Masa Depan Ekonomi Kita

#SlowSlowTipu ?

9 daripada 10 orang kaum Cina memberitahu saya kita akan berhadapan ekonomi yang teruk dalam masa dua tahun ini.

Kononnya kerajaan baharu terpaksa membuat banyak pembetulan masalah negara akibat hutang dan ketirisan kerajaan lalu. Menurut mereka pembetulan ini akan memberi kesan negatif kepada ekonomi negara sebelum menjadi kuat.

Ini alasan orang yang tidak mahu mengaku silap bahawa kerajaan hari ini berhadapan krisis kepercayaan di kalangan pelabur asing dan dalam negara, kecuali pelabur kroni bertaraf lintah.

Namun kesemua mereka sedar masalah akan dihadapi dan mula mengatur perbelanjaan mengikut jangkaan.

Orang Melayu masih bertegang hal politik dan berbelanja sesuka hati seolah-olah “business as usual.”

Selama dua tahun ini mereka akan “memerah” rakyat dengan menyalahkan kerajaan lalu.

Kereta sedang berjalan elok. Bila masuk pemandu tua dilanggarnya pembahagi jalan dan lubang, memandu macam orang mabuk, kemudian disalahkan pemandu lama tidak jaga kereta dengan baik. . ?

Ab Jalil Backer

……….
Rujukan:
http://pakdin.my/tag/ekonomi

Loading...

37 KOMEN

  1. Ada kawan china ke yang mahu kawan dengan sohai macam you ?Jangan buat andaian yang cakap sendiri syok sendiri. Kalau malaysia dibawah jajahan umno/bn, tak tahu berapa lagi najib dan macai sijilat akan curi duit rakyat ?

  2. Ada kawan china ke yang mahu kawan dengan sohai macam you ?Jangan buat andaian yang cakap sendiri syok sendiri. Kalau malaysia dibawah jajahan umno/bn, tak tahu berapa lagi najib dan macai sijilat akan curi duit rakyat ?

  3. Ada kawan china ke yang mahu kawan dengan sohai macam you ?Jangan buat andaian yang cakap sendiri syok sendiri. Kalau malaysia dibawah jajahan umno/bn, tak tahu berapa lagi najib dan macai sijilat akan curi duit rakyat ?

  4. Ada kawan china ke yang mahu kawan dengan sohai macam you ?Jangan buat andaian yang cakap sendiri syok sendiri. Kalau malaysia dibawah jajahan umno/bn, tak tahu berapa lagi najib dan macai sijilat akan curi duit rakyat ?

  5. Ada kawan china ke yang mahu kawan dengan sohai macam you ?Jangan buat andaian yang cakap sendiri syok sendiri. Kalau malaysia dibawah jajahan umno/bn, tak tahu berapa lagi najib dan macai sijilat akan curi duit rakyat ?

  6. Ada kawan china ke yang mahu kawan dengan sohai macam you ?Jangan buat andaian yang cakap sendiri syok sendiri. Kalau malaysia dibawah jajahan umno/bn, tak tahu berapa lagi najib dan macai sijilat akan curi duit rakyat ?

  7. Ada kawan china ke yang mahu kawan dengan sohai macam you ?Jangan buat andaian yang cakap sendiri syok sendiri. Kalau malaysia dibawah jajahan umno/bn, tak tahu berapa lagi najib dan macai sijilat akan curi duit rakyat ?

  8. Ada kawan china ke yang mahu kawan dengan sohai macam you ?Jangan buat andaian yang cakap sendiri syok sendiri. Kalau malaysia dibawah jajahan umno/bn, tak tahu berapa lagi najib dan macai sijilat akan curi duit rakyat ?

  9. Ada kawan china ke yang mahu kawan dengan sohai macam you ?Jangan buat andaian yang cakap sendiri syok sendiri. Kalau malaysia dibawah jajahan umno/bn, tak tahu berapa lagi najib dan macai sijilat akan curi duit rakyat ?

  10. Ada kawan china ke yang mahu kawan dengan sohai macam you ?Jangan buat andaian yang cakap sendiri syok sendiri. Kalau malaysia dibawah jajahan umno/bn, tak tahu berapa lagi najib dan macai sijilat akan curi duit rakyat ?

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini