25 C
Kuala Lumpur
Sunday, January 24, 2021

Masyarakat India Berarak Hantar Memorandum Kepada MB Selangor

SHAH ALAM, 10 Mei (Bernama) — Hampir 500 orang India berhimpun di Bangunan Setiausaha Kerajaan (SUK) Negeri pada Khamis untuk menghantar memorandum kepada Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berhubung apa yang disifatkan mereka sebagai janji kerajaan negeri yang tidak ditunaikan.

Disertai anggota Pertubuhan Perikatan Prihatin Malaysia, sebuah badan bukan kerajaan (NGO), mereka sebelum itu berarak ke bangunan tersebut dari Dataran Shah Alam mulai pukul 11.30 pagi.

Wakil kumpulan itu, K.Vijiyakumar, berkata memorandum berkenaan dihantar kerana masyarakat India di negeri ini berasa tertipu selepas janji-janji pilihan raya kerajaan pakatan pembangkang tidak ditunaikan walaupun telah empat tahun memerintah.

“Kami semua ditipu malah ditindas membabitkan isu seperti penjualan tanah sekolah, peningkatan kadar sewa Projek Perumahan Rakyat, pemberian tanah kuil dan pemberian biasiswa pendidikan kepada masyarakat India,” katanya kepada pemberita.

Vijiyakumar, yang juga setiausaha NGO berkenaan, turut mendakwa kerajaan negeri tidak prihatin dalam memberikan peluang dan platform kepada belia India di Selangor untuk tujuan pembangunan sosial dan ekonomi.

Berita Berkaitan

Komen

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.