25 C
Kuala Lumpur
Friday, October 23, 2020

Najib Berjaya Jadikan Malaysia Kondusif Perniagaan Dan Pelaburan: Musa

Musa Aman

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berjaya menjadikan Malaysia kondusif untuk perniagaan dan pelaburan, kata Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Musa Aman.

Beliau berkata keadaan ini dicapai melalui pengenalan Model Baru Ekonomi dan pelbagai program seperti Program Transformasi Kerajaan (GTP) dan Program Transformasi Ekonomi (ETP).

“Hari ini, kita melihat ekonomi yang dipacu sektor swasta dalam bentuk pelaburan dalam projek-projek, manakala kerajaan menyediakan sokongan melalui infrastruktur, dan rangka kerja yang sesuai untuk menjalankan perniagaan.

“Bagi Sabah, kita boleh mengatakan dengan yakin bahawa negeri ini antara yang paling selamat dan paling sesuai untuk hidup, mengadakan perdagangan dan menjalankan perniagaan.

“Sabah menawarkan keamanan dan kestabilan dan kami sentiasa berusaha ke arah meningkatkan sistem penyampaian kerajaan supaya perniagaan boleh berkembang,” kata beliau dalam ucapannya sempena majlis makan malam ulang tahun ke-29 Persekutuan Pekilang-pekilang Sabah (FSM) di sini.

Dalam hal ini, beliau berkata kerajaan negeri mengalu-alukan pelaburan tulen yang mewujudkan peluang pekerjaan yang berkualiti dan bermakna bagi penduduk tempatan, di samping membantu meningkatkan pertumbuhan ekonomi.


Berita Berkaitan

Jumpa mayat reput di belakang kuil

Taiping: Mayat reput ditemui penduduk di kawasan semak belakang kuil di Taman Zenith, di...

Polis tahan 31 individu berhibur dalam parti tertutup

ISKANDAR PUTERI: Polis menahan 31 individu dipercayai mengadakan parti tertutup di dua kediaman dalam...

‘Raja’ Macau Scam Goh Leong Yeong lolos panjat pagar SPRM diburu polis

Bukit Aman sedang memburu dalang utama atau ‘Raja’ Macau Scam yang melarikan diri dengan...

ADUN Warisan Kunak positif COVID-19

KUNAK: Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kunak, Norazlinah Arif hari ini memaklumkan beliau disahkan...

Komen

..

Dah memang cara Mahathir dari dulu, Najib beritahu Ram Karpal

Ahli Parlimen DAP Ramkarpal kata dia kesal pernah kerjasama dengan Tun Mahathir. Ramkarpal juga dakwa Tun Mahathir telah musnahkan sistem kehakiman untuk penjarakan ramai orang...
993PeminatSuka
4,100PengikutMengikut
3,358PengikutMengikut
11,000PelangganLanggan