Home / :: BLOG :: / Mukhriz Masih Pemegang Saham Terbesar OPCOM Selepas Menjual Sebahagian Saham

Mukhriz Masih Pemegang Saham Terbesar OPCOM Selepas Menjual Sebahagian Saham

Pengasas Opcom Holdings Bhd Datuk Seri Mukhriz Mahathir, menjual 43,600 saham dan 605,000 saham syarikat, masing-masing pada 2 Jan dan 3 Jan, 2018.

Dalam kenyataan kepada Bursa Malaysia hari ini, syarikat pengeluar kabel gentian optik itu memaklumkan bahawa selepas penjualan berkenaan, Mukhriz masih pemegang saham terbesar dengan memiliki 40.61 juta saham atau 25.18 peratus.

OPCOM ditutup setengah sen lebih tinggi kepada 37.50 sen pada penutup dagangan hari ini.


Rujukan:
Exco Bersatu lapor SPRM siasat salahlaku Mukhriz
http://pakdin.my/exco-bersatu-lapor-sprm-siasat-salahlaku-mukhriz/

Zaman Kegemilangan Kronisme Dan Nepotisme Yang Mahathir Tidak Ambil Kisah
http://pakdin.my/zaman-kegemilangan-kronisme-dan-nepotisme-yang-mahathir-tidak-ambil-kisah/

MAHATHIR BERBUAT SESUKA HATI KAYAKAN ANAK SENDIRI SEMASA MENJADI MENTERI PERDANA MENTERI DAN MENTERI KEWANGAN
http://pakdin.my/mahathir-berbuat-sesuaka-hati-kaakan-anak-sendiri-semasa-menjadi-menteri-perdana-menteri-dan-menteri-kewangan/

(Visited 6 times, 1 visits today)

Artikel berkaitan

Check Also

Kos operasi penternakan ayam meningkat selepas rejim PH memerintah kata persatuan

Persatuan terbesar mewakili industri ternakan mengalu-alukan siasatan berhubung dakwaan tentang kewujudan kartel di sebalik kekurangan bekalan telur ayam yang dikatakan menjadi punca kenaikan harganya sejak kebelakangan ini.

41 comments

  1. Achmad Achmad

    Jual saham untuk pam dana PRU..???

  2. Ned Salleh

    Jual saham sendiri punya tak pe.. Jannji tak songlap hak rakyat mcm scandal felda..

  3. Kash Ariff

    Biar la company dia.. xde la curi duit 2.6 bilion..

  4. Emi Ayub

    Curi! Betul ke? Atau suka dengan fitnah

  5. Kash Ariff

    Betul.. hbs 2 dana?? Fakta semua ade.. transaksi.. lps 2 ckp raja arab transfer selepas da mangkat

  6. Aidit Mokhtar

    Emi Ayub ko ni bodoh ker??

  7. Kash Ariff

    Aidit Mokhtar hahaha macai dapat 2.6 bilion.

  8. Mohd Azizafril Abu Hasan

    Derma arab msuk acc sndri.. kahkahkah

  9. Kash Ariff

    Hahahah akaun ke bini nya

  10. Jamaludin Ali

    nak pakai duit untun pru 14 klau tak takdapat undi nanti bila2 bolih dapat balik bangkai kapla hm…

  11. Fakhrul Azhar

    dia dh tau saham nk jatuh tu yg jual awal2…

  12. Pahlawan Mimpi

    Dia punye pasal la nak jual ke tak…..dia yg punye saham

  13. Ziazan Shaiful

    Duit tu bagi le kat ahli parti Bunga tu tak yah le nak minta derma

  14. Junaidah Sulaiman

    Nak derma bglah masuk akaun negara apa hal akaun peribadi. Kan dia ngaku mmg ada masuk kat akaun dia. Tapi kata derma.

  15. Junaidah Sulaiman

    Tak kisahlah yg pnting bkn hrta org

  16. Fakhrul Azhar

    Mmg xkisah pon cuma nk bgtau jer saham nk jatuh sbb tu jual. Sy pon jualbeli saham jugak so ni bnda biasa org buat bila saham mula nk jatuh. Yg cik kak JunaidahSulaiman mcm sakit ht sgt apahal?

  17. Ahmad Nizam Osman

    Jadi chairman 400 company pun Takper…. Tu semua kerana bakat bukan kerana pengaruh…. Maklumlah budak suci anak kepada pemimpin suci tanpa dosa langsung…. ? ? ? ? ? ?

  18. Ned Salleh

    Ahmad Nizam Osman….kenapa kau Sakit hati dgn anak2 Tun M… Anak Zahid pun berduit ,anak Nazri pun berduit, anak Najib boleh ade extra duit lagi buat filem X-rated..

  19. Ned Salleh

    Jadi chairman of 400 companies . Kau are check berapa puloh ribu anak Melayu dia bagi pekerjaan. Cukai pd kerajaan.. Cuba kau semak. Bole ?

  20. DS Hj Saiful Bahri

    Inilah yang menjadi musykil. Kalau kena pada batang hidung sendiri semuanya takpe. Kalau kena pada orang yang berkaitan dengan BN semua tak bolih. Hingga sanggup memfitnah sekali.

  21. Mohamed Zuhri Amir

    Saham kroni…mmg takde masalah dia nk jual syarikat dia tapi menekan rakyat…

  22. Ned Salleh

    400 syarikat tu dengarnya lebih skit dari Zahid. ?????…n d companies are all listed n legit.. Sbb tu orang BN ade access.. Tapi bzness anak Najib di US tu kita tak tau… Jadi isu fitnah BN tak betul tt issue yg menimbulkan fitnah lagi tepat untuk BN…

  23. Daniel Mikael

    Pastu kecoh anak² mahathir mewah..
    Mewah harta berniaga, orang nampak korang pon leh access brapa share dia ada..
    Anak najib mewah meniaga apa, sampai leh wat filem kt US? Filem blue pulak tu…

  24. Mohamad Ikhmal

    penjilat 2.6b komen snyap trus hahha

  25. Junaidah Sulaiman

    Tak sakit hati pun. Saya ckp tu mksudnya suka hati dialah nak buat apa harta dia. Betulkah x?

  26. Emi Ayub

    Mohamad Ikhmal Junaidah Sulaiman Kash Ariff Mohd Azizafril Abu Hasan dan Aidit Mokhtar jangan jadi buta kehidupan

  27. Fakhrul Azhar

    Mmgla suka hati dia harta dia tp kenapa bgtau sy?

  28. Kash Ariff

    EMI Ayub ko jgn jadi penjilat

  29. Hazwan Razak

    Hasil bapak payung projek dlu2

  30. Ahmad Nizam Osman

    Aku ada sebut bn ke? Aku persoalkan…. Bakat atau pengaruh? Aku run 1 company saja pun tak cukup masa…. So takleh jawab la ye? ????

  31. Ahmad Nizam Osman

    Apa yang aku nampak hanya taksub…. That’s all…

  32. Ned Salleh

    Ahmad Nizam…. Kau tak sebut BN tapi DS Hj DS Hj Saiful Bahri…yg sebut..
    No. 2… Anak Najib yg jadi overnight millionaire tu at 28 years old ..kau ingat bakat ke pengaruh.. We are talking about anak PM ni…. Kau ingat by d time he is 40 n if his daddy is still d PM (which I hope not) how many chairmanship dia pegang. As simple as tat…
    Tapi biasa la… Nama anak2 Tun M ge naik.. ??????…
    I wont dispute your ability to run more than one company..

  33. Ahmad Nizam Osman

    It’s 400 companies …. He must be one super manager or whatever…. ? ? ? ? …. By the way…. Your opinion about me…. Keep it to yourself…….. ???????….teruskan taksub dan kebenaran berpilih2 anda… Itu fakta….. Nite…

  34. Ned Salleh

    Ahmad Ahmad Nizam Osman..are U sure U are a bzness man… Chairman je pun.. Wat if he is… One super manager… Just accept d fact tat U are not… He is not his father’s son for nothing…

  35. Ned Salleh

    As for d taksub part… I m. too old to be an extremist…. But I love n admire a man with guts n intelligence n cool…

  36. Halim Saidin

    Supply yg kecik2 pun opcom sapu…nasib baik ada huawei…ada ler job kocik2…

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: