25.1 C
Kuala Lumpur
Friday, January 22, 2021

PAS Bayar RM16,000 Untuk Tipu Sejarah

Maklumat yang diperolehi dari MyMassa

 

1.  Menurut maklumat yang diterima secara terus dari YB Parlimen Kota Bharu, beliau ingin mengetengahkan cerita-cerita mengenai pejuang-pejuang Melayu yang menentang penjajahan British di Kelantan serta ingin menjejaki saudara mara Mat Indera yang menetap di Kelantan.
2. Beliau telah mengarahkan 4 orang yang dikatakan berminat akan isu ini bagi mendapat maklumat berkaitan sebelum Buletin dikeluarkan.
3.  Keempat-empat mereka ini sedang ke kawasan yang mempunyai kaitan dengan isu ini.  Antara kawasan-kawasan tersebut ialah :
a) Kg. Kandek (DUN Dabong- Kuala Krai) – Di kampung ini dikatakan terdapat seorang sahabat baik Mat Indera.
b) Kg. Pemberian (DUN Dabong – Kuala Krai) – Di kampung ini dikatakan terdapat anak kepada sahabat baik Mat Indera.
c)  Kg. Lepan Jenut  (DUN Manek Urai –Kuala Krai) – Dikampung ini dikatakan terdapat ramai anak-anak serta cucu-cucu mereka yang berjuang bersama-sama Rashid Maidin di Benta, Pahang.
d) Di Pasir Mas (Nama kampung masih belum dikenalpasti) – Dikatakan terdapat seorang cucu perempuan Mat Indera menetap di Pasir Mas.
4.  Keempat-empat mereka ini akan dibayar sekitar RM4000 seorang yang mana segala urusan dokumen akan diuruskan oleh YB Datuk Rahim untuk diangkat pada PAS Negeri.

 

Baca seterusnya di MyMassa

Berita Berkaitan

Komen

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.