Home / :: BLOG :: / Masa Depan Ekonomi Kita

Masa Depan Ekonomi Kita

#SlowSlowTipu ?

9 daripada 10 orang kaum Cina memberitahu saya kita akan berhadapan ekonomi yang teruk dalam masa dua tahun ini.

Kononnya kerajaan baharu terpaksa membuat banyak pembetulan masalah negara akibat hutang dan ketirisan kerajaan lalu. Menurut mereka pembetulan ini akan memberi kesan negatif kepada ekonomi negara sebelum menjadi kuat.

Ini alasan orang yang tidak mahu mengaku silap bahawa kerajaan hari ini berhadapan krisis kepercayaan di kalangan pelabur asing dan dalam negara, kecuali pelabur kroni bertaraf lintah.

Namun kesemua mereka sedar masalah akan dihadapi dan mula mengatur perbelanjaan mengikut jangkaan.

Orang Melayu masih bertegang hal politik dan berbelanja sesuka hati seolah-olah “business as usual.”

Selama dua tahun ini mereka akan “memerah” rakyat dengan menyalahkan kerajaan lalu.

Kereta sedang berjalan elok. Bila masuk pemandu tua dilanggarnya pembahagi jalan dan lubang, memandu macam orang mabuk, kemudian disalahkan pemandu lama tidak jaga kereta dengan baik. . ?

Ab Jalil Backer

……….
Rujukan:
http://pakdin.my/tag/ekonomi

(Visited 18 times, 1 visits today)

Artikel berkaitan

37 comments

  1. Sharifudin Majed

    Pntadbir negara cm hampeh.xda klayakan and expired minister.Hahaha

  2. Aryan Raiqal

    HAHAHAHA PENIPU.. KLAW EKONOMI TERUK PASTI BURSA SAHAM AKAN JATUH.. HAKIKATNYA MAKIN MEROKET SETIAP HARI..

  3. Iroquois Plisskin

    Saudara aku sumer peniaga and kerja pengurusan tinggi tapi tak dengar sepatah pon. Yg kaum Cina lu kenal tu dari China ke? Salah channel bongok… samdol punyer tua nak mampos…

  4. Iroquois Plisskin

    Saudara aku sumer peniaga and kerja pengurusan tinggi tapi tak dengar sepatah pon. Yg kaum Cina lu kenal tu dari China ke? Salah channel bongok… samdol punyer tua nak mampos…

  5. Iroquois Plisskin

    Saudara aku sumer peniaga and kerja pengurusan tinggi tapi tak dengar sepatah pon. Yg kaum Cina lu kenal tu dari China ke? Salah channel bongok… samdol punyer tua nak mampos…

  6. Iroquois Plisskin

    Saudara aku sumer peniaga and kerja pengurusan tinggi tapi tak dengar sepatah pon. Yg kaum Cina lu kenal tu dari China ke? Salah channel bongok… samdol punyer tua nak mampos…

  7. Iroquois Plisskin

    Saudara aku sumer peniaga and kerja pengurusan tinggi tapi tak dengar sepatah pon. Yg kaum Cina lu kenal tu dari China ke? Salah channel bongok… samdol punyer tua nak mampos…

  8. Iroquois Plisskin

    Saudara aku sumer peniaga and kerja pengurusan tinggi tapi tak dengar sepatah pon. Yg kaum Cina lu kenal tu dari China ke? Salah channel bongok… samdol punyer tua nak mampos…

  9. Iroquois Plisskin

    Saudara aku sumer peniaga and kerja pengurusan tinggi tapi tak dengar sepatah pon. Yg kaum Cina lu kenal tu dari China ke? Salah channel bongok… samdol punyer tua nak mampos…

  10. Iroquois Plisskin

    Saudara aku sumer peniaga and kerja pengurusan tinggi tapi tak dengar sepatah pon. Yg kaum Cina lu kenal tu dari China ke? Salah channel bongok… samdol punyer tua nak mampos…

  11. Iroquois Plisskin

    Saudara aku sumer peniaga and kerja pengurusan tinggi tapi tak dengar sepatah pon. Yg kaum Cina lu kenal tu dari China ke? Salah channel bongok… samdol punyer tua nak mampos…

  12. Iroquois Plisskin

    Saudara aku sumer peniaga and kerja pengurusan tinggi tapi tak dengar sepatah pon. Yg kaum Cina lu kenal tu dari China ke? Salah channel bongok… samdol punyer tua nak mampos…

  13. Leong Huat Soon

    Ada kawan china ke yang mahu kawan dengan sohai macam you ?Jangan buat andaian yang cakap sendiri syok sendiri. Kalau malaysia dibawah jajahan umno/bn, tak tahu berapa lagi najib dan macai sijilat akan curi duit rakyat ?

  14. Leong Huat Soon

    Ada kawan china ke yang mahu kawan dengan sohai macam you ?Jangan buat andaian yang cakap sendiri syok sendiri. Kalau malaysia dibawah jajahan umno/bn, tak tahu berapa lagi najib dan macai sijilat akan curi duit rakyat ?

  15. Leong Huat Soon

    Ada kawan china ke yang mahu kawan dengan sohai macam you ?Jangan buat andaian yang cakap sendiri syok sendiri. Kalau malaysia dibawah jajahan umno/bn, tak tahu berapa lagi najib dan macai sijilat akan curi duit rakyat ?

  16. Leong Huat Soon

    Ada kawan china ke yang mahu kawan dengan sohai macam you ?Jangan buat andaian yang cakap sendiri syok sendiri. Kalau malaysia dibawah jajahan umno/bn, tak tahu berapa lagi najib dan macai sijilat akan curi duit rakyat ?

  17. Leong Huat Soon

    Ada kawan china ke yang mahu kawan dengan sohai macam you ?Jangan buat andaian yang cakap sendiri syok sendiri. Kalau malaysia dibawah jajahan umno/bn, tak tahu berapa lagi najib dan macai sijilat akan curi duit rakyat ?

  18. Leong Huat Soon

    Ada kawan china ke yang mahu kawan dengan sohai macam you ?Jangan buat andaian yang cakap sendiri syok sendiri. Kalau malaysia dibawah jajahan umno/bn, tak tahu berapa lagi najib dan macai sijilat akan curi duit rakyat ?

  19. Leong Huat Soon

    Ada kawan china ke yang mahu kawan dengan sohai macam you ?Jangan buat andaian yang cakap sendiri syok sendiri. Kalau malaysia dibawah jajahan umno/bn, tak tahu berapa lagi najib dan macai sijilat akan curi duit rakyat ?

  20. Leong Huat Soon

    Ada kawan china ke yang mahu kawan dengan sohai macam you ?Jangan buat andaian yang cakap sendiri syok sendiri. Kalau malaysia dibawah jajahan umno/bn, tak tahu berapa lagi najib dan macai sijilat akan curi duit rakyat ?

  21. Leong Huat Soon

    Ada kawan china ke yang mahu kawan dengan sohai macam you ?Jangan buat andaian yang cakap sendiri syok sendiri. Kalau malaysia dibawah jajahan umno/bn, tak tahu berapa lagi najib dan macai sijilat akan curi duit rakyat ?

  22. Leong Huat Soon

    Ada kawan china ke yang mahu kawan dengan sohai macam you ?Jangan buat andaian yang cakap sendiri syok sendiri. Kalau malaysia dibawah jajahan umno/bn, tak tahu berapa lagi najib dan macai sijilat akan curi duit rakyat ?

  23. Saiful Jamadi

    Bukan dua tahun..
    Tapi silp2 bu d end tahun ni..
    Negara akan jatuh bangkrup

  24. Shah Wan

    1 daripada 10 orang kaum Cina adalah MELAYU DAPigs

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.