Pakatan kini cuba mengalih perhatian dari skandal Terowong Pulau Pinang dengan membandingkan kos projek itu dengan menipu bahawa kos projek lorong basikal DBKL bagi 6km ialah RM4 bilion.

Projek Lorong Basikal DBKL cat jalan RM4 bilion untuk 6km?

Adoi.. Pakatan kini sangat terdesak nak menipu untuk menutup skandal terowong Pulau Pinang.

Pakatan guna gambar edit cat biru dan kesilapan “typo” surat khabar yg menulis RM4 bilion dan bukan RM4 juta kos yang sebenarnya. Tengok keadaan cat lorong basikal DBKL di gambar bawah.

Projek lorong basikal DBKL RM4 juta untuk 6km jauh lebih murah dari kos lorong basikal kerajaan DAP di Pulau Pinang RM30 juta bagi 12km untuk fasa 1 dan RM45 juta untuk 39.3km untuk tahun 2018.

Lihat sini:
Fasa pertama Lorong Basikal:
RM30 million spent on 12km bicycle route in Penang
http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2014/10/31/rm30-million-spent-on-12km-bicycle-route-in-penang/

An additional RM45mil will also be spent in 2018 to build bicycle lanes in Penang totaling 39.3 km.
https://www.facebook.com/cmlimguaneng/posts/1845683242128435

Pakai otak lah.. RM4 billion untuk lorong basikal 6km?

Belanjawan negeri Selangor sepanjang tahun 2018 hanya RM3.12 BILION.

Angka sebenar ialah RM4 juta. Ini cerita sebenarnya:

“Bagi tujuan itu, DBKL bersama PEMUDAH dan InvestKL memperuntukkan hampir RM4 juta untuk mewujudkan lorong basikal berkenaan.”
https://www.hmetro.com.my/setempat/2017/10/276649/bina-lorong-basikal-di-kl

Penjelasan DBKL: https://www.facebook.com/dbkl2u/posts/1811917092434782

Kenyataan Kementerian Wilayah: http://www.kwp.gov.my/index.php/my/sumber/pengumuman-berita/2529-hebahan-pembetulan-kos-peruntukkan-laluan-basikal-oleh-akhbar-harian-metro

LSS.

Page-Page penipu Pakatan yang cuba bandingkan kos terowong dengan kos lorong basikal DBKL. Nampak desperate sangat.
https://www.facebook.com/bersatuTV/photos/a.1210840612285635.1073741832.1163510937018603/1592789167424109/?type=3

https://www.facebook.com/TakNakBN/photos/a.717021838479722.1073741829.691032107745362/938681946313709/?type=3

https://4.bp.blogspot.com/-oVOWDeEJsNk/Wm5tZHb3K4I/AAAAAAAAIXo/Bdz0j5ZfHN8cSgBb_cn63l3r4VifGOyCgCLcBGAs/s1600/20180129-kos-mengecat-gerbang-de.jpg

32 KOMEN

  1. Bapak pemfitnah & penipu besar dalam negara adalah pemimpin pemimpin PHAPRAK PEMBANGKANG PEMBANGANG …kja arah semua jentera dn macai-macai tabur fitnah dan tipu rakyat sepanjang masa..

  2. Nama pun pakar hasutan (PH) dengan modal inilah konon nak selamatkan malaysia. Selamatkanlah dirimu dari azab api neraka yang bahan bakarnya dari manusia dan batu berhala. Tapi akhir zaman manusia lebih senang dengan cerita sensasi walaupun dongeng dan palsu. Yang percaya hanya mereka yang buta mata hati dan kurang berfikir atau cacat hati

  3. Tulah modal dorang sepanjang minggu lepas pasal isu ni…

    Padahal dalam versi internet akhbar tu takda pulak tulis 4 billion…nampak sangat versi paper ada yg edit…kasi nampak real…

    Tapi malangnya tak ramai percaya selepas mereka tengok versi elektronik…cerita sama..wartawan yg sama juga..

  4. Macai PH/DAP mai lawan minda..apakah topik yg selalu digunakan oleh gang pakatan/DAP untuk memalukan UMNO/BN
    1.1MDB – masih dalam siasatan.Semua ahli politik memang ada makan sikit,salah tapi ini kebiasaan..Najib Razak adalah org plg berkuasa di Malaysia,kalau betul beliau nak curi,2.6b amaun yg kecil la..LGE jadi CM je dah rembat 6b..jawablah
    2.GST – Cukai adalah keperluan setiap negara,Malaysia mempunyai cukai yg minimum sahaja..negara India yg mempunyai earning per capita dan PPP empat kali lebih rendah dari Malaysia pun ada GST 5%+5%,dan ahli politik pembangkang sana tak pun kutuk tindakan ini untuk kepentingan politik
    3.UMNO/BN racis Melayu- kalau macai DAP ada otak,google search ‘richest people in Malaysia?’ Tgk ada berapa org Melayu dalam list itu..Kalau BN racist,tak mungkin list ni ada satu nama India atau Cina..kamu pembangkang suka mewujudkan propaganda perkauman dengan mengusik benda berkaitan Islam dan Melayu,jangan bermain dengan api..Korang jawab soalan aku dulu #janganmainapi Balwant Singh Abu Bakar Bashirun UP


TINGGALKAN KOMENTAR

Masukkan komentar anda
Sila masukkan nama anda