Thursday - July 29, 2021 @ 04:15
BERITANASIONALMuhdalina Didakwa Ugutan Jenayah Dan Bawa Pedang Di Perkarangan Kompleks B, JPM

Muhdalina Didakwa Ugutan Jenayah Dan Bawa Pedang Di Perkarangan Kompleks B, JPM

Pedang yang dipercayai digunakan oleh suspek

Seorang wanita berusia 28 tahun pada Isnin didakwa atas dua tuduhan iaitu ugutan jenayah dan membawa pedang, di perkarangan Kompleks B, Jabatan Perdana Menteri (JPM) di sini minggu lepas.

Muhdalena Ahmad, yang merupakan bekas penuntut Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), mengaku tidak bersalah terhadap kedua-dua tuduhan itu.

Muhdalena didakwa di Mahkamah Sesyen Putrajaya yang bersidang di wad ortopedik Hospital Putrajaya di mana dia sedang menerima rawatan akibat daripada kecederaan.

Bagi tuduhan pertama, dia didakwa melakukan ugutan jenayah dengan mengugut mendatangkan cedera parah kepada seorang anggota polis Ridzuan Megat Ahmad manakala bagi tuduhan kedua, dia didakwa membawa sebilah pedang.

Dia dituduh melakukan kedua-dua tuduhan itu di Kompleks B, JPM, Presint 1, Putrajaya kira-kira pukul 2.30 petang, 9 Julai lepas.

Pada Isnin lepas, Khalil Afandi yang mengaku dirinya Imam Mahadi bersama wanita itu dengan bersenjatakan dua bilah pedang samurai dan sebilah pisau pemotong daging mengamuk di perkarangan Kompleks B, JPM di Putrajaya.

 

 

Berkaitan:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here