32.7 C
Kuala Lumpur
Tuesday, April 20, 2021

#PAU2015: Perpaduan dan Kesetiaan

#pau2015-najib-berjiwa-besar

Alhamdulillah, berkat kurniaan Ilahi jua, Perhimpunan Agung UMNO 2015 kali ini berlangsung dengan jayanya, dan ditangguhkan sehingga ke sesi seterusnya tahun hadapan.

Sebelum bermulanya perhimpunan, sebelum semua perwakilan berkumpul untuk bersidang, berbahas dan membincangkan usul, saya sedar dan saya juga dapat rasai bahawa suasananya, suhunya lain daripada perhimpunan-perhimpunan sebelum ini.

Terdapat isu-isu tertentu yang sering dimainkan dan diadu-dombakan untuk memecah-belahkan ahli-ahli parti. Apa yang tidak disedari adalah tindakan ini bukan sahaja melemahkan parti, malah menggadaikan maruah bangsa dan agama yang UMNO junjung selama ini.

Ucapan dasar serta ucapan penggulungan yang saya sampaikan kedua-duanya mempunyai nahu dan saraf yang serupa, menekankan betapa pentingnya perpaduan dan kesetiaan dalam parti untuk meneruskan obor perjuangan UMNO membela nasib agama bangsa dan negara.

Islam mengajar kita untuk memaafkan kesilapan dan kekhilafan yang dilakukan kepada kita. Dan saya, sebagai Presiden UMNO memilih untuk berjiwa besar. Saya hulurkan tangan tanda membuka pintu silaturahim supaya kita dapat bersatu dan kembali mengukuhkan ikatan UMNO.

Tetapi saya juga tegaskan bahawa sekiranya mana-mana pihak masih lagi tetap menolak dan mahukan pertelagahan, ini bukan lagi soal peribadi, mereka bukan menentang saya sebagai Presiden parti, tetapi menentang kehendak UMNO dan ahli-ahlinya itu sendiri.

Saya tidak akan berundur! Saya tidak akan menyerah kalah!

#pau2015-najib-confident

najibrazak.com

Berita Berkaitan

Komen

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.