33.5 C
Kuala Lumpur
Tuesday, October 20, 2020

MP PKR Kapar S.Manikavasagam Tarik Balik Dakwaan Terhadap Bekas OCPD Sentul

S.Manikavasagam K. KumaranAnggota Parlimen Kapar S.Manikavasagam menarik balik dakwaannya terhadap bekas Ketua Polis Daerah Sentul ACP K. Kumaran berhubung kematian seorang aktres K.Sujatha.

Kenyataan penarikan balik itu dibacakan Manikavasagam dengan Kumaran berdiri di sebelahnya, dan ia direkod oleh Hakim Mahkamah Tinggi Datuk Asmabi Mohamad.

“Pada atau kira-kira 3 Ogos 2007, saya mengadakan sidang akhbar dan mengeluarkan kenyataan kepada pelbagai anggota media. Saya mengiktiraf dan menerima bahawa kandungan kenyataan media itu memfitnah Kumaran.

“Saya dengan ini menyatakan bahawa saya secara terus terang dan sepenuhnya menarik balik semua dakwaan dalam kenyataan media itu yang merujuk untuk mengaitkan Kumaran. Saya menyesali sebarang kerosakan atau kemudaratan terhadap reputasi dan integriti Kumaran serta ingin menyatakan tidak pernah bermaksud untuk berbuat demikian.

“Saya dengan ini memberikan aku janji bahawa saya tidak akan mengulangi, menerbitkan semula atau membuat sebarang kenyataan lain pada masa ini dan akan datang, yang boleh membayangkan atau mencadangkan mana-mana dakwaan seperti yang dinyatakan di atas,” katanya.

Sebagai sebahagian daripada penyelesaian, Manikavasagam juga dikehendaki menyiarkan kenyataan penarikan balik itu dalam akhbar harian berbahasa India Makkal Ossai dalam tempoh sebulan.

Hakim Asmabi kemudian berterima kasih kepada kedua-dua pihak dan tidak mengeluarkan perintah berhubung kos.

Pada 8 Ogos 2007, Kumaran memfailkan saman fitnah RM10 juta terhadap Manikavasagam.Penyataan tuntutan Kumaran mendakwa artikel yang diterbitkan berhubung perkara itu telah menyebabkan kredibilitinya tercemar teruk di mata orang ramai.


Berita Berkaitan

Polis tahan 31 individu berhibur dalam parti tertutup

ISKANDAR PUTERI: Polis menahan 31 individu dipercayai mengadakan parti tertutup di dua kediaman dalam...

‘Raja’ Macau Scam Goh Leong Yeong lolos panjat pagar SPRM diburu polis

Bukit Aman sedang memburu dalang utama atau ‘Raja’ Macau Scam yang melarikan diri dengan...

ADUN Warisan Kunak positif COVID-19

KUNAK: Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kunak, Norazlinah Arif hari ini memaklumkan beliau disahkan...

Proton Persona dipandu gila sebelum terbakar

Kajang: Kereta Proton Persona yang terbakar di Jalan Suakasih Bandar Tun Hussein Onn di...

Komen

..

Najib sindir MB Selangor rakam gambar hidu botol dan ‘up’ di FB

Ahli parlimen Pekan, Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak melemparkan kritikan pedas terhadap Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Amirudin Shari berhubung isu pencemaran...
993PeminatSuka
4,100PengikutMengikut
3,358PengikutMengikut
11,000PelangganLanggan