Orang-orang Cina mula sedar

Orang-orang Cina mula sedar

Kongsi:

Keluaran khas The Star Online bertajuk GST vs SST, menerima komen negatif kerana sekumpulan pembaca dari kaum Cina telah melahirkan rasa kesal mereka terhadap kerajaan Pakatan Harapan yang sedang berusaha untuk melaksanakan SST semula.

BACA: GST vs SST. Which is better? https://web.facebook.com/TheStarOnline/posts/10155141381387255

Selain daripada aduan mengenai harga makanan yang tidak turun, ramai yang mengaku bahawa pentadbiran Datuk Seri Najib Tun Razak telah melakukan perkara yang betul apabila beliau memperkenalkan GST.

“Menurut komen salah seorang pembaca mendakwa bahawa Najib telah menyediakan lebih banyak peluang pekerjaan serta faedah bagi rakyat.

Ternyata kaum Cina akhirnya telah bangun dan sedar akan realitinya bahawa kerajaan “Shang Ri La” (surga duniawi atau fiksyen) Pakatan Harapan telah menjanjikan kepada mereka sesuatu yang tidak wujud atau janji palsu saja.

………

http://pakdin.my/tag/gst

Orang-orang Cina mula sedar Orang-orang Cina mula sedar Orang-orang Cina mula sedar Orang-orang Cina mula sedar

Kongsi:

Terkini

Sering dibaca

Dari FB Najib Razak

77 Replies to “Orang-orang Cina mula sedar

  1. Apa nak hairan.. kan dalam semua rally dah pun bagitau SST akan ganti GST.
    Bodoh la klu fikir kerajaan nak bagi free semua tapi duit dtg dari mana? Jangan jadi bodoh.. semua nak free ke?
    Skrg tanpa gst menang ada savings.. SST budget pun kjaan cuma dapat 50% compared to GST.
    Ini semua bodoh aje calap sikit pun tak guna otak

  2. Apa nak hairan.. kan dalam semua rally dah pun bagitau SST akan ganti GST.
    Bodoh la klu fikir kerajaan nak bagi free semua tapi duit dtg dari mana? Jangan jadi bodoh.. semua nak free ke?
    Skrg tanpa gst menang ada savings.. SST budget pun kjaan cuma dapat 50% compared to GST.
    Ini semua bodoh aje calap sikit pun tak guna otak

  3. Apa nak hairan.. kan dalam semua rally dah pun bagitau SST akan ganti GST.
    Bodoh la klu fikir kerajaan nak bagi free semua tapi duit dtg dari mana? Jangan jadi bodoh.. semua nak free ke?
    Skrg tanpa gst menang ada savings.. SST budget pun kjaan cuma dapat 50% compared to GST.
    Ini semua bodoh aje calap sikit pun tak guna otak

  4. Apa nak hairan.. kan dalam semua rally dah pun bagitau SST akan ganti GST.
    Bodoh la klu fikir kerajaan nak bagi free semua tapi duit dtg dari mana? Jangan jadi bodoh.. semua nak free ke?
    Skrg tanpa gst menang ada savings.. SST budget pun kjaan cuma dapat 50% compared to GST.
    Ini semua bodoh aje calap sikit pun tak guna otak

  5. Apa nak hairan.. kan dalam semua rally dah pun bagitau SST akan ganti GST.
    Bodoh la klu fikir kerajaan nak bagi free semua tapi duit dtg dari mana? Jangan jadi bodoh.. semua nak free ke?
    Skrg tanpa gst menang ada savings.. SST budget pun kjaan cuma dapat 50% compared to GST.
    Ini semua bodoh aje calap sikit pun tak guna otak

  6. Apa nak hairan.. kan dalam semua rally dah pun bagitau SST akan ganti GST.
    Bodoh la klu fikir kerajaan nak bagi free semua tapi duit dtg dari mana? Jangan jadi bodoh.. semua nak free ke?
    Skrg tanpa gst menang ada savings.. SST budget pun kjaan cuma dapat 50% compared to GST.
    Ini semua bodoh aje calap sikit pun tak guna otak

  7. Saya bangsa china, saya tak sedar pun.
    Yang saya sedar macai sijilat sememangnya bukan shj kaki jilat bahkan kaki fitnah. Kenyataan anda sudah tidak boleh diterima di fb sebab anda bodoh sohai. Anda tahu anda macam siapa ? Macam prof hoo yang sohai tu yang dah hilangkan diri dari dunia nyata.

  8. Saya bangsa china, saya tak sedar pun.
    Yang saya sedar macai sijilat sememangnya bukan shj kaki jilat bahkan kaki fitnah. Kenyataan anda sudah tidak boleh diterima di fb sebab anda bodoh sohai. Anda tahu anda macam siapa ? Macam prof hoo yang sohai tu yang dah hilangkan diri dari dunia nyata.

  9. Saya bangsa china, saya tak sedar pun.
    Yang saya sedar macai sijilat sememangnya bukan shj kaki jilat bahkan kaki fitnah. Kenyataan anda sudah tidak boleh diterima di fb sebab anda bodoh sohai. Anda tahu anda macam siapa ? Macam prof hoo yang sohai tu yang dah hilangkan diri dari dunia nyata.

  10. Dia orang belajar aliran sekolah bkan kebangsaan, sebab tu mcm tu. Dah jatuh tergolek siap kne ludah, sekarang nak bangun tp masih ego. Nti dah bangun separuh badan, melayu yg so call pejuang rakyat marhaen jerit la REFORMASIx3! UNDURx3! NAJIB UNDUR! Eh, najib dah lama undur dik. Tp dia masih bebas. And siap buat dia selamat lg, pgil bdk2 tahfiz.
    Terasa ka?!
    Haaa Tepuk!!!! ?????

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.