32 C
Kuala Lumpur
Wednesday, January 27, 2021

Muhyiddin akhirnya mendedahkan kebenaran – Siapa Mahathir (video)

Dan ini juga bermakna apa Tengku Razaleigh Hamzah berkata benar. Tengku Razaleigh berkata beliau enggan untuk menjadi Perdana Menteri kerana beliau hanya akan menjadi Perdana Menteri boneka, dengan Dr Mahathir menarik tali dari belakang tabir sebagai Perdana Menteri de facto.

muhyiddin-najib-kospirasi

1. Apa yang dikatakan oleh Muhyiddin Yassin, seperti yang dilaporkan dalam berita yang di bawah adalah sangat menarik. Pertama sekali, Tun Dr Mahathir Mohamad memutuskan siapa yang menjadi Perdana Menteri. Dan jika Dr Mahathir tidak mahu anda sebagai Perdana Menteri atau dia mahu anda dikeluarkan sebagai Perdana Menteri maka itu adalah apa yang akan berlaku.

2. Muhyiddin mengatakan bahawa Dr Mahathir adalah orang yang memilih Najib menggantikan Tun Abdullah Ahmad Badawi sebagai Perdana Menteri. Oleh itu Dr Mahathir sendiri memutuskan bahawa Najib akan mentadbir negara dan parti, Umno atau Barisan Nasional juga tidak mempunyai hak bersuara dalam perkara itu.

3. Muhyiddin juga mendedahkan bahawa beliau dan Dr Mahathir kecewa dengan Najib kerana ia menolak untuk mencabar Abdullah dan menggulingkan beliau. Muhyiddin memberi gambaran bahawa Najib setia kepada Abdullah dan enggan menikam dia di belakang.

4. Muhyiddin memberi tekanan kepada Najib untuk mencabar Abdullah dan menolak dia keluar. Dan menurut Muhyiddin, jika Najib enggan menggulingkan Abdullah maka dia (Muhyiddin) sebaliknya yang akan menjadi Perdana Menteri.

Apa yang dikatakan Muhyiddin memberikan banyak gambaran mengenai apa yang sedang berlaku hari ini. Tujuh tahun lalu Najib diberitahu dia perlu mencabar Abdullah dan menendang dia keluar. Jadi kisah Muhyiddin kini yang dia diminta untuk mencabar Najib dan menendangnya keluar masuk akal.

Sama dengan corak apa yang berlaku tujuh tahun lalu dan apa yang berlaku sekarang. Orang yang mengemudi negara Malaysia adalah Dr Mahathir dan sesiapa yang menjadi Perdana Menteri adalah Perdana Menteri boneka semata-mata dimana Dr Mahathir sebagai Perdana Menteri de facto.

Dan ini juga bermakna apa Tengku Razaleigh Hamzah berkata benar. Tengku Razaleigh berkata beliau enggan untuk menjadi Perdana Menteri kerana beliau hanya akan menjadi Perdana Menteri boneka, dengan Dr Mahathir menarik tali dari belakang tabir sebagai Perdana Menteri de facto.


 


Muhyiddin Tidak Kesal Sokong Najib Jadi PM

Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, beliau tidak menyesal memberi sokongan kepada Datuk Seri Najib Tun Razak untuk mengambil alih jawatan perdana menteri bagi menggantikan Tun Abdullah Ahmad Badawi selepas pilihan raya umum 2008.

Timbalan Presiden Umno yang digugurkan sebagai timbalan perdana menteri pada Julai lalu kerana kelantangan suaranya terhadap isu 1Malaysia Development Berhad (1MDB) berkata, perubahan dalam kepimpinan perlu dilakukan selepas pilihan raya.

Menurut Muhyiddin, beliau perlu meyakinkan Najib yang ketika itu merupakan timbalan presiden kerana Najib “hanya calon tunggal” untuk mengambil alih sebagai presiden parti dan perdana menteri.

Muhyiddin ketika itu merupakan salah seorang daripada tiga naib presiden parti.

“Saya bersama dengan Umno sepanjang hidup saya dan keputusan dan tindakan yang saya buat adalah untuk masa depan parti,” katanya pada pertemuan bersama akar umbi yang dianjurkan oleh akhbar Sinar Harian di sini.

Muhyiddin berkata, beliau tidak akan menubuhkan parti baharu kerana ia tidak akan menjadi penyelesaian kepada masalah yang sedang berlaku dalam Umno.

Tambahnya, Umno seharusnya menjalani proses transformasi seiring dengan aspirasi rakyat.

“Berdasarkan pengalaman saya bertahun-tahun, mempunyai parti baharu tidak pernah mudah kerana ia mungkin akan berakhir esok,” katanya.

Muhyddin berkata, beliau akan terus menyuarakan demi Umno kerana beliau tidak mahu melihat parti mengalami kekalahan pada pilihan raya umum akan datang.

Beliau mencabar para pemimpin Umno, terutama ketua bahagian dan mereka yang mempunyai jawatan supaya tidak takut untuk membawa suara akar umbi.

“Mana yang lain? Adakah mereka terlalu takut jika mereka bersuara, mereka akan hilang jawatan dalam parti atau meletakkan risiko dalam peluang mereka untuk menjadi wakil rakyat,” katanya.

Dalam pada itu, Muhyiddin menolak tanggapan mengenai beliau adalah “musuh dalaman” sebagaimana yang dirujuk Najib ketika membentangkan Bajet 2016 pada Jumaat.

Berita Berkaitan

Komen

  1. admin kembalilah kepada matlamat asal y hanya anti DAP…liker pn suka..bukannye jadi batu api penambah perisa kpd pgaduhan pemimpin melayu islam y DAP suka lihat..atau mmg admin dah kene bayar..so mmg xpeduli dah psl menda lain melainkn menangkn org y mbayar admin..kalau xmampu jd anti DAP..tutup jela page or tukar nama lain..

  2. Salam sejahtera..d sini sy nk share pd sape2 yg nk tmbh side income..Nak tak kalau kite cube n usahakn utk dapatkn income RM200++ sehari..?? FREE REGISTER… Tiada apa2 bayaran pun dikenakan.. ( Kalau rasa program ni menipu, anda tidak rugi apa2 pun sb tak kluar modal langsung pun kan..??) TAK perlu jumpa orang, TAK perlu jual barang.. Anda open link dibawah yg saya bg tu dan REGISTER je anda terus dapat USD25 X 4.2= RM105… lepas tu anda dapat link sendiri dan copy ayat saya ni… postkan pada kawan2 fb ke, twitter, wassap sebagainya. Setiap yg buka link anda, anda akan terima USD10 X 4.2=RM42. MUDAH sungguh kan..?? Anda boleh pilih samada duit masuk ke Acc bank atau CEK dipos ke alamat rumah anda.. Ramai yg dah Register sebab apa..??? Sebab FREE dan dapat income. Klik link ini kalau nak cuba2 buat duit dgn tanpa kos (FREE) tak salah mencuba..PERCAYALAH..anda xrugi
    apa2 pn klu mncuba krn ianya PERCUMA!!! malah anda yg akn dbyr INSYAALLAH..rezki xdtg bergolek, ALLAH akn mmbntu klu kita berdoa dn berusaha…klik link di bwh….
    http://jobrize.com/index.php?ref=676994
    ———————
    1. klik link diatas
    2. daftar PERCUMA / xprlu bayar ape2
    3.selepas daftar anda akn dpt link anda sndri di halaman trsebut
    4. poskan atau hntr link anda trsebut kpd kawan2 sedara mara adk bradik atau sape2 saje via fb/wechat/wassap/twitter dll..
    5.jika sesiapa lawati dn mndaftar di link trsebut..ada duit utk anda

  3. Kalau dah sesat hujung jalan, balik pangkal jalan, jangan bakar kelambu kerana marahkn pijat, masa depan cerah, kalau kita bersabar mrnghadapi ujian. Allah memberikn yg baik2 saja, yg lemah kita sendiri, muhasabah.

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.