Home / :: BLOG :: / Nasib pekerja ECRL rakyat tempatan yang mengundi untuk perubahan

Nasib pekerja ECRL rakyat tempatan yang mengundi untuk perubahan

#MalaysiaMemili #MalaysiaBaru #KERAjaanTomato #FaktaBukanAuto #RinduZamanNajib

Mari tengok video oleh Channel News Asia berkenaan nasib pekerja ECRL yang kebanyakannya terdiri daripada pekerja tempatan.

Separuh daripada tenaga kerja ECRL telah diberhentikan selepas kerja-kerja ECRL diberi arahan henti-tugas (stop-work order) oleh Kementerian Kewangan.

Di dalam video ini hos dia ada kata “they voted for change of government, and now they didn’t expect to lose their jobs” atau “mereka mengundi untuk mengubah kerajaan, sekarang mereka tak sangka akan kehilangan kerja.”

Kesian anak muda tempatan elok-elok ada kerja diberhentikan. Hanya kerana mereka undi nak ubah Kerajaan.

Sebelum PRU14, Mahathir selalu cakap ECRL guna banyak pekerja dari China. Bunyinya macam 100% pekerja ECRL dari China. Tapi banyak orang tempatan rupanya. Ini baru pekerja, belum masuk kontraktor, pembekal tempatan yang terkesan.

Selamat menonton.

Nasib pekerja ECRL rakyat tempatan from Kamaluddin on Vimeo.

………..
Lihat Video:

https://vimeo.com/280994191 

https://youtu.be/2nEPdDtH89w
………..

Rujukan: https://twitter.com/melgohcna/status/1020328930555772930?s=21

Sumber: FB Syahir
https://web.facebook.com/mohdsyahir21/videos/10216265898618133/

http://pakdin.my/tag/ecrl

(Visited 30 times, 1 visits today)

Artikel berkaitan

77 comments

  1. Hamizi Ismail Mior

    pekerja x mengenang budi kjaan tdahulu ujudkn pluang pkjaan tetiba mengundi ph yg kalian x tahu hujung pangkal lagi?. .pokok yg ranum berbuah hangpa racun maka terimalah padahnya…pilihan terbaik daripada kalian yg bodoh dn sombong..maka kalian semua berbaringlah diatas jalan raya ini saja nasihat kami.

  2. Noor Azam

    Nak Kesian pun kau yg pangkah. Last2 kau kena pangkah. Kerja banyak jual nasi lemak

  3. Rohana Ariffin

    Rakyat malaysia rupanya yg kena buang ingatkan semua pekerja yg depa ambil pendatang asing

  4. Khairuddin Rosle

    Padan dgn muka undilah lagi atok93 tu lagi

  5. Tarmizi Rahim

    Sama nasib dgn pp1am punya contractor la.
    Sadis

  6. Hjyusof Taib

    Tidak mengapa diberhentikan kerja kerana mereka yang dah memilih begitu…nak kan perubahan, maka nasib mereka berubah lah….

  7. Norma Bidin

    Banyak lg rezeki kerja ditmpt lain insyaAllah sekarang pelabur kembali ke Malaysia kerana pentadbiran Tun kalau dulu zaman Najib operasi kilang nak melabur divitenam dan Thailand sekarang kembali keMalaysia yg mana nak gulung tikar semua dah okey stabil kembali syukur alhamdulillah barang keperluan pun tidak membebankan rakyat.

  8. Ilsor Dhom

    Nasib..la
    Pengundi UmnoPAS
    Penyamun besar??

  9. Donn Donn

    They want to change the government but didnt expect to lose their jobs….hahahhahahaha…padam muka….match face…

  10. Ian

    aku yg takde kenanmengena dgn ecrl pon dah takde keje…dah dekat sebulan mencari…masih belom ada ….rumah keta anak bini kena tangggung.. yg masih ada kerja..syukuri nikmat…jgn kata mcm mcm..

  11. Rahmat Arsad Rahmat

    Yg kerja di ecrl anak2 muda umno dan yg mengundi BN

  12. Syuaib Mat Hashim

    udah-udah le tu buat propaganda bangang.

  13. Azizi Md Azizi

    ko mimpi disiang harilah..angan2 mat jenin..dah terang lagi bersuloh..harapan tinggal harapan akhirnya seluncai terjun dgn labunya..itulah ko skrg

  14. Namronsaito Saidon

    padan muka la weiiiiiii tk reti bersyukur

  15. Muhammad Razif Abdul Rashid

    Padan muka pun, konon benci sangat pemimpin melayu umno, gelombang anak muda kononnya , ambikla kena lemas timpa gelombang

  16. Nor Liha

    Malang sungguh…rezeki itu milik Allah …bila Allah beri bersyukur…bukan kufur nnikmat…
    Allah uji tarik rezeki tu…

  17. Aisyah Rus

    Klau suruh najib naik balik jangan harap lah….

  18. Mak Ety

    Termasuk sahabat sy yg sokong oerubahan….kan dah aniaya rakyat….

  19. Iinaa Ina

    Ramai lagi yg terkesan…tpi masih membisu..malu..sukar nk terima hakikat..tgklh berapa lama mereka2 ni nk bertahan utk mengakui kekesalan akibat salah undi.

  20. Baharudin Abd Jalil

    KES INI JUGA MESTI DIKHABARKAN KPD PENGUNDI SUNGAI KANDIS,AGAR MEREKA TAHU,KECELAKAAN YG DIBAWA PH SETELAH MENANG PRU 14…

  21. Noraida Md Jadi

    Korang yg nak berubah…maka berubah lah..dah niat mcm tu..hahaha!

  22. Noraini Osman

    Mahathir kejam..semoga Allah swt membalasnya..

  23. Rizal Romli

    terlajak perahu x leh undur..next 5 tahun kita ubah balikk.

  24. Bonnybridge Bridge

    Apadahall….peluang pekerjaan bwh langit madey Kan bykkkk…. kah3

  25. Razali Myusoff

    salah pangkah dapat taik…p.ramli..

  26. Cuddn Hicjs

    Ha6 padam muka…salah pangkah dpt…taik

  27. Sahiron Yunus

    Nak sgt ubah skg hidup pun ubah… Kufur nikmat

  28. Syed Hamid Abho

    Aku pn dh diberi surat berhenti kerja..xpelh cri kerja lain plak

  29. Rambo Johnrambo

    Yeah.. Yeah.. Yeah.. Tahniah.. Sebab undi ph.. Hahaha.. Terimalah

  30. Isa Putik

    Ngan yin ???,
    Puas la cai PH kena ngan jing???

  31. Zahili Dahari

    Bodonya awk ingat ph ni jaga awk ke?

  32. Junai Che Ot

    One words..,,.
    Padan muka…nak sangat dgn PH..ambik ko

  33. Lara Indah

    Yg dah berkeluarga menangis tak berlagu ….yg bujang alamat lambat nk kawin…kerja dah tak ada….habis tutup periuk nasi …bertabahlah siapa yg kena…banyakkan berdoa Allah maha mengetahui…

  34. Faisal Lo Yusop

    Dulu melalak pasal bandar malaysia – China kat Pahang tu….
    La ni senyap sunyi je isu tuuuu…. ???

  35. Augus Agus

    Up kn vedio ni dlm fb biar melayu² tgk….makin kurang perkerjaan makin ramai menggangur….mitak kt kera kera jaan tlg bantu…duit tabung harapan makin byk tuuh

  36. Herry

    Tepokkkkk oi..!!!
    Tepokkkkk tepok la

    Tepokkkkk!!!

  37. Myvi Produa

    Bila kita xtahu bersyukur dng nikmat yg ada ni lah balasannya.jng kita hanya tahu menunding jari cari kesalahan org lain.

  38. Mohamed Zuhri Amir

    Kn dh kata undi ph umpama kne kencing berjemaah…. Mcm mna 22 thn rakyat masa tu lalui susah sng kini zaman itu kembali lgi …

  39. Tojang Faiz

    Berkorban apa sahaja kan? Niat kau nak jatuhkan Najib. Rupanya sendiri yang jatuh tanpa sedar. Banyak masa lagi untuk bertaubat. Semoga menjadi peringatan sampai bila-bila siapa mahathir & DAP.

  40. Nur Zaity Hidayah

    masa PH menang, aku dah cakap dekat sesape yg cite pasal politik ngan aku.. its either for better or as a lesson… nak perubahan, dpt la perubahan.. tp perubahan yg baik atau buruk, hadap je la.. huhuhu.. semoga Allah jaga Malaysia..

  41. Noor Yusof

    Bulan depan Madey nak gi jilat balik ludah dia dulu

  42. Azali Atan

    atuk 93 tu dah xlama.. tiada harapan lg.

  43. Ct Minah

    Ingat kata pepatah terlajak perahu dapat ditarik terlajak pangkah tangan bau taik..tepuk amai2 belalang kupu2 pangkah PH ramai2 akhinya kena tipu.

  44. Coco Aish Mayang Kesuma

    X payah citer la. Ramai lagi yg dpt keje kt Pengerang ngn MRT3 nk ubah kerajaan sblum PRU walhal memasing tu pakat jual vape kalu Najib x buat projek2 besar tu. Naseb la ada projek dh sempat siap. So now tepuk lah tgn pd yg kehilangan kerja tu sbb aritu melangit puji atok tua tu. Kahkahkah

  45. Bidi Bakar

    Korang dah pangkahkan terima je la k..terlajak motor boleh pusing balik terlajak pangkah lu sendiri mau ingat la ye

  46. Nazrie Melaka

    padan muke… tahniah utk diri yg undi..

  47. OrEn NeRo

    “Vote For Change” padan muka korang?????

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.