27 C
Kuala Lumpur
Saturday, January 23, 2021

@NajibRazak temui rakyat Selangor Ahad ini – @zinmohamed

Dato' Seri Ir Mohd Zin

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, akan melakukan lawatan kerja sehari ke Selangor Ahad ini di bawah program “Nurani Rakyat” di Petaling Jaya, Shah Alam dan Puchong.

Kordinator Barisan Nasional (BN) Selangor, Datuk Seri Mohd Zin Mohamed, berkata lawatan kerja Najib bagi mendengar denyut nadi rakyat akan bermula di Petaling Jaya, pada sebelah pagi.

“Perdana Menteri akan menghadiri jamuan sambutan ulang tahun ke-30 Pusat Sri Murugan di Sek Ren Jenis Kebangsaan Tamil Vivekananda, Jalan Templer, Petaling Jaya di samping mengadakan pertemuan ringkas dengan beberapa wakil persatuan dan pertubuhan bukan kerajaan,” katanya dalam satu kenyataan yang dikeluarkan di sini, hari ini.

Mohd Zin berkata, Najib kemudian dijadual berdialog dengan bekas pegawai kanan kerajaan di Selangor dalam satu perjumpaan khas di Hotel De Palma, Seksyen 19, di sini pada sebelah petang.

Beliau berkata, Perdana Menteri akan menunaikan solat Asar di Surau Al-Fatinah, Pangsapuri Sri Siantan, Putra Perdana, Puchong serta beramah mesra dengan imam, nazir, anggota jawatankuasa surau dan masjid sekitar kawasan itu.

“Najib kemudian akan menyertai perhimpunan Perdana Menteri Bersama Rakyat di Sek Men Kebangsaan Putra Perdana yang dijangka dihadiri 30,000 penduduk dari lima kawasan Parlimen iaitu Sepang, Serdang, Puchong, Hulu Langat dan Kuala Langat,” katanya.

Program perhimpunan bersama rakyat itu turut mengadakan pameran dan jualan pelbagai produk pertanian dalam Karnival Produk Pertanian bermula jam 10 pagi manakala pada 4 petang akan berlangsung majlis penyampaian sumbangan kepada Persatuan Ibu Bapa dan Guru dari lima Parlimen berkenaan serta insentif kepada pelajar cemerlang PMR.

Pada akhir majlis, Perdana Menteri akan melancarkan Pasukan Bermotor Pemuda Barisan Nasional Sepang.

Mohd Zin berkata, menerusi lawatan itu, Najib selaku Pengerusi Badan Perhubungan BN Selangor, mahu memastikan apa jua usaha beliau dan Timbalannya, Tan Sri Muhyiddin Yassin yang turut kerap turun padang di negeri ini, menepati kehendak masyarakat setempat dan dilaksanakan mengikut jadual.

Katanya, Perdana Menteri mahu menyediakan lebih banyak ruang untuk mendekati denyutan nadi rakyat di Selangor yang sudah mula menyatakan secara terbuka bahawa mereka sudah bersedia untuk memilih semula BN supaya kembali mentadbir negeri ini dengan lebih cekap.

“Gerak kerja di bawah program ‘Nurani Rakyat’ dengan tema ‘Sayangi Selangor Yakin BN’ mendapat sambutan baik dan masyarakat di semua pelosok negeri berlumba-lumba menjemput dua pemimpin tertinggi negara itu datang ke tempat mereka,” katanya

Berita Berkaitan

Komen

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.