31.8 C
Kuala Lumpur
Saturday, January 16, 2021

Nasharuddin Tidak Tahu Digugurkan Daripada Majlis Syura PAS

Najib-Ust-Nasa-MekahKUALA LUMPUR: Bekas Timbalan Presiden Pas Nasharudin Mat Isa berkata beliau belum dimaklumkan secara rasmi mengenai penggugurannya daripada Majlis Syura sebaliknya hanya mengetahui berhubung perkara itu melalui media.

“Sehingga di saat ini saya masih belum menerima sebarang surat menyatakan perlucutan jawatan tersebut.

“Saya hanya tahu tentang pemecatan tersebut melalui media dan tidak melalui saluran rasmi parti,” katanya menerusi satu mesej khidmat pesanan ringkas (SMS)kepada Bernama.

Nasharuddin, yang juga Anggota Parlimen Bachok, berkata jawatan dalam Majlis Syura Ulama itu adalah lantikan parti dan parti berhak untuk memecatnya.

“Berorganisasi hanyalah wadah tetapi berpegang pada prinsip adalah satu tuntutan dan saya akan terus berikan sumbangan terbaik kepada mana-mana pihak yang ingin mendaulatkan Islam,” katanya.

Akhbar tempatan pada Isnin melaporkan pemecatan Nasharuddin sebagai Ahli Majlis Syura PAS berikutan tindak-tanduknya yang didakwa boleh merugikan parti itu.

Terbaharu, beliau menyertai lawatan kemanusiaan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak ke Gaza, Palestin pada 22 Januari lalu.

Pada Ogos tahun lalu, Nasharudin menemani Perdana Menteri bertemu para ulama Arab Saudi di Mekah sempena Persidangan Luar Biasa Pertubuhan Kerjasama Islam (OIC).

Berita Berkaitan

Komen

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.