24.2 C
Kuala Lumpur
Friday, October 2, 2020

#PAU2015: Perpaduan dan Kesetiaan

#pau2015-najib-berjiwa-besar

Alhamdulillah, berkat kurniaan Ilahi jua, Perhimpunan Agung UMNO 2015 kali ini berlangsung dengan jayanya, dan ditangguhkan sehingga ke sesi seterusnya tahun hadapan.

Sebelum bermulanya perhimpunan, sebelum semua perwakilan berkumpul untuk bersidang, berbahas dan membincangkan usul, saya sedar dan saya juga dapat rasai bahawa suasananya, suhunya lain daripada perhimpunan-perhimpunan sebelum ini.

Terdapat isu-isu tertentu yang sering dimainkan dan diadu-dombakan untuk memecah-belahkan ahli-ahli parti. Apa yang tidak disedari adalah tindakan ini bukan sahaja melemahkan parti, malah menggadaikan maruah bangsa dan agama yang UMNO junjung selama ini.

Ucapan dasar serta ucapan penggulungan yang saya sampaikan kedua-duanya mempunyai nahu dan saraf yang serupa, menekankan betapa pentingnya perpaduan dan kesetiaan dalam parti untuk meneruskan obor perjuangan UMNO membela nasib agama bangsa dan negara.

Islam mengajar kita untuk memaafkan kesilapan dan kekhilafan yang dilakukan kepada kita. Dan saya, sebagai Presiden UMNO memilih untuk berjiwa besar. Saya hulurkan tangan tanda membuka pintu silaturahim supaya kita dapat bersatu dan kembali mengukuhkan ikatan UMNO.

Tetapi saya juga tegaskan bahawa sekiranya mana-mana pihak masih lagi tetap menolak dan mahukan pertelagahan, ini bukan lagi soal peribadi, mereka bukan menentang saya sebagai Presiden parti, tetapi menentang kehendak UMNO dan ahli-ahlinya itu sendiri.

Saya tidak akan berundur! Saya tidak akan menyerah kalah!

#pau2015-najib-confident

najibrazak.com

Berita Berkaitan

Pesan Pada PAS Jangan Khianati UMNO – Zahid Hamidi

Presiden UMNO, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi meminta PAS selaku rakan sekutu utama di...

“Deklarasi Anwar dan Kenyataan Zahid Jadi Peringatan Buat PPBM”

Deklarasi Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menubuhkan kerajaan baru merupakan satu peringatan kepada Kerajaan...

Komen

..

PRN Sabah & Pencapaian Najib – 17 DUN Dilawati, 12 Menang

Datuk Seri Najib Tun Razak berkongsi statistik “kejayaannya” membantu kempen BN dalam Pilihanraya Negeri Sabah yang baru lepas. Daripada...

#PRNSabah: Perjanjian Malaysia MA63 mendapat perhatian penuh Najib Razak

Perjanjian Malaysia MA63 hanya mendapat perhatian penuh kerajaan BN dahulu semasa saya PM. Di zaman sebelum itu, Tun Mahathir akan penjarakan sesiapa yang membangkitkan isu...

Arkib / Carian

993PeminatSuka
4,100PengikutMengikut
3,347PengikutMengikut
11,000PelangganLanggan