25 C
Kuala Lumpur
Saturday, January 16, 2021

Nik Aziz Mula Menolak Anwar Kerana Masalah Moral..

Nik Aziz salah seorang yang terlibat didalam mempelawa Tengku Razaleigh Hamzah seperti telah dapat menghidu Anwar Ibrahim bakal dijatuhkan hukuman didalam kes liwat yang sedng dihadapi sekarang.

Seandainya Anwar didapati tidak bersalah sekali pun, umum akan tetap mengaitkan beliau dengan masalah moral. Nik Aziz mula mempercayai Anwar seorang yang tidak bermoral dan tidak sesuai diangkat menjadi pemimpin.

DAP  tidak dapat menerima Anwar sebagai pemimpin Pakatan Pembangkang disebabkan oleh masalah moralnya. Ini jelas dari kenyataan yang pernah dikeluarkan oleh pemimpin DAP, Karpal Singh yang penah mempertikai dan meminta Anwar ‘bertaubat’. Dalam masa yang sama DAP juga tidak boleh menerima dari kalangan PAS memimpin Pakatan Pemabangkang. Kepimpinan PAS memang menyedari hal ini dan kerana itu mereka terpaksa mencari orang yang boleh diharapkan bagi menjadi Ketua Pembangkang di Parlimen.

PAS sanggup menukar ‘slogan’ daripada negara Islam kepada negara berkebajikan bagi memuaskan hati rakan sekongkolan DAP tetapi sukar untuk menrima pemimpin yang tidak bermoral seperti Anwar Ibrahim.

Terlalu sukar bagi kepimpinan PAS untuk terus mempertahankan Anwar Ibrahim dikalangan pengikut totok mereka.

Pelawaan Ku Li dilihat membelakangkan Anwar – JMM

KUALA LUMPUR 30 Julai – Pakatan pembangkang dilihat sebagai membelakangkan Datuk Seri Anwar Ibrahim apabila didakwa mempelawa Tengku Razaleigh Hamzah sebagai Ketua Pembangkang.

Naib Yang Dipertua Jaringan Melayu Malaysia (JMM) Omar Saleh berkata, perbincangan mengenai pelawaan kepada Anggota Parlimen Gua Musang itu dikatakan turut melibatkan Mursyidul Am Pas Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.

“JMM difahamkan Anwar tidak tahu mengenai perkara ini… dan kami mahu tahu mengapa Nik Aziz membelakangkan Anwar (dalam hal ini),” katanya di sini, hari ini.

Beliau tidak menolak kemungkinan bahawa pelawaan kepada Tengku Razaleigh dibuat berikutan perbicaraan kes Anwar dituduh meliwat bekas pembantu peribadinya Mohd. Saiful Bukhari Azlan. Utusan Malaysia

Berita Berkaitan

Komen

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.