Home / :: BLOG :: / Malaysiakini Dan Pakatun Bersorak Gembira Trump Tidak Melawat Malaysia Sebab Tiada Pengetahuan Geografi. 

Malaysiakini Dan Pakatun Bersorak Gembira Trump Tidak Melawat Malaysia Sebab Tiada Pengetahuan Geografi. 

Dalam kejahilan laporan yang menakjubkan, pembaca MalaysiaKini telah disumbat dengan propaganda Mkonon dan bersorak gembira apabila mendapat berita Trump tidak melawat Malaysia pada November ini tetapi akan melawat Jepun, Korea Selatan, China, Vietnam dan Filipina
Mereka mengatakan “padan muka” kepada Najib kerana tiada lawatan balas.
Walau bagaimanapun, apa yang mereka tidak faham ialah Trump melawat negara-negara tersebut sebagai sebahagian daripada perbalahan yang berterusan terhadap Korea Utara dan negara-negara yang dilawati itu adalah yang paling dekat dengan Korea Utara dan mungkin menjadi yang paling terkesan dalam sebarang konflik.
Perdana Menteri Singapura juga akan melawat Trump di White House bulan depan tetapi Trump tidak melawat Singapura yang merupakan sekutu rapat Amerika Syarikat pada bulan November ini.
Malah, Trump juga tidak melawat Indonesia dan juga Thailand.
Zombies Pakatan tidak mempunyai pengetahuan geografi, tidak memahami isu semasa geo-politik atau mati otak – yang membolehkan Mkonon memanipulasi dan mempergunakan mereka.
Orang-orang ini mungkin tidak tahu bahawa Korea Utara telah memberitahu Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu bahawa Amerika Syarikat telah mengisytiharkan perang terhadap mereka dan ujian senjata nuklear dan roket yang agresif baru-baru ini oleh Korea Utara.
*************
Rujukan:
(Visited 19 times, 1 visits today)

Artikel berkaitan

12 comments

 1. Mohd Fadhil

  hahahaha abis da melabur..dtg pon x..tgk pon x..hahaha

 2. Bro Lan

  Tk melawat mai Malaysia pun tkpa.. klo melawat puak2 ne spin lain pulak…cm obama mai dulu

 3. Azami Bachik

  Elok lah Trump tak dtg Malaysia sebab security nak jaga Trump amat menyusahkan.

 4. Shahrul Nizam

  Dtg kompom kena kecam..tk dtg di pusing ke lain..pmbangang kan haprak..no good idea

 5. Rozali Rahim

  Mmg ler trump x lawat m’sia…sbb m’sia byk bantu memperkukuhkan ekonomi depa…skrg trump gi negara lain supaya minta bantuan m’sia kalo ada masalah ekonomi…

 6. Mohd Zaki Wan Abdullah

  Mmg la dia tak akan datang Malaysia sbb isu dah selesai bincang dgn Najib. Takkan nk bazir masa pulak macam PH(Pakatan Haprak)

 7. Hussain Bakar

  Tak dtg melawat pun tak jadi masalah pun pada kita cuma mendatangkan masalah pada ph yg beria sangat meroyan.

 8. Kamal Bahrin Hussin

  Klau trump sggh msia..nnt macai kartun kata plak brape juta gomen lobi trump utk sggh msia???

 9. Muhammad Freedom

  Pakatun mana tau apa…bukan nak rajin membaca utk FAKTA… tapi utk FITNAH.
  Si Madey tu nak bising pasal lawatan balas pulak…. yg dia gi jumpa Reagan dgn Bush dulu (siap bayar okayyy), xde pun dua ekoq president tu buat lawatan balas kat Madey… ni kire ok la sbb paling idak pun.. Obama 2x dtg Malaysia jumpa DSN… terer kan…!!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.