27 C
Kuala Lumpur
Saturday, January 23, 2021

Mubarak Fokus 161 DUN, 80 Parlimen Bantu BN Pada PRU-13

KOTA BAHARU — Majlis Bekas Wakil Rakyat (Mubarak) Malaysia akan menumpukan kepada 161 kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) dan 80 kawasan Parlimen di seluruh negara bagi membantu Barisan Nasional (BN) memenangi pilihan raya umum ke-13.

Setiausaha Agungnya Datuk Abdul Rahman Ibrahim berkata pihaknya dengan kerjasama Persatuan Veteran Umno akan mengadakan pelbagai program penerangan bagi meraih sokongan rakyat.

“Fokus kita adalah untuk mendekati golongan di luar arus perdana, iaitu kelompok yang tidak terlibat seperti badan-badan bukan kerajaan (NGO) dan pesara.

“Jika kita lihat di sesetengah tempat jumlah ahli parti hanya 30-35 peratus, selebihnya adalah kalangan bukan ahli parti yang jadi pengundi,” katanya pada sidang media selepas merasmikan Seminar Peranan Mubarak dan Veteran Umno Untuk Menghadapi PRU-13, di Ketereh, di sini Khamis.

Sehubungan itu, Abdul Rahman berkata pihaknya telah melantik bekas-bekas wakil rakyat sebagai fasilitator ataupun pembantu di setiap kawasan DUN dan Parlimen di seluruh negeri bagi menjayakan program tersebut. – Bernama

Berita Berkaitan

Komen

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.