ph, bukan umno dan pas,.. Apa yang kau sebut semua tu, baca sejarahnya, kenapa runtuhnya empayar islam di seluruh dunia, semua umat islam tak perlu fikir dan ambil kesah apa yang din ni cakap, dalam kitab, dan hadis telah tertulis semuanya, di akhir zaman, dekatnya kedatangan hari kemusnahan, iaitu hari kiamat.. Maka trjadilah kehwncuran dalam kerajaan islam, selepas itu barulah berlakunya kebangkitan, setelah di bawah pinpinan imam terakhir.. Imam mahdi

 30. Konon nak salahkan rakyat malaysia kerana undi ph, bukan umno dan pas,.. Apa yang kau sebut semua tu, baca sejarahnya, kenapa runtuhnya empayar islam di seluruh dunia, semua umat islam tak perlu fikir dan ambil kesah apa yang din ni cakap, dalam kitab, dan hadis telah tertulis semuanya, di akhir zaman, dekatnya kedatangan hari kemusnahan, iaitu hari kiamat.. Maka trjadilah kehwncuran dalam kerajaan islam, selepas itu barulah berlakunya kebangkitan, setelah di bawah pinpinan imam terakhir.. Imam mahdi

 31. Konon nak salahkan rakyat malaysia kerana undi ph, bukan umno dan pas,.. Apa yang kau sebut semua tu, baca sejarahnya, kenapa runtuhnya empayar islam di seluruh dunia, semua umat islam tak perlu fikir dan ambil kesah apa yang din ni cakap, dalam kitab, dan hadis telah tertulis semuanya, di akhir zaman, dekatnya kedatangan hari kemusnahan, iaitu hari kiamat.. Maka trjadilah kehwncuran dalam kerajaan islam, selepas itu barulah berlakunya kebangkitan, setelah di bawah pinpinan imam terakhir.. Imam mahdi

 32. Dari FB wall Ipohmali..

  Dr Mujahid dedahkan dalam Parlimen tadi tentang perbelanjaan IKSIM.. dari 7.6 juta.. 7.3 Juta perbelanjaan tiada rekod, tak boleh disahkan kemana perginya.. ?

  Memang lah orang tahu IKSIM ni buat kerja dan jad Barua UMNO..masuk pejabat2 Kerajaan, masuk Universiti,Sekolah hasut main isu perkauman.. mana depa nak rekod, buat kerja jahat.. depa ni gigih kononnya nak pertahan Islam..

  Hat Songlap tu satu hal, Lebih teruk katanya pakai Duit dan peruntukan Pusat Zakat.. ni Lagi Jahat dari perompak kedai emas.. ni Lagi teruk dari Orang Kapir..

  Dengar cerita duit Zakat digunakan untuk aktiviti IKSIM ni lebih 20 Juta.. bayangkan, punya ramai gelandangan kat KL.. duit zakat Wilayah depa bagi kat IKSIM untuk buat kerja..sebarkan sentimen perkauman..

  Aku harap pemuka pemuka perkauman ni bukan saja patut disingkirkan dari IKSIM.. Tetapi dibawa kemuka Pengadilan..

  Bab bab ni Mahkamah Syariah tak boleh bicara, seba Mahkamah Syariah cuma bicara kes kuliah tanpa Tauliah..bab Laki bini bergaduh..bercerai..

  Kalau Mahkamah Syariah ada bidang kuasa biacar kes Rasuah pun, jenis lebai songlap duit macam ni memang tak bicara punya.. kononya buat kerja demi Islam.. mcm orang agama, songlap duit 1MDB untuk majlis Salawat.. untuk kerja kerja Islam kononnya.. 🙂

  Ipohmali

 33. Dari FB wall Ipohmali..

  Dr Mujahid dedahkan dalam Parlimen tadi tentang perbelanjaan IKSIM.. dari 7.6 juta.. 7.3 Juta perbelanjaan tiada rekod, tak boleh disahkan kemana perginya.. ?

  Memang lah orang tahu IKSIM ni buat kerja dan jad Barua UMNO..masuk pejabat2 Kerajaan, masuk Universiti,Sekolah hasut main isu perkauman.. mana depa nak rekod, buat kerja jahat.. depa ni gigih kononnya nak pertahan Islam..

  Hat Songlap tu satu hal, Lebih teruk katanya pakai Duit dan peruntukan Pusat Zakat.. ni Lagi Jahat dari perompak kedai emas.. ni Lagi teruk dari Orang Kapir..

  Dengar cerita duit Zakat digunakan untuk aktiviti IKSIM ni lebih 20 Juta.. bayangkan, punya ramai gelandangan kat KL.. duit zakat Wilayah depa bagi kat IKSIM untuk buat kerja..sebarkan sentimen perkauman..

  Aku harap pemuka pemuka perkauman ni bukan saja patut disingkirkan dari IKSIM.. Tetapi dibawa kemuka Pengadilan..

  Bab bab ni Mahkamah Syariah tak boleh bicara, seba Mahkamah Syariah cuma bicara kes kuliah tanpa Tauliah..bab Laki bini bergaduh..bercerai..

  Kalau Mahkamah Syariah ada bidang kuasa biacar kes Rasuah pun, jenis lebai songlap duit macam ni memang tak bicara punya.. kononya buat kerja demi Islam.. mcm orang agama, songlap duit 1MDB untuk majlis Salawat.. untuk kerja kerja Islam kononnya.. 🙂

  Ipohmali

 34. Dari FB wall Ipohmali..

  Dr Mujahid dedahkan dalam Parlimen tadi tentang perbelanjaan IKSIM.. dari 7.6 juta.. 7.3 Juta perbelanjaan tiada rekod, tak boleh disahkan kemana perginya.. ?

  Memang lah orang tahu IKSIM ni buat kerja dan jad Barua UMNO..masuk pejabat2 Kerajaan, masuk Universiti,Sekolah hasut main isu perkauman.. mana depa nak rekod, buat kerja jahat.. depa ni gigih kononnya nak pertahan Islam..

  Hat Songlap tu satu hal, Lebih teruk katanya pakai Duit dan peruntukan Pusat Zakat.. ni Lagi Jahat dari perompak kedai emas.. ni Lagi teruk dari Orang Kapir..

  Dengar cerita duit Zakat digunakan untuk aktiviti IKSIM ni lebih 20 Juta.. bayangkan, punya ramai gelandangan kat KL.. duit zakat Wilayah depa bagi kat IKSIM untuk buat kerja..sebarkan sentimen perkauman..

  Aku harap pemuka pemuka perkauman ni bukan saja patut disingkirkan dari IKSIM.. Tetapi dibawa kemuka Pengadilan..

  Bab bab ni Mahkamah Syariah tak boleh bicara, seba Mahkamah Syariah cuma bicara kes kuliah tanpa Tauliah..bab Laki bini bergaduh..bercerai..

  Kalau Mahkamah Syariah ada bidang kuasa biacar kes Rasuah pun, jenis lebai songlap duit macam ni memang tak bicara punya.. kononya buat kerja demi Islam.. mcm orang agama, songlap duit 1MDB untuk majlis Salawat.. untuk kerja kerja Islam kononnya.. 🙂

  Ipohmali

 35. Nyamuk Mengigit:
  Jika dikuti dengan teliti hujah-hujah yang dikemukakan oleh MP PAS di Parlimen mengambarkan Kelantan dan Terengganu ekonominya dalam keadaan mewah dan selesa.

  Juga memperlihatkan seperti rakyat di kedua-dua negeri tersebut tidak menghadapi permasalah penghidupan seperti kemiskinan, isu perumahan, pekerjaan anak muda dll.

  Yang lebih menjadi perhatian adalah soal Pramugari, soal royalti serta isu-isu berkait dengan janji Manifesto Pakatan Harapan yg tidak pernah pun mereka menyokongnya malah menentang dengan pelbagai usaha sebelum ini.

  Pakaian Pramugari itu memang bagus di perkemaskan agar mematuhi syariah namun jangan lupa, pakaian pramugari itulah yang ada sewaktu PAS dan BN bersama sebagai kerajaan pada tahun 1974. Tidak seinci pun PAS berhujah di Parlimen pada ketika itu juga tidaklah sehebat desakan dibuat dikala BN berkuasa sebelum ini.

  Lebih memalukan apabila dilihat MP-MP ini tidak pun bersedia dgn hujah-hujah yang mantap dan berilmiah dgn isian data dan fakta. Lebih banyak dengan pantun-pantun yang menyindir dan menghentam Kerajaan yang usianya tidak pun sampai 100 hari.

  Contoh terbaik yang memperlihatkan rendahnya iq dan pengetahuan oleh wakil PAS dari Setiu yang dia sendiri pun mungkin tak faham apa yg diucapkan.

  Terkasima perlukan bantuan Kerajaan, lagak dan gaya tidak mengambarkan nilai intelek sebagai pihak yg memerlukan bantuan. Angkuh dan sombong dan tidak sedar diri lebih diserlahkan di perbahasan yg menjadi tontonan awam.
  https://web.facebook.com/profile.php?id=100015017496986&ref=bookmarks

  Nyamuk Menggigit
  8 Ogos 2018.

 36. Nyamuk Mengigit:
  Jika dikuti dengan teliti hujah-hujah yang dikemukakan oleh MP PAS di Parlimen mengambarkan Kelantan dan Terengganu ekonominya dalam keadaan mewah dan selesa.

  Juga memperlihatkan seperti rakyat di kedua-dua negeri tersebut tidak menghadapi permasalah penghidupan seperti kemiskinan, isu perumahan, pekerjaan anak muda dll.

  Yang lebih menjadi perhatian adalah soal Pramugari, soal royalti serta isu-isu berkait dengan janji Manifesto Pakatan Harapan yg tidak pernah pun mereka menyokongnya malah menentang dengan pelbagai usaha sebelum ini.

  Pakaian Pramugari itu memang bagus di perkemaskan agar mematuhi syariah namun jangan lupa, pakaian pramugari itulah yang ada sewaktu PAS dan BN bersama sebagai kerajaan pada tahun 1974. Tidak seinci pun PAS berhujah di Parlimen pada ketika itu juga tidaklah sehebat desakan dibuat dikala BN berkuasa sebelum ini.

  Lebih memalukan apabila dilihat MP-MP ini tidak pun bersedia dgn hujah-hujah yang mantap dan berilmiah dgn isian data dan fakta. Lebih banyak dengan pantun-pantun yang menyindir dan menghentam Kerajaan yang usianya tidak pun sampai 100 hari.

  Contoh terbaik yang memperlihatkan rendahnya iq dan pengetahuan oleh wakil PAS dari Setiu yang dia sendiri pun mungkin tak faham apa yg diucapkan.

  Terkasima perlukan bantuan Kerajaan, lagak dan gaya tidak mengambarkan nilai intelek sebagai pihak yg memerlukan bantuan. Angkuh dan sombong dan tidak sedar diri lebih diserlahkan di perbahasan yg menjadi tontonan awam.
  https://web.facebook.com/profile.php?id=100015017496986&ref=bookmarks

  Nyamuk Menggigit
  8 Ogos 2018.

 37. Nyamuk Mengigit:
  Jika dikuti dengan teliti hujah-hujah yang dikemukakan oleh MP PAS di Parlimen mengambarkan Kelantan dan Terengganu ekonominya dalam keadaan mewah dan selesa.

  Juga memperlihatkan seperti rakyat di kedua-dua negeri tersebut tidak menghadapi permasalah penghidupan seperti kemiskinan, isu perumahan, pekerjaan anak muda dll.

  Yang lebih menjadi perhatian adalah soal Pramugari, soal royalti serta isu-isu berkait dengan janji Manifesto Pakatan Harapan yg tidak pernah pun mereka menyokongnya malah menentang dengan pelbagai usaha sebelum ini.

  Pakaian Pramugari itu memang bagus di perkemaskan agar mematuhi syariah namun jangan lupa, pakaian pramugari itulah yang ada sewaktu PAS dan BN bersama sebagai kerajaan pada tahun 1974. Tidak seinci pun PAS berhujah di Parlimen pada ketika itu juga tidaklah sehebat desakan dibuat dikala BN berkuasa sebelum ini.

  Lebih memalukan apabila dilihat MP-MP ini tidak pun bersedia dgn hujah-hujah yang mantap dan berilmiah dgn isian data dan fakta. Lebih banyak dengan pantun-pantun yang menyindir dan menghentam Kerajaan yang usianya tidak pun sampai 100 hari.

  Contoh terbaik yang memperlihatkan rendahnya iq dan pengetahuan oleh wakil PAS dari Setiu yang dia sendiri pun mungkin tak faham apa yg diucapkan.

  Terkasima perlukan bantuan Kerajaan, lagak dan gaya tidak mengambarkan nilai intelek sebagai pihak yg memerlukan bantuan. Angkuh dan sombong dan tidak sedar diri lebih diserlahkan di perbahasan yg menjadi tontonan awam.
  https://web.facebook.com/profile.php?id=100015017496986&ref=bookmarks

  Nyamuk Menggigit
  8 Ogos 2018.

 38. HAHAH KALAU TAK BODOH BUKAN MACAI UMNO. MALAYSIA DITAKLUK JEPUN LEBIH 4 TAHUN, BERAPA RAMAI UMAT ISLAM YG TUKAR UGAMA? SEBELUM MERDEKA MALAYSIA DI BAWAH BTITISH, BERAPA RAMAI UMAT ISLAM YG MASUK KRISTIAN? PORTUGIS TAKLUK MELAKA TAHUN 1511 KEMUDIAN BELANDA TAHUN 1641, KENAPA NEGERI MELAKA MASIH RAMAI UMAT ISLAM. COME ON IBNI IDRUS, CARI ISU LAIN LA.

 39. HAHAH KALAU TAK BODOH BUKAN MACAI UMNO. MALAYSIA DITAKLUK JEPUN LEBIH 4 TAHUN, BERAPA RAMAI UMAT ISLAM YG TUKAR UGAMA? SEBELUM MERDEKA MALAYSIA DI BAWAH BTITISH, BERAPA RAMAI UMAT ISLAM YG MASUK KRISTIAN? PORTUGIS TAKLUK MELAKA TAHUN 1511 KEMUDIAN BELANDA TAHUN 1641, KENAPA NEGERI MELAKA MASIH RAMAI UMAT ISLAM. COME ON IBNI IDRUS, CARI ISU LAIN LA.

 40. HAHAH KALAU TAK BODOH BUKAN MACAI UMNO. MALAYSIA DITAKLUK JEPUN LEBIH 4 TAHUN, BERAPA RAMAI UMAT ISLAM YG TUKAR UGAMA? SEBELUM MERDEKA MALAYSIA DI BAWAH BTITISH, BERAPA RAMAI UMAT ISLAM YG MASUK KRISTIAN? PORTUGIS TAKLUK MELAKA TAHUN 1511 KEMUDIAN BELANDA TAHUN 1641, KENAPA NEGERI MELAKA MASIH RAMAI UMAT ISLAM. COME ON IBNI IDRUS, CARI ISU LAIN LA.

 41. Semasa mereka menulis panjang lebar tentang orang bukan Islam ramai menjadi ahli parlimen di PH … Mereka terlupa .. Malaysia mempunyai Perlembagaan Negara …

  Negara republik tidak sama dengan sistem pemerintahan beraja di malaysia

 42. Semasa mereka menulis panjang lebar tentang orang bukan Islam ramai menjadi ahli parlimen di PH … Mereka terlupa .. Malaysia mempunyai Perlembagaan Negara …

  Negara republik tidak sama dengan sistem pemerintahan beraja di malaysia

 43. Org2 islam ramai sok sendiri, ramai berlumba2 nk murtad. X heran lah malaysia jdi kristian, kerana ramai melayu islam lalai dgn keduniaan. Byk hal2 haram diserap dgn x sedar dn jdi darah daging org2 melayu islam dh. Dn dh jdi budaya org melayu islam.

 44. Org2 islam ramai sok sendiri, ramai berlumba2 nk murtad. X heran lah malaysia jdi kristian, kerana ramai melayu islam lalai dgn keduniaan. Byk hal2 haram diserap dgn x sedar dn jdi darah daging org2 melayu islam dh. Dn dh jdi budaya org melayu islam.

 45. bukanlah nak jadi macai umno mahupun macai mana2 parti, tapi mentality ” islam pun rasuah lebih baik ambik pemimpin non muslim” adalah suatu mentality yang cukup bahaya. Kesan memang xkan nampak masa sekarang, tapi untuk long term akan cukup jelas kelihatan. Satu lagi situasi yang saya nampak sekarang adalah apabila timbulnya isu2 rasisme dari kaum lain, Penyokong PH lebih cenderung untuk mengambil jalan mudah dengan menyalahkan UMNO(umno partially responsible tpi x secara keseluruhan), sedangkan isu itu wujud dan betul2 terjadi .Sebagai contoh isu zakir naik etc2 ,ia seolah menunjukkan penyokong PH hidup dengan “penyakit” self denial, mereka x dapat akui konsep malaysia baru telah diambil kesempatan oleh pihak2 tertentu.Di saat kaum2 lain mula bersatu pertahankan kepentingan mereka kita pula melayu terus berpecah sehingga terlalu lemah dalam memperjuangkan hak2 kita.Kita perlu belajar dengan mereka,jangan sampai kelak generasi akan datang persalahkan kita atas incompetence kita hari ini.

 46. bukanlah nak jadi macai umno mahupun macai mana2 parti, tapi mentality ” islam pun rasuah lebih baik ambik pemimpin non muslim” adalah suatu mentality yang cukup bahaya. Kesan memang xkan nampak masa sekarang, tapi untuk long term akan cukup jelas kelihatan. Satu lagi situasi yang saya nampak sekarang adalah apabila timbulnya isu2 rasisme dari kaum lain, Penyokong PH lebih cenderung untuk mengambil jalan mudah dengan menyalahkan UMNO(umno partially responsible tpi x secara keseluruhan), sedangkan isu itu wujud dan betul2 terjadi .Sebagai contoh isu zakir naik etc2 ,ia seolah menunjukkan penyokong PH hidup dengan “penyakit” self denial, mereka x dapat akui konsep malaysia baru telah diambil kesempatan oleh pihak2 tertentu.Di saat kaum2 lain mula bersatu pertahankan kepentingan mereka kita pula melayu terus berpecah sehingga terlalu lemah dalam memperjuangkan hak2 kita.Kita perlu belajar dengan mereka,jangan sampai kelak generasi akan datang persalahkan kita atas incompetence kita hari ini.

 47. Yg patut di fikirkan umno akan jadi bahan kajian sejarah kerana kerakusan pemimpin nya mengumpul kekayaan tanpa memikirkan agama bangsa dan negara . Dah tersungkur main isu agama dan perkauman . Nasib umno akan jadi saperti parti kongres india parti LDP jepun dan parti golkar indonesia .

 48. Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK

 49. Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK

 50. Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK

 51. Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK

 52. Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK Mahacai TEPUK

 53. Pokoknya ahli parlimen sendiri yg mainkan peranan… Bukan rakyat yg berjuang utk mempertahankan agama. Ramai ahli parlimen yg islam tetapi takut membuat keputusan.
  60 tahun parlimen dikuasai org melayu malah beragama islam , yg nyata islam juga kian lemah malah tiada perkara dakwah dari wakil wakil rakyat yg kita pilih. Ahli parlimen dari PAS sendiri dok ponteng parlimen memang patut perkara ini berlaku yg islam akan hilang kekuatan. Perkara takdir allah pun boleh diambil kira dgn lahir imam mahdi,turunnya nabi isa. Jika islam terus kuat imam mahdi dan kisah nabi isa pasti tidak wujud.

 54. Cari lah modal lain weyyy.. selagi Tuanku Sultan Raja2 yg memerintah…tak ada nya boleh tukar kpd Kristian sesuka je…dah2 la tu meroyan tu…baiki semula umno bn dari dlm diri tu dulu baru boleh isytihar tegar nya umno membela melayu…

 55. Cari lah modal lain weyyy.. selagi Tuanku Sultan Raja2 yg memerintah…tak ada nya boleh tukar kpd Kristian sesuka je…dah2 la tu meroyan tu…baiki semula umno bn dari dlm diri tu dulu baru boleh isytihar tegar nya umno membela melayu…

 56. Nak tanya… Kenapa bodoh sgt perlu bezakn mengikut agama?
  Matangkn pemikiran tu.. Jgn jd jumud sgt…
  Muslim di negara China lbih ramai dari Malaysia.. Hakikat yg perlu ditelan oleh pencuci bontot umno

 57. Ini nama nya keadilan berdemokrasi yang bersih. Tiada bangsa atau agama 100% Demokrasi berparlimen yang Perlembagaan Ketajaan tutut dan Amali sejak pertubuhan Negara Malaysia. Kalau Bangsa Melayu kalah akhir nya itu salah bangsa Melayu tidak bersatu dan mudah menerima dan membuat fitnah. Counsil Diraja tak kesah sbb macam mana pun perobahan corak pemerintah mereka sudah serah dengan rakyaat Malaysia untuk memilih secara adil. Kalau Melayu berpecah itu salah bangsa Melayu sendiri kerana senang diperbodohkan oleh bangsa lain. Sogok saja meteka telan. Fitnah saja mereka terima bulat2 dan berani bersumpah dan tak kisah kalah atau menang. Dan lagi demokrasi berparlimen bukan cara Islam yang di amalkan oleh Rasulullah Saw dan para Sahabat. Maka telan lah, tunggu kehancuran nya atas kebodohan rakyaat melayu sendiri.

 58. Dalam Perlembagaan Malaysia, yang menjaga Agama Islam dan Kepentingan Orang Melayu + Bumiputera adalah Raja2 Melayu. Kecualilah mereka merelakan perkara ini diubah oleh Kerajaan PH….. Sesuatu yang mustahil berlaku! Tak payah lah membodohkan orang Malaysia!

 59. Dalam Perlembagaan Malaysia, yang menjaga Agama Islam dan Kepentingan Orang Melayu + Bumiputera adalah Raja2 Melayu. Kecualilah mereka merelakan perkara ini diubah oleh Kerajaan PH….. Sesuatu yang mustahil berlaku! Tak payah lah membodohkan orang Malaysia!

 60. Kiranya ankor wat dan candi borobudur, lembah bujang ni dibuat selepas 1957 ler? Selepas pru14 agaknya? Kerajaan siam tu baru juga padahal? Vatican tu saya dengar baru ditubuhkan minggu lepas. Kerajaan komunis china saja yang ada lama sikit, 2000 tahun dahulu, sebab tu uncle najib ko banyak minta tolong kat sana. Maharaja china baru ada sekarang. Kerajaan British, Sepanyol, Portugis, ROM baru wujud dalam 10tahun ni kalau mengikut fakta. Belanda memang belum wujud, yang ada tu bukan belanda, itu melaka. Tak percaya pergi lah ke bandar melaka. Apa punya hebatlah fakta ni. Agak2 lah kalau nak membohong. Jangan sampai YDP Agong murka sebab kau anggap dia Kristian. Belum kena saman oleh Madey lagi? Puak Cina, India n Melayu dap belum tentu lagi 100% Kristian. Dia orang pun ada agama n pegangan hidup sendiri. Takkan

 61. Salah siapa…? Salah pemimpin umno sekarang…mereka berlumba mengumpul kekayaan dgn memperbodohkan bangsa dgn laungan smgt pariotik ….. Budi sekelumit…gah segunung…ni lah golongan bangsat n haramjadah yg mengkhianati perjuangan yg terdahulu .

 62. Salah siapa…? Salah pemimpin umno sekarang…mereka berlumba mengumpul kekayaan dgn memperbodohkan bangsa dgn laungan smgt pariotik ….. Budi sekelumit…gah segunung…ni lah golongan bangsat n haramjadah yg mengkhianati perjuangan yg terdahulu .

 63. Salah siapa…? Salah pemimpin umno sekarang…mereka berlumba mengumpul kekayaan dgn memperbodohkan bangsa dgn laungan smgt pariotik ….. Budi sekelumit…gah segunung…ni lah golongan bangsat n haramjadah yg mengkhianati perjuangan yg terdahulu .

 64. Salah siapa…? Salah pemimpin umno sekarang…mereka berlumba mengumpul kekayaan dgn memperbodohkan bangsa dgn laungan smgt pariotik ….. Budi sekelumit…gah segunung…ni lah golongan bangsat n haramjadah yg mengkhianati perjuangan yg terdahulu .

 65. Puak party Umngok kira tang ,mana….nk payong mr bijan..ker….MR BIJAN NI BUANG KAREN JER DAH JADI KUDIS BUTA PAD umngok….simpan pun tak nilai….Mudharat yg dia buat tuu biaq dia tanggong sendiri laa di mahkamah..suruh dia study mcm mana nak jaga parlimen SG BULOH DAN SEMAH JAGA DUN KAJANG.

 66. Puak party Umngok kira tang ,mana….nk payong mr bijan..ker….MR BIJAN NI BUANG KAREN JER DAH JADI KUDIS BUTA PAD umngok….simpan pun tak nilai….Mudharat yg dia buat tuu biaq dia tanggong sendiri laa di mahkamah..suruh dia study mcm mana nak jaga parlimen SG BULOH DAN SEMAH JAGA DUN KAJANG.

 67. Puak party Umngok kira tang ,mana….nk payong mr bijan..ker….MR BIJAN NI BUANG KAREN JER DAH JADI KUDIS BUTA PAD umngok….simpan pun tak nilai….Mudharat yg dia buat tuu biaq dia tanggong sendiri laa di mahkamah..suruh dia study mcm mana nak jaga parlimen SG BULOH DAN SEMAH JAGA DUN KAJANG.

 68. Puak party Umngok kira tang ,mana….nk payong mr bijan..ker….MR BIJAN NI BUANG KAREN JER DAH JADI KUDIS BUTA PAD umngok….simpan pun tak nilai….Mudharat yg dia buat tuu biaq dia tanggong sendiri laa di mahkamah..suruh dia study mcm mana nak jaga parlimen SG BULOH DAN SEMAH JAGA DUN KAJANG.

 69. Puak party Umngok kira tang ,mana….nk payong mr bijan..ker….MR BIJAN NI BUANG KAREN JER DAH JADI KUDIS BUTA PAD umngok….simpan pun tak nilai….Mudharat yg dia buat tuu biaq dia tanggong sendiri laa di mahkamah..suruh dia study mcm mana nak jaga parlimen SG BULOH DAN SEMAH JAGA DUN KAJANG.

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini