Pelaksanaan GST mengurangkan kadar kemiskinan luar bandar – Andrew Sheng

“GST telah diterima secara global di lebih 160 buah negara di seluruh dunia. Ia adalah cara yang terbaik untuk meningkatkan pendapatan negara secara telus.

Pelaksanaan GST pasti akan dapat mengurangkan kadar kemiskinan di luar bandar.

Semua negara maju di dunia telah melaksanakan GST.

Langkah untuk menghapuskan GST sudah pasti akan membantutkan pembangunan negara.” – Tan Sri Andrew Sheng Pengerusi Khazanah Research Institute

“GST已受到全球160多个国家的认可。消费税是一项提高国家收入最好的透明制度。

GST的实施肯定会减少乡村地区的贫困问题。

世上所有的先进国都实施了消费税。取消消费税的举动无疑将会影响国家的发展。“ – 国库控股研究机构主席丹斯里沈联涛

Loading...

13 KOMEN

  1. GST untuk negara2 yang tiada basil bumi
    Negara yg ada hasil bumi rakyat nya tidak sepatutnya membayar GST kerana hasil bumi cukup untuk menampung pendapatan Negara dan kekayaan Negara harus di pulangkan kpd rakyat. Cara nya tidak membayar GST, itu hak rakyat.

  2. Lebih 160 negara didunia yang melaksanakan GST tiada hasil bumi?
    Apa hasil bumi Malayia yang boleh menampung perbelanjaan pembangunan negara? Minyak? penggunaan dalam negara melebihi pengeluaran.

  3. Apakah selama ini rakyat Malaysia tidak pernah membayar cukai barangan dan perkhidmatan? Yan berbeza cuma cara pngutan cukai, bukan cukai baru. Ada lebih 2000 barangan keperluan asas dan perkhidmatan yang 0% GST, yang tidak diamalkan oleh kebanyakan negara didunia.

  4. kepala bapak kau gst kurangkan kemiskinan bandar..segala2 barang dari sebesar zarah hingga setinggi melangit semua dikenekan cukai mana rakyat mampu bangang punya penyokong..simpat sikitlah bodoh awak tu sikit

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini